Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Za tą kase to będziesz miał Zontka z 14-o calowym ramieniem.

Pozdro

Tam można było posłuchac lepiej lub gorzej grającego ... systemu, a nie gramofonu. Jak zreszta w kazdym innym pomieszczeniu.

Na gramofon mozna było sobie popatrzeć. Porównywanie róznych gramofonów ma sens jedynie wtedy gdy staną obok siebie, zostana podłaczone do tego samego phono stage'a i zawisną na nich identyczne wkładki. Ale to chyba oczywiste i ... bardzo trudne w realizacji.

oczywiscie masz racje,ale jak trudno to zrealizowac,dlatego trzeba czasami podejmowac decyzje w ciemno,czasami co lepiej podo-

ba sie z wygladu....czasami rozwazyc z jakich czesci zbudowany jest dany gramofon,jak pasuje wizualnie do reszty toru odsluchowego i czy

juz sluchales danego gramofonu z swoimi kolumnami.

Akurat sluchalem gramofonow grajacych J.Sikory z Goodmansami i dlatego wtedy sie w tym zestawie zakochalem, tak ze nie ryzykuje,

wrecz odwrotnie.

Zontek kosztuje 43000zl a STARTER polowe tego, tak ze cos sie tobie pomylilo......

Tutaj masz obok siebie Zontka i Referenc J.Sikory z podanymi cenami i dobrze popatrz!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co do cen wg. testu który zalinkowałeś werk 50 tys zł plus ramię 34 tys zł. A ja wiem, że Zontka można kupić taniej niz piszesz. Nie sądzę żeby Starter kosztował ok 21 tys zł z 14-o calowym ramieniem.

Ale to Twój wybór i nalezy go uszanować.

Dzieki za ten link zestawienia polskich producentów. uważam, że absolutnie nie mamy się czego wstydzić.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Co do cen wg. testu który zalinkowałeś werk 50 tys zł plus ramię 34 tys zł. A ja wiem, że Zontka można kupić taniej niz piszesz. Nie sądzę żeby Starter kosztował ok 21 tys zł z 14-o calowym ramieniem.

Ale to Twój wybór i nalezy go uszanować.

Dzieki za ten link zestawienia polskich producentów. uważam, że absolutnie nie mamy się czego wstydzić.

Pozdro

Mirek pewnie źle dopytał... 21 tys, to będzie sam napęd. No chyba, że w komplecie jakaś Rega za 1 tys oem :) Potwierdzam, że producent Zontka wykazuje pewną elastyczność, ale trudno się dziwić Mirkowi jeśli mu się juz coś spodobało. Ja miałem podobni. Jak zobaczyłem w pokoju pana Wojtka Szemisa Gyro, to wiedziałem od razu, że to jest mój faworyt :)

Wszystkie gramofony J.Sikory sa sprzedawane tylko i wylacznie z ramieniami Kuzmy 12cal i wkladkami Kuzmy CAR-20-30-40-50,mozna oczywiscie kupic sam gramofon bez ramienia i wkladki.

Podaje ceny gramofonow z ramieniem i wkladkami :

-REFERENC-54000zl

-BASIC-36000zl

-STARTER-18000 do 25000 w zaleznosci od wkladki i dodatkow(lepszy zasilacz,docisk,szklana mata)

-STARTER sam kosztuje 12.000zl tylko bez ramienia i wkladki(KUZMA)

Zontek kosztuje 43000zl a STARTER polowe tego, tak ze cos sie tobie pomylilo......

Mirek to są dwa różne światy ,o czym tu mowa, Zontek ma aspiracje być gramofonem referencyjnym i tak jest postrzegany . Natomiast Starter '' budżetowy Hi End" . Z resztą o co ten bój , Zontek to klasa sama w sobie a Sikora sobie .

Poza tym że Zontka można taniej kupić nie powinno się mówić głośno, bo jeśli producenta wiążą umowy dealerskie, to może dostać po j.....ch.

NIe jest prosto to zrozumieć :)

No wlasnie ciezko te slowa zrozumiec!!!!

Mirek to są dwa różne światy ,o czym tu mowa, Zontek ma aspiracje być gramofonem referencyjnym i tak jest postrzegany . Natomiast Starter '' budżetowy Hi End" . Z resztą o co ten bój , Zontek to klasa sama w sobie a Sikora sobie .

Poza tym że Zontka można taniej kupić nie powinno się mówić głośno, bo jeśli producenta wiążą umowy dealerskie, to może dostać po j.....ch.

Wszyscy daja znizki,kazdy producent schodzi z ceny ,tak ze to nie nowosc,nie porownuj gramofonow Zodek z gramofonami J.Sikory bo to calkiem inne sprzety i ktore lepiej dla kogo graja to tylko zalezy od preferencji aufiofila i toru jaki posiadasz.Kiedy chcesz cos ocenic to najpierw musisz posluchac osobiscie i wpiac te dwa gramofony do tego samego toru odsluchowrgo,tak ze nie wydawaj oceny jak sam nie sluchales.

O co sie zaczynacie kłócić?

Stawiam, że nikt nie dokonał takiego porównania.

Ba, stawiam, że nikt nie porównywał w Polsce gramofonów wysokiej klasy, łeb w łeb w tym samym torze i z tymi samymi wkładkami, w tym samym czasie. Bezposrednie porównanie.

Ktoś przyjmuje zakład?

;)

Ba, stawiam, że nikt nie porównywał w Polsce gramofonów wysokiej klasy, łeb w łeb w tym samym torze i z tymi samymi wkładkami, w tym samym czasie. Bezposrednie porównanie.

Więc tak naprawdę nie można określić jaką rzeczywistą wartość soniczną przedstawiają. To, że recenzent typuje coś do ligi światowej to jakaś bzdura, gdyż nie pisze z czym porównywał recenzowany klamot.To, że coś się pięknie prezentuje zewnętrznie wcale nie znaczy, że to cudo to rzeczywiście "złoto". Zontek pięknie się prezentuje, ale cena raczej z czapy za to drewno cytrynowe. Ramię(+wkładka) to kluczowa sprawa. Czy producent który pojawia się znikąd ma doświadczenie i opanował dostatecznie technologię ich produkcji?

Więc tak naprawdę nie można określić jaką rzeczywistą wartość soniczną przedstawiają. To, że recenzent typuje coś do ligi światowej to jakaś bzdura, gdyż nie pisze z czym porównywał recenzowany klamot.To, że coś się pięknie prezentuje zewnętrznie wcale nie znaczy, że to cudo to rzeczywiście "złoto". Zontek pięknie się prezentuje, ale cena raczej z czapy za to drewno cytrynowe. Ramię(+wkładka) to kluczowa sprawa. Czy producent który pojawia się znikąd ma doświadczenie i opanował dostatecznie technologię ich produkcji?

Czyli zaklinacz wezy.......

Ba, stawiam, że nikt nie porównywał w Polsce gramofonów wysokiej klasy, łeb w łeb w tym samym torze i z tymi samymi wkładkami,

Chyba nie , ale i po co , jaki miało by to cel. To weryfikuje rynek i konsumenci , dla niektórych właściwości soniczne nie zawsze są najważniejsze i jedyne, aczkolwiek bardzo istotne . Obaj Panowie mają w naszym kraju swoich zwolenników i krytyków , a nie wielu zainteresowanych jest kupnem . Gramofony Sikory i Zontka stanowią klasę i wartość samą w sobie , a że wybiły się na rynki międzynarodowe,chwała ich konstruktorom.

To te rynki (zagranioczne) kształtują ich wartość. Kto kupił wcześniej przed ich sukcesem, dał taniej, tak jak ty Piotrze , to zyskał na tym ( chyba się nie mylę w tej kwestii, jeśli tak to popraw) i tzeba się z tego cieszyć .

Jak również z tego że te konstrukcje zdobywają nowych nabywców ,nowe rynki i prestiż na świecie , bo to wartość dodana do tego co się posiada.

Może co ponioektórych właśnie irytuje ten fakt , że stracili okazję - notabene gramofony Janusza od nowego roku też będą już w nowych"światowych" cenach .

Jak napisałem, że najbardziej żałosny jest fakt, że recenzenci piszą o swoich wrażeniach z pamięci, często w innej konfiguracji i z inną wkładką.

Stawia ich to w bardzo komfortowej sytuacji bo nikt ich nie zmusza do wydania werdyktu że produkt A jest lepszy od produktu B w skali bezwględnej. Czyli pozostają "przyjaciółmi" dla obu firm A i B. Podobnie dystrybucja nie sprzedaje produktu A bo zabierze miejsce produktowi B lub odwrotnie. Rynek audio hi-end w Polsce jest bardzo płytki i to jest największym problemem.

Zapewne z podobnych przyczyn nie zjawił się u mnie dystrybutor Merginga. Zapewne obawiał się, że w bezpośrednim porównaniu w moim systemie kilku DACów opisałbym bezwzględnie swoje wrażenia, być może niekoniecznie zgodne z oczekiwaniem dystrybutora.

A wracając do gramofonów rzeczywiście mam Zontka od ponad dwóch lat. I wybrałem go z dwóch powodów: talerz zawieszony na poduszce magnetycznej oraz długie 14-o calowe ramie także na zawieszeniu magnetycznym. Mam nadzieję, że i dlaczego dłuższe ramię jest lepsze i gra lepiej od krótszego nikogo nie trzeba przekonywać.

Jak napisano. W gramofonach bardzo często wrażenia inne niż czysto soniczne mogą mieć decydujące znaczenie. Chwała polskim producentom, że powstaje tyle udanych konstrukcji z różnych przedziałów cenowych.

Pozdro

Jak napisałem, że najbardziej żałosny jest fakt, że recenzenci piszą o swoich wrażeniach z pamięci, często w innej konfiguracji i z inną wkładką.

Stawia ich to w bardzo komfortowej sytuacji bo nikt ich nie zmusza do wydania werdyktu że produkt A jest lepszy od produktu B w skali bezwględnej. Czyli pozostają "przyjaciółmi" dla obu firm A i B. Podobnie dystrybucja nie sprzedaje produktu A bo zabierze miejsce produktowi B lub odwrotnie. Rynek audio hi-end w Polsce jest bardzo płytki i to jest największym problemem.

Zapewne z podobnych przyczyn nie zjawił się u mnie dystrybutor Merginga. Zapewne obawiał się, że w bezpośrednim porównaniu w moim systemie kilku DACów opisałbym bezwzględnie swoje wrażenia, być może niekoniecznie zgodne z oczekiwaniem dystrybutora.

A wracając do gramofonów rzeczywiście mam Zontka od ponad dwóch lat. I wybrałem go z dwóch powodów: talerz zawieszony na poduszce magnetycznej oraz długie 14-o calowe ramie także na zawieszeniu magnetycznym. Mam nadzieję, że i dlaczego dłuższe ramię jest lepsze i gra lepiej od krótszego nikogo nie trzeba przekonywać.

Jak napisano. W gramofonach bardzo często wrażenia inne niż czysto soniczne mogą mieć decydujące znaczenie. Chwała polskim producentom, że powstaje tyle udanych konstrukcji z różnych przedziałów cenowych.

Pozdro

I gra gitara.

Pozdro.

talerz zawieszony na poduszce magnetycznej oraz długie 14-o calowe ramie także na zawieszeniu magnetycznym

To już było i jakoś się nie sprawdziło: La Platine VERDIER(tylko talerz)

Oczywiście chwalono w swoim czasie pod niebiosa, ale dlaczego to się powszechnie nie przyjęło jeśli to "dobry patent"? Jakieś ciągłe problemy mają właściciele tych poduch.

Zondek piekny gramofon,byl tak drogi ze nie patrzylem w jego strone z tym przedwzmacniaczem gramofonowym i reszta przystawek to

piekny tor:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To już było i jakoś się nie sprawdziło: La Platine VERDIER(tylko talerz)

Oczywiście chwalono w swoim czasie pod niebiosa, ale dlaczego to się powszechnie nie przyjęło jeśli to "dobry patent"? Jakieś ciągłe problemy mają właściciele tych poduch.

Tys prowda

Zondek piekny gramofon,byl tak drogi ze nie patrzylem w jego strone z tym przedwzmacniaczem gramofonowym i reszta przystawek to

piekny tor:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pre to tylko ładnie wygląda ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pre to tylko ładnie wygląda ...

Czyli nie wszystko jest złotem, co się ładnie świeci:) Okazuje się, że w dzisiejszych czasach najważniejsze jest opakowanie, to ono decyduje o zakupie. Dużo lakieru, złoconego mosiądzu, egzotyk drewno i masz sukces. Ot takie czasy. Kultura obrazkowa robi swoje, wszystko na pokaz i na krótką metę, bo za chwilę wylansują nową modę. Jakość? A po co.

Czyli nie wszystko jest złotem, co się ładnie świeci:) Okazuje się, że w dzisiejszych czasach najważniejsze jest opakowanie, to ono decyduje o zakupie. Dużo lakieru, złoconego mosiądzu, egzotyk drewno i masz sukces. Ot takie czasy. Kultura obrazkowa robi swoje, wszystko na pokaz i na krótką metę, bo za chwilę wylansują nową modę. Jakość? A po co.

No nie jest tak do końca ,ale trudno się z tym nie zgodzić.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

O co sie zaczynacie kłócić?

Stawiam, że nikt nie dokonał takiego porównania.

Ktoś przyjmuje zakład?

;)

" Otusz to " ...kaźdy może sobie napisać ,że " mojejsze gramofoniki " są topowe.

Spróbuj wziąść na test topowy gramiak ..obawiam , że NADAC to mały pikuś przy tym..;)

Pozdro

To , że 14 calowe ramię jest lepsze od 12 albo 9 tki .. jest kolejny mit...

To zależy jakie, w czym , do czego z jaką wkładką itd , itp...

Nawet są wątpliwości czy 12 calowe ramię SME jest lepsze od ich 9 calowego , wszystko zależy od reszty toru i repertuaru .

Zresztą idąc tym tropem najlepsze byłoby 37 calowe ;) to dopiero długość ..

Zwiększająć długość ramienia , stwarzamy inne problemy ..choćby z rezonansami układu .

Miałem AdFontesa z takim długim patykiem , żadnych zalet nie stwierdziłem .....może poza jedną ..było z karbonu ;)) fajnie wyglądało.

Drewniane ramię to też pomysł troszkę ...dziwny ..

Drewno jakie by nie było nie jest stabilne mechanicznie i się " wygina " pod wpływem różnic temperatury i wilgotności .

Zresztą to chyba w Zontku się komuś " wygło ";)

Do środka chińska płytka z Alibaba i masz hajenda ...

Potwierdzam co mówi Diogenes. Zresztą wystarczy porozmawiać z Rogerem, lub przy okazji poprosić go o porównanie, zmieniając tylko ramię. Rozmiar to się liczy u kobiet, a nie w przypadku ramienia gramofonowego.

Nota bene we flagowym Techdasie nawet nie ma możliwości zamontować 14. A jak gra z 10 calowym....

Potwierdzam co mówi Diogenes. Zresztą wystarczy porozmawiać z Rogerem, lub przy okazji poprosić go o porównanie, zmieniając tylko ramię. Rozmiar to się liczy u kobiet, a nie w przypadku ramienia gramofonowego.

Nota bene we flagowym Techdasie nawet nie ma możliwości zamontować 14. A jak gra z 10 calowym....

kiedys czytalem ze Japonczycy lubia grac na 10 calowych gramofonowych ramieniach...

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

kiedys czytalem ze Japonczycy lubia grac na 10 calowych gramofonowych ramieniach...

To czy ramię ma 9, 10 czy 17 cali ;) ma takie znaczenie jak dla kobiety 13, 14 czy 16 ;))

Ważna jest synergia całego układu ..dlatego żeby zrobić i zestawić gramofon to trzeba się znać ...

Możesz mieć 14 calowe ramię i granie duźo gorsze niż z 9-tki ..nie ma się czym podniecać , długie nie oznacza lepsze .

Przy dłuższych ramionach tracisz na dynamice , a zyskujesz na wyrafinowaniu ..tak ogólnie .

Dlatego gramofon najlepiej kupować zestawiony przez kogoś , kto ma o tym pojęcie .

Wystawa AVS w Warszawie dobiegla konca,zawsze zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies kolumny wysokoskuteczne na rynku swiatowym, ktore bym kupil

jakbym nie mial swoich wspanialych GOODMASOW(Twin Axiette 8)

Oczywiscie takie ktore moglby grac od 15m2 w zwyz i nie kosztowaly krocie,takie ktore sa tubami lub hornami,wysokoskutecznymi a

zarazem nie mialy nalecialosci tubowej i zwiazanej z nim ograniczen i oto w tym roku takie kolumny znalazlem,uwazam ze najlepiej

grajace na AVS w tym roku,jakos-cena super,nie musza mic duzych pomieszczen,odleglosc od scian tylnych i bocznych

w granicach 60cm,otwarty przepiekny szybki dzwiek,niesamowite przezycia z odsluchow,wzm lampowe jak najbardziej wskazane,wysokos-

kuteczne i pieknie wykonane kolumny,rewelacja kto nie moze znalesc Goodmansow to zakup ich jest fantastyczny i przezycia smiem twie-

rdzic wieksze niz z innych parokrotnie drozszych kolumn.Co to za kolumny? prosze pozniej mi podziekowac jak kupicie:

BLUMENHOFER GENUIN FS-3-MK2

Ukryta Zawartość

https://scontent.xx....908&oe=58924375

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam - tak się składa, że znam Pana Sikorę i słuchałem jego systemu, w tym sławetnych kolumn. Również ostatnio dużo słucham kolumn z firmy jag-elektronics z Łodzi na 10" głośnikach Audio Nirwana, jak też moich na 6,5" AN. muszę napisać, że te duże głośniki 10" grają świetnie i nikną w pokoju. Wciąż odkrywm na nich nowe dźwięki w różnych utworach. Jak będziesz miał możliwość posłuchania ich to polecam.

Wystawa AVS w Warszawie dobiegla konca,zawsze zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies kolumny wysokoskuteczne na rynku swiatowym, ktore bym kupil

jakbym nie mial swoich wspanialych GOODMASOW(Twin Axiette 8)

Oczywiscie takie ktore moglby grac od 15m2 w zwyz i nie kosztowaly krocie,takie ktore sa tubami lub hornami,wysokoskutecznymi a

zarazem nie mialy nalecialosci tubowej i zwiazanej z nim ograniczen i oto w tym roku takie kolumny znalazlem,uwazam ze najlepiej

grajace na AVS w tym roku,jakos-cena super,nie musza mic duzych pomieszczen,odleglosc od scian tylnych i bocznych

w granicach 60cm,otwarty przepiekny szybki dzwiek,niesamowite przezycia z odsluchow,wzm lampowe jak najbardziej wskazane,wysokos-

kuteczne i pieknie wykonane kolumny,rewelacja kto nie moze znalesc Goodmansow to zakup ich jest fantastyczny i przezycia smiem twie-

rdzic wieksze niz z innych parokrotnie drozszych kolumn.Co to za kolumny? prosze pozniej mi podziekowac jak kupicie:

BLUMENHOFER GENUIN FS-3-MK2

Ukryta Zawartość

https://scontent.xx....908&oe=58924375

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

Kolumn z głośnikami 10" Audio Nirvana słucham często u kolegi w pokoju ok. 4x5 m, tradycyjnie umeblowany salon z zasłonami i włochatym dywanem. kolumny stoją na krótszym boku, napędzają je monobloki na 6c33c/6n2p SE.

W utworach jest niesamowita przestrzeń i scena, bardzo duża dynamika (kolumny mają ok. 98 db), bas bardzo spójny i dynamiczny, bardzo dużo średnicy i wspaniałe wysokie.

Ja w moim pokoju odsłuchowym 4x4 m, również tradycyjnie umeblowanym i wystrojonym mam kolumny na głośnikach 6,5 Audio Nirvana. Napędzam je monoblokami DIY 300B/6sn7. Grają bardzo podobnie jak te większe tylko bas jest jakby mniej mocny. Razem z kolegą słuchamy dużo jazz'u ale także rock'a i powszechnej muzyki pop.

Zafascynowany muzą z 10", postanowiłem kupić głośniki i zrobić do nich paczki.

Tyko napisz o tych ktore wymieniles,jakie maja zalety i wady w jakim torze odsluchowym sluchasz i w jakim pokoju graja wielkosc i itd

Monobloki DIY SET 300B/6SN7 kolumny DIY Audio Nirvana Super 10" i CASTLE ISIS CD Fonica CDF 002R Lenco L-75 - ART DJ II

PC audio: HP 5740 Daphile -> DAC PCM 1794 + XMOS U8 + Raspberry pi 2 lub konwerter JarkaC -> DAC NOS Muse 4xTDA1543,

Najlepsze głośniki, jaki Goodmans zrobił to Axiom 350 i Axiom 400. Szerokopasmowe ale lepiej dołozyc gwizdek. Wymagają bardzo starannego zaprojektowania obudowy. Aby pojawił się bas najlepiej linii transmisyjnej.

Słuchałem takiego projektu z lat 60-ych, bajka.

PA198415.JPG

2652919811.jpg

Ta cena to była kuriozum. W takiej cenie poprosze 5 par:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ktoś nie wiedział co sprzedaje.

goodmans-axiom-400-mikserym-naglosnienie-sprzedam-299191052.jpg

goodmans-axiom-400-rzeszow-sprzedam-299191037.jpg

Ukryta Zawartość

Najlepsze głośniki, jaki Goodmans zrobił to Axiom 350 i Axiom 400. Szerokopasmowe ale lepiej dołozyc gwizdek. Wymagają bardzo starannego zaprojektowania obudowy. Aby pojawił się bas najlepiej linii transmisyjnej.

Słuchałem takiego projektu z lat 60-ych, bajka.

PA198415.JPG

2652919811.jpg

Ta cena to była kuriozum. W takiej cenie poprosze 5 par:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ktoś nie wiedział co sprzedaje.

goodmans-axiom-400-mikserym-naglosnienie-sprzedam-299191052.jpg

goodmans-axiom-400-rzeszow-sprzedam-299191037.jpg

Pytalem J.Sikore co mysli o innych glosnikach Goodmansa i jak sie to ma do (Twin Axiette 8) powiedzial ze inne odstaja od tych

tu wymienionych,okreslil je jako najlepsze z calej wypuszczonej produkcji tej firmy.Moze tez inne glosniki tej firmy juz wymagaja zwrotnicy i itd

dlatego sa trudniejsze w zaaplikowaniu,dlatego takie zdanie....

Kolumn z głośnikami 10" Audio Nirvana słucham często u kolegi w pokoju ok. 4x5 m, tradycyjnie umeblowany salon z zasłonami i włochatym dywanem. kolumny stoją na krótszym boku, napędzają je monobloki na 6c33c/6n2p SE.

W utworach jest niesamowita przestrzeń i scena, bardzo duża dynamika (kolumny mają ok. 98 db), bas bardzo spójny i dynamiczny, bardzo dużo średnicy i wspaniałe wysokie.

Ja w moim pokoju odsłuchowym 4x4 m, również tradycyjnie umeblowanym i wystrojonym mam kolumny na głośnikach 6,5 Audio Nirvana. Napędzam je monoblokami DIY 300B/6sn7. Grają bardzo podobnie jak te większe tylko bas jest jakby mniej mocny. Razem z kolegą słuchamy dużo jazz'u ale także rock'a i powszechnej muzyki pop.

Zafascynowany muzą z 10", postanowiłem kupić głośniki i zrobić do nich paczki.

mialem na mysli tez gdzie sluchales Goodmansow(Twin Axiette 8)i jak sie mialo to granie do 10" Audio Nirwana dla Ciebie oczywiscie?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.