Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - wątek techniczny

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

marudzicie:)

dwa dni bez audiostereo powinno niektórym trochę wyprostować w głowie, pogoda piękna po co męczyć kompa.

Za to duzy plus, bo Opera już nie krzyczy,jak wchodzę.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

• Administratorzy

Dementuje, to nie rachunki. ;-)

A wracam z edukowania sie, wiec te plotki o obijaniu to chyba troche nietrafione.

Palton dzwonil po 13, wiec wczesniej nawet nie wiedzialem, ze lezy.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Użytkownik... agent... styl... prześcieradło... ciało...

Bond? ;-) Tylko użytkownik nie pasuje... hmmm...

Poważniej. Style użytkownika? Coś w ten deseń. Masz to w sieci? W takim oknie, wyglądającym na przedpotopowe?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Juz powinno dzialac. przepraszam za usterki. wybaczcie, ale w trasie jestem i z telefonu ciezko dzialac.

Nawet Mercedesy się psują , i dziękujemy za usunięcie awarii , serdecznie pozdrawiam , Piotrek .

Piotr

dziękujemy za usunięcie awarii

Fajnie po tej awarii... klikam na wątek i zamiast niego otwiera mi się strona z reklamą.

Zamykam reklamę, klikam ponownie i jest OK.

Ale rozumiem, że reklama jest dźwignią handlu i najpierw trzeba ją obejrzeć, nawet jeśli mnie nie interesuje. ;-)

Fajnie po tej awarii... klikam na wątek i zamiast niego otwiera mi się strona z reklamą.

Zamykam reklamę, klikam ponownie i jest OK.

Ale rozumiem, że reklama jest dźwignią handlu i najpierw trzeba ją obejrzeć, nawet jeśli mnie nie interesuje. ;-)

Szczerze mówiąc , u mnie nie wyskakują żadne reklamy , korzystam z przeglądarki Google i antywirusa Avast .

Wystukane ze smartfona

Piotr

• Administratorzy

Wychodzi, że to jakiś exploit, który dobrze się kamufluje http://revisium.com/en/kbe/infected_ipb_and_vbulletin.html stąd też spam dla użytkowników i dziwne reklamy. Postaramy się tego ostatecznie pozbyć.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ciekawy temat techniczny, został zamknięty przez cira.

Nie wiem dlaczego, a bardzo mnie zainteresowało poruszone tam zagadnienie.

Może mi ktoś wyjaśnić, czy faktycznie jeśli na naszym forum pojawi się forumowicz, z chęcia posiadania nicka takiego jak ktoś inny na zupełnie innym forum, to faktycznie zostanie za to zbanowany?!

No tak by wynikało z wypowiedzi moderatora?

http://www.audiostereo.pl/czy-mozna-zastrzec-sobie-nick_119536.html

Musiałaby być jakaś wspólna baza danych i odpowiednie przepisy na to. To niemożliwe. Temat został zamknięty bo takie miał widzimisię moderator. A co do uzasadnienia... Nie wiecie jaka będzie jutro pogoda?

Gość vasa

(Konto usunięte)

jeśli na naszym forum pojawi się forumowicz, z chęcia posiadania nicka takiego jak ktoś inny na zupełnie innym forum, to faktycznie zostanie za to zbanowany?!

Czy jeżeli zacznę się na innych forach rejestrować jako HQ150 to będziesz miał coś przeciwko temu?

Czy jeżeli zacznę się na innych forach rejestrować jako HQ150 to będziesz miał coś przeciwko temu?

proponuje jeszcze wystosowac jakies propozycje matrymonialne pod cudzym nickiem dla lepszej ogolnej zabawy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

proponuje jeszcze wystosowac jakies propozycje matrymonialne pod cudzym nickiem dla lepszej ogolnej zabawy

A ja proponuję przemyśleć głębiej obraną linię postępowania i nie chować się za zapisami regulaminu. Kolega zapewne wie co mam na myśli. I mam prośbę o przesłanie na priva informacji jak usuwa się konto na audiostereo. Liczę, że kolega mi w tym pomoże.

A ja proponuję przemyśleć głębiej obraną linię postępowania i nie chować się za zapisami regulaminu. Kolega zapewne wie co mam na myśli. I mam prośbę o przesłanie na priva informacji jak usuwa się konto na audiostereo. Liczę, że kolega mi w tym pomoże.

proponuje przeczytać w końcu regulamin forum

kwestie zwiazane z usuwaniem konta to dzialalność admina a jesli juz potrzeba pomocy od " kolegow" to prosze sie zwrócic do swojego kolegi

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

jesli juz potrzeba pomocy od " kolegow" to prosze sie zwrócic do swojego kolegi

Kolega to zwrot grzecznościowy... Dziwię się że kolega moderator tego nie rozumie. Rozumiem, że w środowisku kolegi takich form się nie stosuje.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

grzeczności zakończyly sie wraz z ponownym wątkiem

No tak, ale to nie ja go odświeżyłem. A regulamin przeczytałem i stosownego maila wysłałem;-) Teraz już w temacie wątku: wróciła do mnie enigmatyczna odpowiedź że w sprawach marketingu kontaktować się z jakąś Panią, w sprawach czegoś tam z p. Dawidem, itp. Wysłałem na adres [email protected] zgodnie z regulaminem. Rozumiem, że to właściwa ścieżka?

Tu jest dokładny zrzut:

Witamy,

Informacje prasowe prosimy przesyłać do Pani Magdaleny Drolińskiej na adres: [email protected]

W sprawie reklamy prosimy o kontakt z Panem Dawidem Skrzypczakiem pod adresem:

[email protected]

W sprawach związanych z forum i moderacją prosimy o kontakt pod adresem:

[email protected]

W pozostałych sprawach prosimy o kontakt: [email protected]

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zaczynasz robić parodię zamiast odpowiedzieć na konkretne pytanie.

Naprawdę macie bazę danych wszystkich obcych nicków na forach i nie pozwalacie na ich rejestrowanie tutaj?

Jak będzie się tutaj chciał zarejestrować posiadacz jakiegoś nicka z innego forum pod takim samym na audiostereo, to jak sprawdzicie czy to faktycznie ta sama osoba?!

Proszę o jakiś punkt z regulaminu regulujący te kwestie, skoro twierdzisz że są one regulowane.

Nie mogę mieć nic przeciwko temu, bo jest to dozwolone regulaminem forów na których będziesz chciał to zrobić.

Tu nie o moje widzimisię chodzi, tylko o obowiązujące tam regulaminy.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Tu nie o moje widzimisię chodzi, tylko o obowiązujące tam regulaminy.

HQ, jest cholerna różnica pomiędzy tym co wolno a co wypada. Cir ma absolutną rację a Ty judzisz lub nie rozumiesz.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dopóki ktoś nie łamie zasad prawa, regulaminu i netykiety, to wolno mu robić co chce.

Jeszcze raz pytam na jakiej zasadzie moderacja chce dochodzić tego, czy dany nick nie jest już gdzieś na innym forum zajęty? Ja mam ten sam nick na różnych forach. Ale żadne z forów nie ma pewności, czy akurat na ich forum HQ150 to ta sama osoba co na audiostereo. Bo niby skąd mieliby to wiedzieć?

Jak ktoś chce sobie zastrzec swój nick to chyba może jako znak towarowy i tak też powninien być oznaczony.

Wtedy zgoda.

W innym przypadku zbanowanie osoby chcącej się zarejestrować pod obojętnie jakim nickiem jest łamaniem zasad przez moderację, administrację.

I dziwi mnie wypowiedź cira, popierająca taką samowolę.

Regulamin ma obowiązaywać wszystkich, moderację też.

• Administratorzy

Forum pod Operą działa już normalnie. Nie powinno być już problemów z dziwnym spamem. Będziemy monitorować sytuację.

edit:

Panie i Panowie,

Wszystko zależy od intencji danej osoby i sytuacji. O ile samo użycie jakiegoś nicka z innego forum nie musi być niczym złym, gdy przykładowo nick jest popularny, a autorowi nie towarzyszyły złe intencje, to jeśli jednak mamy do czynienia z ewidentnym podszywaniem się pod kogoś, to zmienia to postać rzeczy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy regulamin naszego forum i obowiązująca tutaj netykieta określa to zagadnienie?

Który z jej punktów to reguluje?

Czy samo zarejestrowanie się pod nickiem użytym już na innym forum, jest jednoznaczne z podszywaniem się pod inną tożsamość?

Skąd to wiadomo? Może taka osoba będzie się jednak wypowiadać w swoim imieniu?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czuję się winny rozpętania niepotrzebnej dyskusji, zresztą nie dotyczącej naszego forum. Przepraszam wszystkich którzy poczuli się w pewien sposób zniesmaczeni, szanuję ich punkt widzenia. Natomiast co do mnie to podjąłem rezygnację z udziału w forum. Linia postępowania, mająca za zadanie wprowadzenie wyższych standardów dyskusji została storpedowana, a na forum znów brylują osoby, które w ogóle nie powinny tu pisywać, co dzieje się za milczącym przyzwoleniem części obecnej moderacji. Ja ze swej strony serdecznie dziękuję wszystkim kolegom, zarówno tym z którymi się zgadzałem jak i tym z którymi wiodłem spory za często gorące ale twórcze rozmowy. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

>tomkly

Zawsze było tu zbiorowisko różnych ludzi. Powinieneś brać to pod uwagę. Tworzenie enklaw jest tu mocno ograniczone głównie do założenia własnego wątku i pilnowania w nim swego porządku, klubów lub ograniczeń ściśle narzuconych przez temat wątku.

HQ, jest cholerna różnica pomiędzy tym co wolno a co wypada. Cir ma absolutną rację a Ty judzisz lub nie rozumiesz.

Błądzisz kolego to nie to samo co zastrzeżenie domen. Już jakaś firma chciała sobie zastrzec kolor, no kurde ręce opadają!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.