Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Wypowiadam sie w temacie watku, czego Ty nie umiesz.

Kup sobie transport lampizatora bedziesz mial komplet. Hajend az dupe urywa z tubkami i jajonem zostaniesz mistrzem ceremonii.

Myślę że sporą motywację w założeniu tego wątku stanowi zwyczajna i łatwo zrozumiała ludzka zawiść. " Życzliwych" denerwuje że jakiś koleś pasjonat, prowadzący wcześniej blog audio całkowicie bezinteresownie, dłubiący sobie z czystej pasji i ciekawości, został odkryty i doceniony na świecie. I zaczął na tym zarabiać lepiej od innych, ot co.

Myślę że sporą motywację w założeniu tego wątku stanowi zwyczajna i łatwo zrozumiała zawiść. " Życzliwych" denerwuje że koleś prowadzący wcześniej blog audio całkowicie bezinteresownie i dłubiący sobie z czystej pasji i ciekawości, został odkryty i doceniony na świecie... i zaczął na tym zarabiać lepiej od innych, ot co.

Racja!

Ale wady Lampi tez posiada ogromne i gdzies o nich nalezy napisac, ten medal ma dwie strony.

Autor watku zwroci uwage na niestosowne zachowanie kolegi Szymona niezgodne z netykieta, czy tylko zwolennicy lampiego sa sekowani?

Konto w trakcie usuwania

Autor watku zwroci uwage na niestosowne zachowanie kolegi Szymona niezgodne z netykieta, czy tylko zwolennicy lampiego sa sekowani?

Ale pech tu nie mozesz pobanowac. Prawda wyszla na jaw i bardzo uwiera :))) Idz sie klepac po pleckach w swoim watku.

...jak ktos woli umiescic watki o lampizatorze w hifi...

Chyba w zakładce START...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość cybant

(Konto usunięte)

Marslo,

Wiesz , że ja Ciebie bardzo lubię ;)

Nie rozumiem tylko dlaczego tak bronisz tego Lampizatora.

Wiem , że ważne są relacje międzyludzkie szczególnie w tak trudnych pasjach jak nasze ...

Tylko czy Ty naprawdę nie widzisz , że to jest robienie nas w trąbę...?

Kompletne DIY sprzedawane jest w cenach hiend...

I nie chodzi o obudowy , to akurat jestem w stanie zrozumieć , ale niechlujstwo , bałaganiarstwo i bylejakość wykonania jest przedstawiana jako atut....

Może znudzeni audiofile w USA wydający dziesiątki tysiecy dolarów na byle kabel , uwierzyli w taką magię...

Magicy żerują na naszej niewiedzy ..

Mierzyłeś kiedyś swoje pomieszczenie i system w miejscu odsłuchowym...wiesz co robi z Twoim brzmieniem ten fortepian w salonie ...?

Łatwiej jest kupić kabel za 15 tys...albo magika Lampizatora , zamiast zastanowić się dlaczego?

Nie rozumiem tylko dlaczego tak bronisz tego Lampizatora.

No bo wydał kasę, więc musi bronić...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A kto klientowi zabroni kupic sterte kabli i plytek ktore dobrze graja? ;) A z drugiej strony sprzedaz w USA bez wymaganych norm jak i w wykonaniu ktoro moze byc niebezpieczne dla uzytkownika moze stanowic ogromny problem dla producenta. Jak sie jakiemus uzytkownikowi w USA cos w stanie to bedzie wielka babajaga wlacznie z wyrokiem odsiadki za kratkami nie mowiac juz o ogromnych odszkodowaniach, podziwiam Lampizatora za odwage - autentycznie i bez sarkazmu!

Nikt mi nie chce chociażby na pw pomóc

Tu same kłótnie są,więc po co się rejestrowałem-jeszcze brakuje tu jakichś obelg

Troszkę kultury by sie wszystkim przydało-co te audio to nie koniec swiata jest,albo jakiś życiowy cel-to przyjemność.

Chciałbym aby ktoś doświadczony znajacy sie na graniu z plikow mi pomógł wreszcie,tylko na spokojnie.

Myślę,że około 20000 pln to już spora jest kwota do wydania-co mozna za to kupić?

Kolumny kable głosnikowe wzmacniacz lampowy monobloki Burdjak i Sikora już mam-jakie przewody,co dalej?

Tak mnie denerwuje ta wieża denona-jutro ja sprzedaje.Teraz nie wiem Usb czy spdif są różne opinie i chciałbym lampizatora

Pomożecie mi jakoś-bo lampizator to produkt nasz i ma takie pochlebne opinie i ładnie wygląda i ludzie sa zadowoleni z brzmienia.

Czy jak wydam 20000 to mam szanse na hajend?

pozdr

Donald

Przecież tu chodzi o produkt i jego wykonanie, a nie o żaden dżwięk, bo po prostu jak do tej pory nikt jeszcze nie ustalił i nie określił pojęcia 'dżwięk hi-endowy' w przeciwiństwie do terminu Hi-Fi. Nie ma wzorca dżwięku Hi-End i to wszystko - tak samo jak nie ma wzorca dżwięku w muzyce live! Hi-End to luksusowy produkt i z tego pułapu powinno się go oceniać - zarówno w aspektach brzmienia jak i estetyki wykonania, schludności montażu podzespołów, niezawodności, trwałości, wzornictwa... itd. itp. Nie sądzę, że ktoś chce w tym wątku zdyskredytować produkty Lampizatora, a już bicie gruchy o zawiści i zazdrości może tylko powstać w naprawdę biednych umysłach! Hi-End oceniam jako skończony produkt, ze wszystkimi jego zaletami i jakiekolwiek wady i niedoróbki w takim produkcie z góry go dyskwalifikują z hi-endowej półki. Czy krzywe i wręcz niedbałe przyklejenie dwóch plakietek z tyłu urządzenia za trzynaście, dwanaście, osiem czy nawet siedem tysięcy dolców jest powodem do dumy i bicia gruchy, że ten produkt jest wybitny i hi-endowy? I don't think so!

Parker's Mood

Was razi to , ze mi sie podoba granie z lampiego dsd dac , a nie razi Was zachowanie Szymona?

No coz, mozna i tak.

Pogadam z kazdym , kto poslucha lampi dsd dac i bedzie mial krytyczna opinie o dzwieku.

Jakosci montazu nigdy nie chwalilem, zwracalem jedynie uwage na postepy w tej dziedzinie.

Obiektywizm i kultura to na tym forum slowa nieznane.

Mysle,ze sluchanie muzyki mi wystarczy, uczestnictwo na forum budzi moja coraz wieksza niechec.

W tym watku swoj udzial uwazam za zakonczony.

Konto w trakcie usuwania

Gość rochu

(Konto usunięte)

W tym watku tak naprawde nie chodzi o glosowanie , tylko o dolowanie lampiego, co juz ktorys z kolegow wczesniej zauwazyl.

Bynajmniej.

Fakt, nie jestem fanem fikusa i jego wyrobów.

Niemniej to co się tutaj czyta zupelnie odbiegało od tego jakie było moje i moich znajomych doświadczenie odnośnie tych urządzeń.

Wszystkie znane mi poprzednie wątki traktujące o lampizatorze lokowane były w zakładce hi end.

Nie wiedziałem i dalej nie wiem dlaczego.

Chciałem zatem wiedzieć czy ze mną jest coś nie teges czy tez są jakieś inne osoby, które także mają watpiwości w materii urządzeń tego producenta.

Jak się okazuje, nie jestem odosobniony.

A co do flekowania.

Jeżeli ktos sprzedaje swoje wyroby, wystawia, je na wystawach audio, daje je do recenzowania to tym samym wystawia się na osąd innych.

Także ten mniej przyjemny.

To, że mamy do czynienia z polskim producentem nie czyni z niego świętej krowy.

Zatem krytykowanie kogoś. kto nie ma pozytywnego zdania o lampizatorze, jest dla mnie co najmniej dziwnym objawem ksenofobii.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tu same kłótnie są,więc po co się rejestrowałem-jeszcze brakuje tu jakichś obelg

Troszkę kultury by sie wszystkim przydało-co te audio to nie koniec swiata jest,albo jakiś życiowy cel-to przyjemność.

Chciałbym aby ktoś doświadczony znajacy sie na graniu z plikow mi pomógł wreszcie,tylko na spokojnie.

Myślę,że około 20000 pln to już spora jest kwota do wydania-co mozna za to kupić?

Kolumny kable głosnikowe wzmacniacz lampowy monobloki Burdjak i Sikora już mam-jakie przewody,co dalej?

Tak mnie denerwuje ta wieża denona-jutro ja sprzedaje.Teraz nie wiem Usb czy spdif są różne opinie i chciałbym lampizatora

Pomożecie mi jakoś-bo lampizator to produkt nasz i ma takie pochlebne opinie i ładnie wygląda i ludzie sa zadowoleni z brzmienia.

pozdr

Donald

Stary daj spokój;))

Lampi powinien wprowadzić upgrade wszystkich swoich starych leveli do najnowszego za połowę różnicy wartości między nimi. Zarobiłby i pozbył się problemów a jednocześnie przywiązał klientów. Bo chyba ma zamiar się rozwijać w przyszłości i kiedyś tam przegonić tego jak mu tam? Sedesa:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Was razi to , ze mi podoba granie z lampiego dsd dac , a nie razi Was zachowanie Szymona?

No coz, mozna i tak.

Pogadam z kazdym , kto poslucha lampi dsd dac i bedzie mial krytyczna opinie o dzwieku.

Jakosci montazu nigdy nie chwalilem, zwracalem jedynie uwage na postepy w tej dziedzinie.

Mysle,ze sluchanie muzyki mi wystarczy, uczestnictwo na forum budzi moja coraz wieksza niechec.

Ja już Szymona kiedyś opierdzieliłem ....że cham i burak..:((

Tylko w tym przypadku ma rację ...niestety...

Was razi to , ze mi sie podoba granie z lampiego dsd dac , a nie razi Was zachowanie Szymona?

No coz, mozna i tak.

Się nie obrażaj ;))

Ja tam Ciebie lubię;)))

Przecież tu chodzi o produkt i jego wykonanie, a nie o żaden dżwięk, bo po prostu jak do tej pory nikt jeszcze nie ustalił i nie określił pojęcia 'dżwięk hi-endowy' w przeciwiństwie do terminu Hi-Fi. Nie ma wzorca dżwięku Hi-End i to wszystko - tak samo jak nie ma wzorca dżwięku w muzyce live! Hi-End to luksusowy produkt i z tego pułapu powinno się go oceniać - zarówno w aspektach brzmienia jak i estetyki wykonania, schludności montażu podzespołów, niezawodności, trwałości, wzornictwa... itd. itp. Nie sądzę, że ktoś chce w tym wątku zdyskredytować produkty Lampizatora, a już bicie gruchy o zawiści i zazdrości może tylko powstać w naprawdę biednych umysłach! Hi-End oceniam jako skończony produkt, ze wszystkimi jego zaletami i jakiekolwiek wady i niedoróbki w takim produkcie z góry go dyskwalifikują z hi-endowej półki. Czy krzywe i wręcz niedbałe przyklejenie dwóch plakietek z tyłu urządzenia za trzynaście, dwanaście, osiem czy nawet siedem tysięcy dolców jest powodem do dumy i bicia gruchy, że ten produkt jest wybitny i hi-endowy? I don't think so!

Lampizator postawił na luksusowy dźwięk : ) I gdzieś musiał zaoszczędzić...

I owszem, ale oszczedzanie na bezpieczenstwie to juz przejaw braku profesjonalizmu i zwykla glupota, ale kazdy ma swoja glowe...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Na lutowaniu?

Czy robione to jest na Warsztach Szkolnych Zasadniczej Szkoły Zawodowej ?

Jak tak to dostał dofinansowanie z Uni...;)))

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tak sie rodzą miejskie legendy.

Może zamiast atakować innych i pisać same ogólniki - lepiej opisz swoje własne doświadczenia z lampizatorem.

Czy jak wydam 20000 to mam szanse na hajend?

pozdr

Donald

Kup se kanapę Clippang w Ikeii, od tego zacznij. To będzie twój pierwszy ustrój, powinien sobie poradzić z nadmiernym zajzajerem. Od czegoś trzeba zacząć... O Lampizatorze pomyślisz później, na razie podstawy !

Tak sie rodzą miejskie legendy.

Może zamiast atakować innych i pisać same ogólniki - lepiej opisz swoje własne doświadczenia z lampizatorem.

Czy nie widzicie emotikona ? Trochę sobie żartuję.

Nie chcę mi się dokładnie wyliczać P. Łukasza ile warte są podzespoły użyte do budowy BIG7, ale myślę że nie więcej niż 5-7tyś PLN, łącznie z drogimi V-capami i obudową, za dodatkowe kilka stówek można zrobić lepszy montaż i opisać gniazda w normalny sposób, grawer czy i innym porządnym nadrukiem, a nie na taśmie malarskiej ołówkiem.

oże zamiast atakować innych i pisać same ogólniki - lepiej opisz swoje własne doświadczenia z lampizatorem.

Miałem trochę tych doświadczeń w czasie różnych odsłuchów , w różnych systemach. W paru Lampizator stworzył porządny dźwięk. Niestety nie miałem wtedy przy sobie śrubokręta.

Nie chcę mi się dokładnie wyliczać P. Łukasza ile warte są podzespoły użyte do budowy BIG7, ale myślę że nie więcej niż 5-7tyś PLN, łącznie z drogimi V-capami i obudową, za dodatkowe kilka stówek można zrobić lepszy montaż i opisać gniazda w normalny sposób, grawer czy i innym porządnym nadrukiem, a nie na taśmie malarskiej ołówkiem.

Ten z taśmą to chyba prototyp ?
Gość chml

(Konto usunięte)

Pszenica czy tam inne ziemniaki też wyrosną kiedy wypierdzielisz nasiona (bulwy etc.) byle jak na pole nie dbając o nic. Jednak nawet prosty chłop rozumie, że jak się coś robi to robi się to starannie. Wytwory Fikusa to szczyt tandety i zupełnie nie ma znaczenia jak grają. Taką gównianą robotę należy tępić, nie wspierać. Cały świat śmiał się swego czasu z Earstream. Ciekawe czy koledzy z audiotweak.net widzieli Lampizatory, mam nadzieję, że nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.