Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wybuchnie III wojna światowa?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Stawka jest duża i po zastanowieniu się problem ukraiński jest chyba w tej rozgrywce w ogóle mało istotny - nikt, włącznie z US nie będzie sobie nią głowy zawracał. Wyślą trochę wojska, sprzętu i będą się tak nawzajem macać i drażnić. Problemem głównym jest Iran i jego program atomowy! Tego programu obawiają się Saudowie i Izrael - stawka jest najwyższa i niepokojąca. Nie na darmo Rosjanie ostrzegają i dają do zrozumienia, że są światową potęgą nuklearną co można wyczytać między wierszami, że to właśnie Rosjanie są zdolni do tego, żeby cały irański program nadzorować i wdrożyć w życie kiedy tylko będą chcieli! To jest prawdziwe zagrożenie i najwyższa stawka w tej grze, a nie żadna tam Ukraina. Iran, Arabia Saudyjska, Izrael - i z boku konflikt rosyjsko-amerykański w tle interesów tych trzech państw. Tak mówi wahadełko!

Parker's Mood

Przeinaczeń historii ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przeinaczeń historii ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Jak zwykle wiarygodny - "były kremlowski doradca Andriej Iłłarinow". Jak był na Kremlu, też był zwykle wiarygodny.

Ukryta Zawartość

To zależy od tego, co pisał i co mówił. Kreml dobiera sobie samych "wiarygodnych" doradców.

Skoro, jak napisałeś, był "wiarygodny" jako doradca Kremla, to dlaczego teraz stał się wiarygodny?

Określenia wiarygodny użyli autorzy tego artykułu. Dla mnie wydał się on ciekawy i warty przeczytania, bo ujawnia przeinaczenia historii na Kremlu.

A zresztą - faktycznie - historycy i politycy odchodzący z Kremla akurat nabierają wiarygodności.

Gość

(Konto usunięte)

Znany amerykański sowietolog prof. Stephen Cohen:

“for the first time in my long life (I began in this field in the 1960s), I think the possibility of war with Russia is real”

“it could be the beginning of the end of the so-called trans-Atlantic alliance”

“This problem began in the 1990s, when the Clinton Administration adopted a winner-take-all policy toward post-Soviet Russia … Russia gives, we take. … This policy was adopted by the Clinton Administration but is pursued by every [meaning both] political party, every President, every American Congress, since President Clinton, to President Obama. This meant that the United States was entitled to a sphere or zone of influence as large as it wished, right up to Russia’s borders, and Russia was entitled to no sphere of influence, at all, not even in Georgia, … or in Ukraine (with which Russia had been intermarried for centuries).”

“Since November of 2013, Putin has been not aggressive, but reactive, at every stage.”

“This is [ukrainian Government] not a democratic regime. … Unless the West stops supporting Kiev unconditionally, I fear we are drifting toward war with Russia.”

...

https://www.youtube.com/watch?v=vWzHhW_qNiM

This meant that the United States was entitled to a sphere or zone of influence as large as it wished, right up to Russia’s borders, and Russia was entitled to no sphere of influence, at all, not even in Georgia,

Profesorek zapomniał, że to nie USA się pchały do granic Rosji, tylko państwa post-sowieckie pchały sie do USA i musiały czekać w lodówce, aż USA weźmie je pod swoje skrzydła.

Antyamerykanizm w USA ma długą tradycję, przynosi zyski i jest dozwolony. Inaczej niż nad Wołgą.

Antyamerykanizm w USA ma długą tradycję, przynosi zyski i jest dozwolony. Inaczej niż nad Wołgą.

No co ty... Z tego co mi wiadomo, antyamerykanizm nad Wołgą ma się całkiem dobrze.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

I tak ma się najlepiej antysowietyzm i antyputinizm w Polsce i w TVN. Wczorajsza debata w TVN 24 o 19.25 pod kierunkiem red. Pochanke doskonale to potwierdziła. Pani red. błysnęła kunsztem swojego warsztatu, a i gości dobrała bez zarzutu - m.in.: Dziak, Kostrzewa-Zorbas, Kurczab-Redlich, Rokita.

Może nie znalazła chętnych do świecenia oczami wśród prosowietów i proputinowców?

wskaż swoich expertów od sowietologii. damy znać jakby co do tvn

A któryś z was w ogóle oglądał ten program?

Oglądałem krótko, bo dla mnie Rokita to nadmuchana pisanka.

Poza tym nie lubię bicia piany, chyba że na Bocznicy.

Co innego, gdyby w programie wziął udział MON, pani Premier itd.

owszem, był Rokita, ruski profesor, gen. Balcerowicz itp, sprawdzasz ludzi z oglądalności? chyba dziś powtórka o 20 w tvn24

Oglądałem krótko, bo dla mnie Rokita to nadmuchana pisanka.

Poza tym nie lubię bicia piany, chyba że na Bocznicy.

Co innego, gdyby w programie wziął udział MON, pani Premier itd.

Od razu wiedziałem, że nie wiecie o czym piszecie, a wasze wypowiedzi to właśnie bicie piany.

Gdyby TVN 24 wyemitowało takie programy o USA i Niemczech, a Obamę i Merkel opluto by w ten sam sposób - to bez wątpienia zajęłaby się tym KRRiT.

USA i Niemczech,

zwłaszcza, że chyba niedługo USA i Niemcy nas napadną. jasne ,że nie wiem o czym piszę, nigdy nie wiedziałem, bicie piany to moja specjalność, gdzie mi do omnipotencji imć Włodzimierza, tego, który jadem nie tryska a samą miłością

zwłaszcza, że chyba niedługo USA i Niemcy nas napadną. jasne ,że nie wiem o czym piszę, nigdy nie wiedziałem, bicie piany to moja specjalność, gdzie mi do omnipotencji imć Włodzimierza, tego, który jadem nie tryska a samą miłością

Cienki jesteś. Zwyczajnie.

Zwyczajnie.

jasne, we wpieraniu ciemnoty jestem cienki, nie to co ty! w chwaleniu ruskiego szczurka i kacapskiego państwa też tobie nie dorównam! Tow Wołodia rulez!

jasne, we wpieraniu ciemnoty jestem cienki, nie to co ty! w chwaleniu ruskiego szczurka i kacapskiego państwa też tobie nie dorównam! Tow Wołodia rulez!

Rozpaczliwy wpis.

I chyba nie bez powodu , i nie żebym był zwolennikiem Obamy , czy USA .

Potrafisz podać takie powody?

Potrafisz podać takie powody?

Poczynając od permanentnego braku papieru toaletowego , poprzez zbrodnie dokonane w Kopalni " Wujek" , i na cenzurze na tym Forum kończąc , gdyby Polska nadal była pod zaborem sowieckim .

Antysowietyzm i antyputinizm Polaków biorą się ze strachu i pogardy do przeszłości wykreowanej przez były ZSRR .

Piotr

Poczynając od permanentnego braku papieru toaletowego , poprzez zbrodnie dokonane w Kopalni " Wujek" , i na cenzurze na tym Forum kończąc , gdyby Polska nadal była pod zaborem sowieckim .

Antysowietyzm i antyputinizm Polaków biorą się ze strachu i pogardy do przeszłości wykreowanej przez były ZSRR .

Wyraźnie nie jest to logiczne myślenie. Choćby dlatego, że Rosja to nie Związek Radziecki. A zestawienie braku papieru toaletowego z tragicznymi wydarzeniami w KWK "Wujek" pokazuje dobitnie, że twój tok myślenia - podobnie jak wspomniany papier, nie dość ze go brak, to jeszcze do dupy się nadaje.

Wyraźnie nie jest to logiczne myślenie. Choćby dlatego, że Rosja to nie Związek Radziecki.

W aspekcie geograficznym nie , natomiast mentalnie już tak , komunizm zrobił swoje .

A zestawienie braku papieru toaletowego z tragicznymi wydarzeniami w KWK "Wujek" pokazuje dobitnie, że twój tok myślenia - podobnie jak wspomniany papier, nie dość ze go brak, to jeszcze do dupy się nadaje.

Przeciwnie - pokazuje , kto pośrednio lub bezpośrednio był odpowiedzialny za masakrę w Kopalni "Wujek" oraz między innymi za permanentny brak papieru toaletowego w Polsce ,

aby jednak nie toczyć z panem tyleż jałowej , co niekulturalnej dysputy dopowiem tylko , że każdy ma swoją " miłość " , jedni kochają Polskę , inni Rosję , i może to dobrze , wszak nikomu nie można zabronić lub narzucić miłości , wobec powyższego życzę , aby pańska " ukochana " dochowała panu wierności , tak jak pan " jej " miłości !

Piotr

W aspekcie geograficznym nie , natomiast mentalnie już tak , komunizm zrobił swoje .

Przeciwnie - pokazuje , kto pośrednio lub bezpośrednio był odpowiedzialny za masakrę w Kopalni "Wujek" oraz między innymi za permanentny brak papieru toaletowego w Polsce ,

aby jednak nie toczyć z panem tyleż jałowej , co niekulturalnej dysputy dopowiem tylko , że każdy ma swoją " miłość " , jedni kochają Polskę , inni Rosję , i może to dobrze , wszak nikomu nie można zabronić lub narzucić miłości , wobec powyższego życzę , aby pańska " ukochana " dochowała panu wierności , tak jak pan " jej " miłości !

Masz ogromną wiedzę w tej dziedzinie, a kulturę wręcz przykładową. Co doskonale widać po tym niezwykle merytorycznym i polemicznym wpisie. Taki sposób rozmowy mają ci, którzy co tydzień próbują mnie nawrócić na swoją wiarę i uchronić przed Szatanem.

A Przepraszam jest jeszcze jedna grupa. Działacze Rosyjscy na terytorium Polski. A to już jest źle gdyż tacy osobnicy mimo że żyją u nas staraja sie realizować interesy rosyjskie u nas. Nie bez przyczyny tak mocne u niektórych osób poparcie Putina.

chwilowy brak działalności w audio.

Chyba nie da sie bez wojen. Tworzono cały system zachodni i globalny żeby jakoś miec hegemonie bez użycia wojsk ale zapomniano o Rosji. Rozwiązanie problemu Rosji może sporo ofiar kosztować. W tym nas Polaków oczywiście jak zwykle najwięcej.

Ukryta Zawartość

Kolejny powód za wojną. Niestety.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.