Skocz do zawartości
IGNORED

BMW ... samochód dla dużych chłopców

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Taka moja prosta filozofia, mam dla kogo żyć. Za mały dreszczyk adrenaliny podkręcanej niepewnością czy się uda, nie osierocę rodziny. Takim egoistą nie jestem :-)

Naiwny jesteś :-) Wydaje Ci się, że jesteś niezastąpiony na tym świecie, dla rodziny...młodość, naiwność :-)

Smuga cienia spowija..;-)

bez szpery jest znacznie trudniej dlatego wszystkie e46,e39 i nowsze (nie liczac M) slabo sie nadaja do driftu nawet gdy maja ponad 200KM. natomiast e30,e36 i e34 wychodzily takze z dyfrem zblokowanym na 25% i tym juz znacznie latwiej driftuje. Do tego znacznie mniejsza masa starych modeli tez robi swoje

Muszę sobie zamówić taką 25% albo więcej.Podczas podjazdu na ostre wzniesienie przy opadach śniegu byłem zawalidrogą i i tak nie osiągnąłem szczytu a zjazd na zaśnieżony parking oznaczał utknięcie w miejscu:) efekt-obracające się tylko jedno koło podczas zakopania w śniegu.

no jak, napęd na tył, co prawda, ale na cały tył, tzn. na dwa koła, to co z drugim się stało ?

:)

Dyferencjał,ja sie na tym nie znam:) tak zwyczajnie. Chodzi o to że jakbyś miał sztywno napęd na dwa koła( to jest szpera 100%) to wtedy masz problem w zakręcie bo jedno koło chce robić więcej obrotu niż drugie.

Dlatego ten rozkład napędu na koła jest jakoś porobiony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Subaru więcej pali :) i jest zbyt rajdowe a ja lubię rodzinnie i odrobinę sportu.

Ukryta Zawartość

Subaru więcej pali :) i jest zbyt rajdowe a ja lubię rodzinnie i odrobinę sportu.

Mówisz i masz ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mówisz i masz ;)

Ale zarombisty sedan 150 KM :)

odma robiona ? za to, szybkie jest :)

Szybko może nie ale bardzo szybko rusza i z 5 na 3 szatan do wyprzedzania:) ale co złego to nie ja,ostatnio widziałem taki jeden mnie wyprzedzał i na metry z ciężarówką na czołowo, zachciało się takiemu tira i dwie osobówki wyprzedzać. Dlatego wolę rzadko zabierać się do wyprzedzania.

A co z tą odmą? robiłem rozrząd,głowice,sprzęgło,odmy jeszcze nie ruszałem.

Ale zarombisty sedan 150 KM :)

Jaki sedan? to rodzinne kombi!

A przepraszam, są też inne wersje. Nawet noe myślałem bo zawsze Legacy które widziałem to było kombi :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jazda po pustkowiu w którym nie ma co w uderzyć jest takim wyzwaniem?

Mi chodzilo o samochod a nie o otoczenie. Odpisalem na zdanie o mentalnosci Polaka.

Przecietny Polak bedzie sie wstydzil jezdzic najpopularniejszym samochodem wyscigowym swiata (MX-5).

SM-Laguna-remote.jpg

Szybko może nie ale bardzo szybko rusza i z 5 na 3 szatan do wyprzedzania:)

:|

Przecietny Polak bedzie sie wstydzil jezdzic najpopularniejszym samochodem wyscigowym swiata (MX-5).

nie znam tego auta ale jak słyszę sport i widzę 8 sekund 0-100 to leżę na glebie ze śmiechu.

To a4 B8 z najmocniejszym 2.0 TDI jest szybsza, większa, bardziej funkcjonalna, lepiej wyposażona, oszczędniejsza i cięższa o ponad 300 KG... a to żaden sport tylko zwykły dupowóz.

:|

:) :) no co:) miałem sobie sprawić 3 litry pojemności i ratować portfel LPG dla osiągów? Jestem zadowolony z tego co jest,z paroma uwagami...

A propo LPG to dopiero miałbym czad z mechanikami :)

Istnieje duzo wiecej odmian sportow motorowych poza 0-100.

to tylko przykład... i odpowiedź dlaczego niektórzy tego nie kupują.

A propo LPG to dopiero miałbym czad z mechanikami :)

zapewne, zwłaszcza że oni zdecydowanie zbyt wiele czasu spędzają z gazem:D

:) :) no co:) miałem sobie sprawić 3 litry pojemności i ratować portfel LPG dla osiągów? Jestem zadowolony z tego co jest,z paroma uwagami...

jeśli mowa o autach typu 3jka to wolnossące 3 litry dla mnie nie jeżdżą, wolałbym 2 litrowego twinpower a jak jeszcze taniej to 3 litry w ropie i też może być fajnie.

Ukryta Zawartość

z tym linkiem to bym uważał, trochę od dupy strony to wytłumaczyli. Co do subaru to miałem Outbacka 2.0 w wersji 16x konnej, to nie jedzie i chleje !

Ukryta Zawartość

Nie prawda, nie można tego powiedzieć o zawodnikach każdego sportu. Sport nie istnieje po to, aby się zabijać. Czasy Rzymu już minęły. Śp, J. Kukuczkę rozumiem, choć po górach nie chodzę. Jazdy aby się zabić nie rozumiem a jeżdżę po torach.

Ot i cała różnica w postrzeganiu tego "sportu" miedzy nami.

Na logikę to co napisałeś jest pozbawione logiki. Kukuczka rozumiesz bo nie szedł się zabić. Tak? A motocykliści jeżdżą by się zabić? Skoro więc chodzenie po górach wyczynowo ma sens mimo że ginie tam sporo ludzi, to uzasadnij różnicę o ile to nie jest tylko Twoje zdanie.

To że czegoś/kogoś nie rozumiesz nie znaczy żeby oceniać jako bezmózgowca. To niegrzeczne. I w sumie typowe.

Masz racje ze tylko niektórzy. Prawie milion sprzedanych egzemplarzy.

od 1988 do 2011 wyprodukowano ~810 tyś egzemplarzy z czego większość sprzedano na całym świecie, przeciętny Polak to nie cały świat a MX-5 to roadster a nie samochód sportowy !

BMW w ciągu roku sprzedało ponad 1 200 000 samochodów

Naiwny jesteś :-) Wydaje Ci się, że jesteś niezastąpiony na tym świecie, dla rodziny...młodość, naiwność :-)

A to Ci się udało :-))) Mam 54 lata. Synów wychowywałem sam w taki sposób aby w przypadku kiedy mnie nagle zabraknie dali sobie radę sami. Dzisiaj obaj są dorośli, prowadzimy kilka działalności gospodarczych w Polsce i U.K.

Nie łudzę się że jestem niezastąpiony. Nikt nie jest. Nawet Mao Tse nie był :-) Jednak wiem, że wciąż jestem dzieciom i wnukom najbliższy i potrzebny. I nawet jako stary zniedołężniały i zdziecinniały dziadziuś takim pozostanę :-)

Czego Tobie również serdecznie życzę.

W.

Myślę, że to jest zupełnie inaczej. Pewnego dnia umieramy, a życie toczy się dalej, bo musi się toczyć i naprawdę nie jesteśmy komuś potrzebni jak tlen, czy woda....

Gdyby tak było jedna śmierć pociągałaby za sobą kolejne, to wbrew naturze i Virakochy ;-)

Smuga cienia spowija..;-)

:-) W tym aspekcie to owszem, prawda. Jesteśmy wyłącznie po to, aby przekazać pulę genów. Jeśli nam się to uda, to spełniliśmy biologiczny obowiązek wobec Stwórcy i własnego gatunku. Kiedy jesteśmy w wieku pozaprodukcyjnym, stajemy się dla Świata elementem obojętnym :-( W każdym jednak przypadku nasze odejście jest co prawda bolesne dla bliskich jednak jak najbardziej naturalne dla Świata.

Gość

(Konto usunięte)

Jesteśmy wyłącznie po to, aby przekazać pulę genów. Jeśli nam się to uda, to spełniliśmy biologiczny obowiązek wobec Stwórcy i własnego gatunku.

Treść tego zdania, to czcze gadanie, w zasadzie, to głupoty, zadane przez kogoś, by w nie uwierzyć i powtarzać.

Tym bardziej, iż teza, przyjęła formę twierdzącą. To zdanie nie powinno się tu pojawić.

To tylko czyjeś zdanie, głupotą jest twoja o nim opinia brzmiąca jak twierdzenie głoszone ex cahtedra.

Treść tego zdania, to czcze gadanie, w zasadzie, to głupoty, zadane przez kogoś, by w nie uwierzyć i powtarzać.

Tym bardziej, iż teza, przyjęła formę twierdzącą. To zdanie nie powinno się tu pojawić.

Oczywiście Ty Kaziku jesteś w stanie udowodnić inny powód przyjścia na świat dowolnej istoty żywej, prawda?

Gość

(Konto usunięte)

Oczywiście Ty Kaziku jesteś w stanie udowodnić inny powód przyjścia na świat dowolnej istoty żywej, prawda?

Oczywiście, twierdzę, że twoje zdanie jest błędne, z prostej przyczyny; brak dowodu.

Powiedz, jaki, to zdanie, ma związek z BMW ?

Czyli wszelkie straszne twierdzenia o trudzie i niebezpieczeństwie ze strony tylniego napędu to nieprawda ponieważ pełny dyferencjał wszystko wybacza? A taka opinia niby trudnego auta dotyczy tylko zblokowanego dyferencjału.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.