Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM5004+CD5004 + Jamo C 103

AdasSWD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy wpis na tym forum, ponieważ dopiero zaczynam swoją przygodę ze sprzętem audio z prawdziwego zdarzenia :) Wczoraj byłem w sklepie muzycznym w celu dobrania dla siebie zestawu stereo, z kilku zestawu najbardziej przypadł mi do gustu zestaw składający się elektroniki Marantza PM5004 i CD5004, natomiast jeśli chodzi o kolumny to najlepiej zdecydowanie zagrały Jamo C 103. Sprzęt będzie grał w pokoju niecałe 20 mk2. Co myślicie o tym zestawie, czy ktoś używa lub słyszał Jamo C 103 ja jestem nimi zafascynowany :) Natomiast mam problem z dobraniem standów pod kolumny, jakie wybrać? Muzyki główni słucham z płyt CD, oraz komputera. W przyszłości chciałbym także dorzucić do zestawu gramofon czy można go z powodzeniem przyłączyć do mojego zestawu?

https://www.audiostereo.pl/topic/118917-marantz-pm5004cd5004-jamo-c-103/

Witaj,

kilka uwag - wybrałeś bardzo ciekawe i dobre kolumny, które chcesz podłączyć pod bardzo podstawowe modele elektroniki (swoją drogą stare, nieprodukowane modele). Jeśli chcesz pozostać przy marce Marantz, spójrz chociażby na model wyżej PM6005. Druga sprawa to źródło w postaci komputera - powyższy zestaw niestety nie pozwala na podłączenie komputera, należy znaleźć rozwiązanie w postaci przetwornika USB DAC. Pod powyższy zestaw oczywiście możesz podłączyć gramofon, wzmacniacz ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Jeśli chcesz, aby ustosunkować się do Twojego wyboru, podaj proszę następujące informacje:

- jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz,

- jakie preferujesz brzmienie (jasne, analityczne, dynamiczne, ciepłe, ...),

- jaki chcesz przeznaczyć budżet na zestaw

Czekam na odpowiedź, jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

kilka uwag - wybrałeś bardzo ciekawe i dobre kolumny, które chcesz podłączyć pod bardzo podstawowe modele elektroniki (swoją drogą stare, nieprodukowane modele). Jeśli chcesz pozostać przy marce Marantz, spójrz chociażby na model wyżej PM6005. Druga sprawa to źródło w postaci komputera - powyższy zestaw niestety nie pozwala na podłączenie komputera, należy znaleźć rozwiązanie w postaci przetwornika USB DAC. Pod powyższy zestaw oczywiście możesz podłączyć gramofon, wzmacniacz ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Jeśli chcesz, aby ustosunkować się do Twojego wyboru, podaj proszę następujące informacje:

- jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz,

- jakie preferujesz brzmienie (jasne, analityczne, dynamiczne, ciepłe, ...),

- jaki chcesz przeznaczyć budżet na zestaw

Czekam na odpowiedź, jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Jeśli chodzi o muzykę to najczęściej będzie grany hip-hop, rock, blues, jeśli chodzi o brzmienie chcę aby głośniki oddawały wszystkie szczegóły aby były słyszalne wszystkie elementy, perkusja, gitary itd. Jeśli chodzi o budżet to 6000 zł

Pierwsza sprawa przed konkretnymi rozwiązaniami - czy koniecznie zależy Ci na kolumnach podstawkowych? Hip-hop, rock a także blues przyjemniej słucha się na systemie, który oferuje dobry bas, dociążenie, potęgę. Jamo C 103 to świetne monitorki, jednak nie zapewnią ze względu na wielkość, objętość takich cech. Osobiście wolałbym zbudować u Ciebie system na mniejszych podłogówkach, pozostając nawet przy serii Concerto od Jamo,

czekam na odpowiedź,

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pierwsza sprawa przed konkretnymi rozwiązaniami - czy koniecznie zależy Ci na kolumnach podstawkowych? Hip-hop, rock a także blues przyjemniej słucha się na systemie, który oferuje dobry bas, dociążenie, potęgę. Jamo C 103 to świetne monitorki, jednak nie zapewnią ze względu na wielkość, objętość takich cech. Osobiście wolałbym zbudować u Ciebie system na mniejszych podłogówkach, pozostając nawet przy serii Concerto od Jamo,

czekam na odpowiedź,

Po prostu podczas odsłuchu zagrały najlepiej z wszystkich, które testowałem. Sprawdzałem jeszcze DYNAUDIO DM 2/7 z systemem NAD nie pamiętam jakie modele, HECO MUSIC STYLE 500 z Nadem oraz Marantzem i chyba jeszcze Monitor Audio BX2. Wydaję mi się, że na moje nie całe 20mkw podłogówki mogą być za mocne :) Co byś w tej kwocie osobiście polecił, zanim kupię umówię się na jeszcze jeden odsłuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.