Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizja TVN sprzedana Amerykanom

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Amerykańska firma kupiła TVN.

Proponuję teraz pilnie obserwować ten kanał - mam na myśli oczywiście programy informacyjne a nie Gesslerową.

Ciekaw jestem zmiany, jaka nastąpi.

Czy TVN przestanie być tubą ubeckich watah i stanie się uczciwą telewizją?

Osobiście wątpię - by tak się stało,muszą się pozbyć dyspozycyjnych pseudodziennikarzy a właściwie - funkcjonariuszy propagandowych.

Choć i tak będzie fajnie i ciekawie pooglądać jak lemingostwory zaczynają na rozkaz śpiewać z innego klucza. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/118935-telewizja-tvn-sprzedana-amerykanom/

skromny.

Wszyscy ci biznesmeni z banana strugani tak samo dobrze się znają na biznesie.

Zrobić prawie miliard euro długu - wyczyn! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

założyłeś temat, więc wniknij głębiej i sprawdź amerykańskość jej nabywców.

Masz na myśli,że to Eskimosi? :)

Owszem, Eskimosi, ale firma amerykańska.

Zresztą - w wymowie politycznej na jedno to chyba wychodzi.

Zmian dużych raczej nie będzie, byle by odpowiednio duże słupki lądowały za oceanem :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość

(Konto usunięte)

Masz na myśli,że to Eskimosi? :)

Owszem, Eskimosi, ale firma amerykańska.

Zresztą - w wymowie politycznej na jedno to chyba wychodzi.

w zasadzie wygląda na to, że założyłeś temat, bo była okazja i mało to ma wspólnego z tym co wiesz i czym się interesujesz.

"Grupa ITI i Grupa Canal+ Zawierają Umowę Sprzedaży Udziałów w N-Vision B.V. na Rzecz Southbank Media Ltd., Brytyjskiej Spółki Zależnej od Scripps Networks Interactive.

Scripps Networks Interactive zapłaci 584 miliony euro za 100 proc. udziałów w N-Vision, która na etapie rozliczenia Umowy będzie posiadała bezpośrednio i pośrednio, poprzez Polish Television Holding B.V. ("PTH"), w przybliżeniu 52,7 proc. udziału w kapitale TVN S.A. Scripps Networks Interactive przejmie zobowiązania wynikające z obligacji wyemitowanych zarówno przez Polish Television Holding jak i TVN o wartości nominalnej odpowiednio 300 i 540 milionów euro.

Scripps Networks Interactive jest jednym z wiodących producentów atrakcyjnych treści lifestylowych o tematyce kulinarnej, podróżniczej i związanej z prowadzeniem domu dla telewizji, internetu i nowych platform. Jest właścicielem popularnych marek telewizyjnych i internetowych takich jak HGTV, DIY Network, Food Network, Cooking Channel, Travel Channel oraz Great American Country, które docierają łącznie do ponad 190 milionów odbiorców miesięcznie."

Ciekawe co na to Durczok i czy gryzie teraz wargi.....ze złości?Nowi właściciele czy współudziałowcy z większościowym pakietem i tak pewnie będą chcieli obsadzić programy swoimi ludźmi.Ciekaw jestem sposobu doboru tych ludzi.

w zasadzie wygląda na to, że założyłeś temat, bo była okazja

Żałożył i co?Wiedział nie wiedział nie ma znaczenia,ty wiedziałeś więcej i dopisałeś resztę.Chwała ci Kazik za to.

Widać TVN ostatnio dobrze się przysłużył polityce amerykańskiej.

Zwłaszcza te "obiektywne" informacje z Ukrainy!

No to już wiemy dlaczego tak szczekali..............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Na zapas! :)

Widać TVN ostatnio dobrze się przysłużył polityce amerykańskiej.

Obiektywne informacje z Ukrainy podaje telewizja rosyjska, z której przepisujesz co drugi komentarz.

Obiektywne informacje z Ukrainy podaje telewizja rosyjska, z której przepisujesz co drugi komentarz.

Wszystko się zgadza , nic nowego.

Trzeba się było uczyć języków .........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

TVN - niby czołowa telewizja informacyjna w Polsce w stylu "cała prawda całą dobą" - został kupiony przez amerykański koncern telewizyjny typu "śniadanie na trawniku przez cała dobę". Liczy się zdolność do generowania zysków z reklam.

Coś tu śmierdzi ;-) ciekawe czy ta afera z Durszlaczkiem nie została zrobiona po to aby obniżyć cenę za tvn, poprztyka się Durszlak z Sylwkiem, potem dojdą do ugody i każdy szczęśliwy, a najbardziej ten który przytulił za aferę obniżającą wartość spółki ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Pismaki za odpowiednią sumę wydrukują wszystko ;-) zwłaszcza takie szmatławce :-) jakoś dziwnie się tu wszystko zazębia. Ale pewnie nie ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Pismaki za odpowiednią sumę wydrukują wszystko ;-) zwłaszcza takie szmatławce :-) jakoś dziwnie się tu wszystko zazębia. Ale pewnie nie ;-)

Biorąc pod uwagę tajemniczą przeszłość Latkowskiego, to nie sądzę by Wprost było na uslugach Amerykanów. Prędzej - tej ubeckiej watahy która należy teraz do gwałtownie reaktywowanego stronnictwa amerykańskiego.

Takich transakcji nie dokonuje się w 10 minut jak na targu. Najpierw jest due dilligence, gdzie w data roomie lądują wymagane papiery, w tym szczegółowe sprawozdania finansowe. M.in. na tej podstawie dokonuje się wyceny spółki. Sprawa Durczoka nijak nie mogła wpłynąć na wycenę spółki, bo była za świeża i rynek reklamodawców nie mógł jeszcze zareagować, o ile w ogóle coś takiego miało miejsce.

A dług w stosunku do wartości nie jest jakiś straszny. Bez niego często nie można mówić o rozwoju.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

tak wiec juz jestescie zdani na harerykanska propagande 24 h na dobe

bedzie mozna w Polsce na zywo ogladac relacje bombardowan z roznorakich panst na calym swiecie wow

moze wam wysla kurczaki chlorowane lub kotlety ze sklonowanych bykow gratis :))

A jakie epidemie zaraz się zaczną w Polsce, ogłaszane na antenie tvn24 i faktów ;-) ojoj, ospy, odry, sraczka zakaźna, a na wszystko szczepionki od Amerykanów prawie od ręki się znajdą ;-)

Ale ja prawdę mówię, nie żartuję. A jeżeli chodzi o ten dług i gospodarność tej telewizji, to chyba mógł tym zarządzać tylko jeden osobnik. Donaldinho.

No styl zarządzania podobny - po nas choćby potop. Wyssać kasę, zadłużyć i sprzedać obcym.

Cała POlska tak wygląda. Przy czym słowo "sprzedać" zastąpić należy słowem "oddać".

A obcy kupują polskie firmy nie po to, by kontynuować produkcję i robić u nas biznes, tylko, by likwidować tanim kosztem konkurencję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pismaki za odpowiednią sumę wydrukują wszystko

Napisałeś tak o WPROST, kiedy ogłosił aferę? Daj link na Bocznicę.

Daj inne linki o pismakach z Naszego Dziennika i TV Republika, którzy wydrukują wszystko.

Jednak sądzę, że pieniądz pożyczony został skierowany na rozwój. Zwróćcie uwagę, że to były obligacje i to pewnie skierowane do klientów instytucjonalnych.

Il Dottore, ile firm prowadzisz/prowadziłeś? Ile z nich jest warte ok 2 mld pln? Jak mniemam, TVN to firma prywatna, więc nic państwu do tego komu, za ile i kiedy się sprzedaje.

A doczytałeś może dlaczego Duńczycy zamykają te zakłady? I do kogo należy Grupa Ożarów S.A..

Zawsze możesz przyjechać tu, wykupić zakłady i dokładać do nich.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.