Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

>SA

Nie ulega żadnych wątpliwości, że ŁF kożysta z najlepszych rozwiązań systemy DSD.

Ale przynajmniej nie musi korzystać ze słownika ortograficznego co tobie jednak należy polecić... :-)

>SA

Nie ulega żadnych wątpliwości, że ŁF kożysta z najlepszych rozwiązań systemy DSD.

Po kosmicku nie pisz,bo nie rozumiem tego.

Ortografia i styl pod wielkim znakiem zapytania-odlatujesz już?

Niżej Sony CDP-R1 oraz DAS-R1, tak dla porównania :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-59673-0-16516600-1442863279_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie obraziłem się,bo nie ma za co,jednak potwierdziłeś tym wpisem,że jeśli chodzi o bebechy wewnątrz urządzenia to się po prostu nie orientujesz

co i jak,można więc stwierdzić,że Fikusowi takiej klienteli potrzeba jak najwięcej,a swoja drogą jak on sie musi z tego cieszyć że takich znalazł

Marslo jakim kablem sieciowym zasilasz swojego Lampizatora-to mnie tez interesuje,a nawet ciekawi.

Czy jesteś zadowolony a jak tak to jak bardzo z tego lampizatora swojego?

Stasio kilkakrotnie pokazał konkretne tzw. nieprawidłowości dot. samego montowania części,a może któraś szuflada się zacięła?)

ps.

Tak na chłodno

Lampizator Golden Gate-piękna nazwa,natomiast w praktyce jest to most zwodzony z fosą,ponieważ juz

nie jeden po prostu zmoczył tam swoje dupsko.

Ty nie jestes partnerem do rozmow , jak posluchasz natywnego dsd z Lampiego i opiszesz to w tym watku albo w watku o dsd dac podajac material odsluchowy, bedzie o czym gadac. To tego czasu jestes calkowitym laikiem , bez urazy.

Jak z wieloma osobami w tym watku rozmowa o lampim jest jak ze slepym o kolorach, prosze wybaczyc dosadnosc sformulowania.

Konto w trakcie usuwania

Dla mnie Marslo to ty jestes totalnym laikiem ktory udaje znawce i czlowieka osluchanego w najwyzszej polce High-endu. Oczywistym jest dla wielu ze DSD nie ma szans z najlepszymi odtwarzami w PCM-e. Ale skoro sluchasz na Lampizatorze ktory najwyzsza polka odtwarzania nie jest, skad moze wiedziec ze to co masz w DSD to poziom najwyzszy z mozliwych? Mariusz ty nie masz sprzetu na tym poziomie, wez wiec poprawke i przyjmij ze moga byc duzo wyzsze pulapy anizeli sluchanie na Lampizatorze ktory nie jest urzadzeniem neutralnym, ale takim ktorego dzwiek jest podbarwiony i malo rozdzielczy. Lampizator to nie jest najwyzsza polka High-endu to jest CO NAJWYZEJ srednia polka a i tak ustawilem go raczej za wysoko.

Niezła referencja, DVP-NS9100ES niżej i wspaniały zasil;acz impulsowy bez jakiegokolwiek ekranu - ale czad :)

1315374817313320205.jpg

No niestety następne oszustwo czy kłamstwo jak kto woli. Tylu tu kłamców dawno nie widziałem. Pod tym zasilaczem znajdują się jeszcze dwa. Załączam zrzuty z serwisówki którą polecam sobie w necie znakleźć. i polecam zacząć od jej 9 storny.

Pozdrawiam oszusta.

Tak rozbudowanego zasilacza nie posiada prawie rzadne znane mi urządzenie. Naprawdę w świecie audio jest wyjątkowe.

Ukryta Zawartość

post-27801-0-40721000-1442864373_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie Marslo to ty jestes totalnym laikiem ktory udaje znawce i czlowieka osluchanego w najwyzszej polce High-endu. Oczywistym jest dla wielu ze DSD nie ma szans z najlepszymi odtwarzami w PCM-e. Ale skoro sluchasz na Lampizatorze ktory najwyzsza polka odtwarzania nie jest, skad moze wiedziec ze to co masz w DSD to poziom najwyzszy z mozliwych? Mariusz ty nie masz sprzetu na tym poziomie, wez wiec poprawke i przyjmij ze moga byc duzo wyzsze pulapy anizeli sluchanie na Lampizatorze ktory nie jest urzadzeniem neutralnym, ale takim ktorego dzwiek jest podbarwiony i malo rozdzielczy. Lampizator to nie jest najwyzsza polka High-endu to jest CO NAJWYZEJ srednia polka a i tak ustawilem go raczej za wysoko.

Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, na jakim sprzecie Ty sluchasz, ferujac te oceny. Niech bedzie, ze moj sprzet jest sredni i sie slabo znam na dzwieku. W takim razie co napiszesz o sobie i swoim zestawie? Wyczuwasz poziom absurdu , w oparach ktorego zyjesz od dluzszego czasu?

Konto w trakcie usuwania

Ty nie jestes partnerem do rozmow , jak posluchasz natywnego dsd z Lampiego i opiszesz to w tym watku albo w watku o dsd dac podajac material odsluchowy, bedzie o czym gadac. To tego czasu jestes calkowitym laikiem , bez urazy.

Jak z wieloma osobami w tym watku rozmowa o lampim jest jak ze slepym o kolorach, prosze wybaczyc dosadnosc sformulowania.

Czym podłączasz swego lampizatora?...............czym popadnie?........czy na chybił-trafił?

Marslo chcesz posłuchać u mnie grania z plików?............to zapraszam.

Piszesz do mnie i tylko,bez urazy-nie obawiaj się nie będę Cie do moderacji kablował-to nie w moim stylu jest,ale dzieki ze mnie uprzedzasz)

Co do konkretow to teraz ja Ci powiem na winach tych z Francji to sie moze i znasz,ale co do audio to mam spore watpliwości.

Jaki audiofil z jajami słucha z plików......takich prawdziwych plików......tylko Szymon.

Słuchałem tego sporo,wręcz dużo w różnych miejscach i zazwyczaj brzmienie można było nazwać karykaturą-bo było dość blado.

Ale co tam z Ciebie odważny i łebski audiofil jest..tylko,ze w kablach masz kogel-mogel i garmażerkę,a bez tego nie ma grania-jest tylko granko.

Widać z tym dsd zostałeś wsadzony jak na konika bujanego i jeszcze postanowiłeś pobrykać i pobrylować.....no cóż moje gratulacje.

Najpierw to wypadałoby złożyć samemu sobie system z prawdziwego zdarzenia i nie robić w wątku o lampizatorze dobrego wrażenia.

Przecież to widać na zdrowy rozum co naprawdę wyprawiasz w tym wątku.

ps.

Marslo wybaczam Ci wszystko tylko nie skarż do moderacji,nie banuj w swoich watkach i nie bij mnie-bo juz stary jestem.

Mariusz z całym szacunkiem dla Ciebie , czy Ty na prawdę uważasz, że Lampizator to szczytowy pułap w hiend?

Odpowiedz tak szczerze bez napinania. ...

Ja juz tyle razy pisalem o lampim, ze chyba nie musze sie powtarzac. Natomiast z tego co pisales Ty nigdy nie sluchales natywnego dsd u siebie ani z lampiego, ani z C8+.

Posluchaj i wtedy pogadamy - jak bedziesz nadal chcial.

Czym podłączasz swego lampizatora?...............czym popadnie?........czy na chybił-trafił?

Marslo chcesz posłuchać u mnie grania z plików?............to zapraszam.

Piszesz do mnie i tylko,bez urazy-nie obawiaj się nie będę Cie do moderacji kablował-to nie w moim stylu jest,ale dzieki ze mnie uprzedzasz)

Co do konkretow to teraz ja Ci powiem na winach tych z Francji to sie moze i znasz,ale co do audio to mam spore watpliwości.

Jaki audiofil z jajami słucha z plików......takich prawdziwych plików......tylko Szymon.

Słuchałem tego sporo,wręcz dużo w różnych miejscach i zazwyczaj brzmienie można było nazwać karykaturą-bo było dość blado.

Ale co tam z Ciebie odważny i łebski audiofil jest..tylko,ze w kablach masz kogel-mogel i garmażerkę,a bez tego nie ma grania-jest tylko granko.

Widać z tym dsd zostałeś wsadzony jak na konika bujanego i jeszcze postanowiłeś pobrykać i pobrylować.....no cóż moje gratulacje.

Najpierw to wypadałoby złożyć samemu sobie system z prawdziwego zdarzenia i nie robić w wątku o lampizatorze dobrego wrażenia.

Przecież to widać na zdrowy rozum co naprawdę wyprawiasz w tym wątku.

ps.

Marslo wybaczam Ci wszystko tylko nie skarż do moderacji,nie banuj w swoich watkach i nie bij mnie-bo juz stary jestem.

A tak konkretnie to o co chodzi?

Konto w trakcie usuwania

Mariusz z całym szacunkiem dla Ciebie , czy Ty na prawdę uważasz, że Lampizator to szczytowy pułap w hiend?

Odpowiedz tak szczerze bez napinania. ...

Po co sie pytasz o sprawy oczywiste?

Nie czytałeś w wątku opisow Pana Marslo dotyczących w/w urządzenia?

A obrona tego wyrobu jest większa niż granic UE przed zalewem islamistów.

Przeczytaj jeszcze raz to sie przekonasz może wreszcie,bo masz watpliwości?

A w Twoich Pasach gniazda sa zamocowane symetrycznie czy jeszcze tego nie zdążyłeś sprawdzić?)

Marslo

Chodzi o to,ze masz chyba wypaczony gust,bo dla Ciebie jest coś cacy a dla większości be.

Porzadny z Ciebie człowiek co masz do grania z pradu to Twoja jest sprawa,ale Ayon,teraz Lampizator.

Facetowi z klasa takie niefortunne posuniecia nie powinny sie przytrafiać.

Sam pisales o kłopotach z tymi urzadzeniami-zmyslaleś czy to była prawda.?

Więc powtarzam raz jeszcze kazdy słucha jak umie,może,na ile go stać i na ile mu pozwoli żona)

Ja juz tyle razy pisalem o lampim, ze chyba nie musze sie powtarzac. Natomiast z tego co pisales Ty nigdy nie sluchales natywnego dsd u siebie ani z lampiego, ani z C8+.

Posluchaj i wtedy pogadamy - jak bedziesz nadal chcial.

Nie z Lampizatora nie sluchalem DSD tylko PCM ale sluchalem z kilku innych dac-ów.

Pisałem już wiele razy i tez nie będę się powtarzał.

Pozostałem przy PCM tak jak 99 % ludzi na tym i innych forach.

A konkretnie jakich plikow , z jakiego transportu i na jakim daku?

Po co sie pytasz o sprawy oczywiste?

Nie czytałeś w wątku opisow Pana Marslo dotyczących w/w urządzenia?

A obrona tego wyrobu jest większa niż granic UE przed zalewem islamistów.

Przeczytaj jeszcze raz to sie przekonasz może wreszcie,bo masz watpliwości?

A w Twoich Pasach gniazda sa zamocowane symetrycznie czy jeszcze tego nie zdążyłeś sprawdzić?)

Marslo

Chodzi o to,ze masz chyba wypaczony gust,bo dla Ciebie jest coś cacy a dla większości be.

Porzadny z Ciebie człowiek co masz do grania z pradu to Twoja jest sprawa,ale Ayon,teraz Lampizator.

Facetowi z klasa takie niefortunne posuniecia nie powinny sie przytrafiać.

Sam pisales o kłopotach z tymi urzadzeniami-zmyslaleś czy to była prawda.?

Więc powtarzam raz jeszcze kazdy słucha jak umie,może,na ile go stać i na ile mu pozwoli żona)

Zawsze bylem indywidualista i pantoflarzem:)

Podsumowujac dzisiejsza krotka dyskusje : z osob uczestniczacych nikt nie sluchal plikow dsd z lampiego b7, poza mna.

Tyle w temacie watku, dziekuje za uwage , dobranoc.

Konto w trakcie usuwania

A konkretnie jakich plikow , z jakiego transportu i na jakim daku?

Zawsze bylem indywidualista i pantoflarzem:)

Marslo wszystko będzie moje)

Takim indywidualistą z rozentuzjazmowanego tłumu......czasami lub nawet często będącym pod czyimś wpływem).......niedobrym zazwyczaj

I co ?......nie jestem partnerem do rozmów dla Ciebie-tak?,ale mam coś co Tobie brakuje w audio........mam talenta i basta)

Ukryta Zawartość

Dobranoc ;)

Ukryta Zawartość

Ok, ma te dwa trafa jeszcze, ale bez jakiegokolwiek ekranu, kiepski transport, obudowa stalowa - Arton, te dwa trafa niewiele zmieniają...

Czyściągnąłeś serwisówkę i się z budową zasilacza zapoznałeś? Widać, ze nie. Nie owijajmy w bawełnę. Jesteś oszuste bo wprowadzasz ludzi w błąd. Zasilanie jakie on posiada to jedno s najlepszych w odtwarzaczach multi formatowych w świecie audio. Zwróć sie o opinię do Stasiap i niech dokona jako inZynier ogladu tego projekty w części zasilania.

Jestes tu zdemaskowanym w ciagu godziny trzecim oszustem. Ile ich sie tu jeszcze pojawi? Kto nastepny?

Ukryta Zawartość

Dobranoc ;)

Nie ma dobranoc

Sly wyprzedził dziś McGyvera ilością wpisów na AS.

GRATULACJE-LUBIE FINLANDIE ZAMROZONĄ)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobranoc ;)

Jarek tylko nie pisz ze cos z tego rozumiesz? :D

Nie z Lampizatora nie sluchalem DSD tylko PCM ale sluchalem z kilku innych dac-ów.

Ja sluchalem DSD z Lampizatora i mialem ta okazje posluchac tego samego materialu w PCM-e, faktycznie DSD z Lampizatora to jest dosc wysoki poziom odtwarzania ale sluchanie tego samego materialu na PCM-e dopiero pokazuje barwe dynamike i prawdziwa rozdzielczosc. Podsumowujac DSD i owszem ale do sredniego pulapu High-end pozniej jest juz tylko PCM ktory jest lepszy we wszystkich prawie kategoriach no moze po za stereofonia, ale i to postaram sie w swoim DAC-u przeskoczyc.

Ukryta Zawartość

Czyściągnąłeś serwisówkę i się z budową zasilacza zapoznałeś? Widać, ze nie. Nie owijajmy w bawełnę. Jesteś oszuste bo wprowadzasz ludzi w błąd. Zasilanie jakie on posiada to jedno s najlepszych w odtwarzaczach multi formatowych w świecie audio. Zwróć sie o opinię do Stasiap i niech dokona jako inZynier ogladu tego projekty w części zasilania.

Jestes tu zdemaskowanym w ciagu godziny trzecim oszustem. Ile ich sie tu jeszcze pojawi? Kto nastepny?

Arton, przestań bezgranicznie wierzyć - obudź się i nie pisz głupot. To jest najlepszy zasilacz? Seria R - zobacz jak się buduje porządny zasilacz - zero pojęcia masz o tym, tylko mi nie pisz, że SACD gra analogowo, bo daleko mu do porządnego dźwięku analogowego. Ja już mam to wszystko za sobą - trzeba tylko otworzyć umysł, a u Ciebie podstawowe dyrektywy przyciemniają Ci zdrowy rozsądek i możliwości analizy. Przestań czytać prospekty i posłuchaj dobrego dźwięku!

To co Jarek przywolal jako teoretyczny dowod, ze modulacja delta sigma jest teoretycznie slabsza od mulitbitowej bylo juz wielokrotnie dyskutowane na forach, chocby na WBF.

Wiekszosc sie zgadza, ze wywod Lipshitza i Vanderkoya jest matematycznie poprawny, ale rzecz tkwi w implementacji, ktora jest tak samo ograniczona w pcm jak i dsd.

Audiofile w duzej czesci WOLA dzwiek dsd, podpbnie jak duza czesc WOLI dzwiek lampy. Podobnie niektorzy dadza sie pokroic , ze NAJLEPIEJ brzmi winyl , ktory jest technicznie ulomnym medium.

Dlaczego tak jest, matematyka i fizyka nie wystarcza. Potrzebna jest wieksza wiedza o psychofizjologii sluchu i dzialaniu mozgu.

Tutaj weidza jest dosyc ograniczona, moze przyszlosc przyniesie wiecej wyjasnien.

Jak ktos nie slucha dsd , bo przeczytal jeden artykul - jego problem.

Ja sie wole skupic na sluchaniu muzy i cieszyc sie pieknym dzwiekiem.

Wiele razy pisalem, ze mam dwa daki- do pcm i dsd i lubie oba formaty , kazdy za cos innego. Slucham tez winyla, z przyjemnoscia.

Ktos kto slucha tylko pcm i w dodatku tylko z cd ma ograniczone pole porownan moim zdaniem.

Konto w trakcie usuwania

To co Jarek przywolal jako teoretyczny dowod, ze modulacja delta sigma jest teoretycznie slabsza od mulitbitowej

Tu nie chodzi o modulacje delta sigma tylko o modulacje 1 bitowa, ktora w zalozeniu jest niestabilna i sie gigantycznie wzbudza, co bardzo latwo zauwazyc na oscyloskopie. Nawet nie wiesz ze sluchasz wzbudzonego ciagle sygnalu stad wiec ta miekkosc dzwieku.

Ktos kto slucha tylko pcm i w dodatku tylko z cd ma ograniczone pole porownan moim zdaniem.

:D

Potrzebna jest wieksza wiedza o psychofizjologii sluchu i dzialaniu mozgu.

Chyba twojego. ;) Wszystko jest juz opisane i z DSD wiadomo wszystko. PCM po prostu ciezko sie filtruje a DSD latwo stad na sredniej klasie sprzetu DSD gra lepiej, cala zagadka rozwiazana. Dobre PCM kosztuje bardzo slono bo elektronika musi byc na wysokim poziomie a nie to co jest namieszne w Lampizatorze. Z DSD bardzo latwo sobie poradzic, niech Fikus zrobi dobre PCM wtedy pogadamy. ;)

>HIFIMANIEC

Zamieść zdjęcie swojego playera i porównamy. Inaczej po prostu pitolisz. DVP-NS9100ES jest wzorem bardzo dobrej myśli konstrukcyjnej i możliwości produkcyjnych firmy.Przed dekadą było to mistrzostwo świata. Wiele tzw. audiofilskich firm nie było po prostu w stanie wyprodukować urządzenia tej klasy. Teraz możliwości jak i trendy się zmieniły.

Geniusz! wszystko wie i rozumie, jakas nagroda od wlasciciela audiosteroe sie nalezy.

Bo na to ,zeby te wiejskie " madrosci" sluzyly czemus wiecej, niz biciu piany na forum nie ma juz zadnej nadziei.

Konto w trakcie usuwania

Geniusz! wszystko wie i rozumie, jakas nagroda od wlasciciela audiosteroe sie nalezy.

Bo na to ,zeby te wiejskie " madrosci" sluzyly czemus wiecej, niz biciu piany na forum nie ma juz zadnej nadziei.

Moze byc wiejski tylko jakos pol zycia zylem w Chicago+Londyn :D

A twoje 'madrosci' sa takie ze piszesz mylac fakty i tylko ci sie wydaje ze cos rozumiesz, powtarzasz bzdety pisane na forum nie majac elemenentarnej wiedzy ani o elektronoce ani o High-endzie.

PCM po prostu ciezko sie filtruje a DSD latwo stad na sredniej klasie sprzetu DSD gra lepiej, cala zagadka rozwiazana.

Tak to jest wyraźnie słyszalna wyższość DSD z małym wyjątkiem ona jest słyszalna również dla wyższej klasy sprzętów. Nie łudź się STASIOP , że coś lepszego stworzysz bo to nie możliwe ze względu na ograniczenia. PCM zawsze degradowały cyfrowe filtry.

Tak to jest wyraźnie słyszalna wyższość DSD z małym wyjątkiem ona jest słyszalna również dla wyższej klasy sprzętów. Nie łudź się STASIOP , że coś lepszego stworzysz bo to nie możliwe ze względu na ograniczenia. PCM zawsze degradowały cyfrowe filtry.

Tak filtracja dla PCM jest problematyczna, ale dobra filtracja jest wykonalna lecz kosztowna. DSD jednak jest juz zepsute przy samym korzeniu i nic z tego nie da sie juz zrobic. 99% materialu DSD pochodzi z konwersji PCM->DSD wiadomo wiec co bylo najpierw, DSD to zmielony pasztet ze zrodel PCM.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.