Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Realia rynkowe tyczą klienta o wymaganiach MP3 a kiedyś CD.

Wiecie dla czego z kolekcji Depeche Mode SACD Black Celebration osiąga najwyzsze ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tajemnica tkwi wyjątkowym mixie m-ch. sprawiającym wrażenie jednego kocherentnego pola dźwiękowego. Tak panowie. Wszystki to zasługa możliwości DSD.

Uważam, że Big7 to poczatek przygody z tym formatem. Sam się zastanawiam bąć nad rozwiązaniami z tej konstrukcji lub ostatecznie zakupem.

Ukryta Zawartość

...

sprawiającym wrażenie jednego kocherentnego pola dźwiękowego.

że jak ?

...

Sam się zastanawiam bąć nad rozwiązaniami z tej konstrukcji lub ostatecznie zakupem.

ić mosze na poranno kafe...

----------------------------------------------------

>Sly

Watpię czy rozumiesz wagę takich wydawnictw jak ta świerzo wydana w tej wersji płyta. Roger Waters Amused To Death on Hybrid SACD from Analogue Productions. Takich płyt nie wydaje się dla masowego klienta z rynku MP3 i CD. I mam przekonanie graniczące z pewnością, że nie będziesz również znał jaką wartość muzyczną niesie w wersji m-ch a zapewne też w stereo.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam wszystkich audioflilów.

Ukryta Zawartość

Nie ma lepszych wydan Pink Floydow jak pierwsze tloczenia plyt CD. Sprawdzone na wszelkich mozliwych wydaniach. A juz wydania SACD to najwiekszy chlam jaki zostal wydany, to sa wydania podciagane komputerem sztucznie dynamizowane i dopalane harmonicznie. Nie! przepraszam sa lepsze wydania, pierwsze wydania vinyli. Lepsze wydania nie istnieja.

>Sly

Watpię czy rozumiesz wagę takich wydawnictw jak ta świerzo wydana w tej wersji płyta. Roger Waters Amused To Death on Hybrid SACD from Analogue Productions. Takich płyt nie wydaje się dla masowego klienta z rynku MP3 i CD. I mam przekonanie graniczące z pewnością, że nie będziesz również znał jaką wartość muzyczną niesie w wersji m-ch a zapewne też w stereo.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam wszystkich audioflilów.

To są ciekawostki dla początkujących. Kolejny stary tytuł, który każdy z nas zna na pamięć i już się tego nie słucha. Muzyki słucha się dla jej treści, a nie efektów, bajerów i dodatkowych gadżetów.

Ukryta Zawartość

Poczytaj pierw kto sie zajmował realizacją i masterem. Nie istnieje dobre wydanie CD Pink Floyd - Wish You Were Here. Z prostej przyczyny. Kiepska jest taśma matka. Wszystkie wydania DSD najlepiej oddaja jakość taśm analogowych. PCM44,1/16 czy jaki kolwiek inny na przykład BD-Audio to już degradacja dźwię. W łaśnie w takich sytuacja DSD sprawdza się najlepiej. I pytanie za pięć punktów. Która wersja w związku z tym jest najdroższa?

Tylko ze efekty na plytach wielokanalowych to jest wioska w porownaniu z dobrym miksem stereo i wbrew pozorom na bardzo dobrych systemach efekty stereo sa na znacznie wyzszym poziomieniz te wielokanalowe. Ale Arton tego wiedziec nie moze bo nigdy nie sluchal dobrego PCM a o dobrym systemie stereo juz nie wspomne. Szkoda z nim dyskutowac on niczego nie slyszal z High-endu, szkoda na niego klawiatury.

Może warto wrócić do tematu?

Dalej nie ma odpowiedzi czy urządzenia lampizatora mają certyfikat CE czy tez go nie posiadają.

A jak się tego słucha? Jaki ma to wpływ na dźwięk?

Poczytaj pierw kto sie zajmował realizacją i masterem. Nie istnieje dobre wydanie CD Pink Floyd - Wish You Were Here. Z prostej przyczyny. Kiepska jest taśma matka. Wszystkie wydania DSD najlepiej oddaja jakość taśm analogowych. PCM44,1/16 czy jaki kolwiek inny na przykład BD-Audio to już degradacja dźwię. W łaśnie w takich sytuacja DSD sprawdza się najlepiej. I pytanie za pięć punktów. Która wersja w związku z tym jest najdroższa?

BREDZISZ !!!

mam pierwsze japońskie wydanie tej płyty - jest fenomenalne !

----------------------------------------------------

Poczytaj pierw kto sie zajmował realizacją i masterem. Nie istnieje dobre wydanie CD Pink Floyd - Wish You Were Here. Z prostej przyczyny. Kiepska jest taśma matka. Wszystkie wydania DSD najlepiej oddaja jakość taśm analogowych

Najlepsze wydanie tej plyty to pierwsze wydanie CD no i pierwszy vinyl, wydanie na DSD to chlam jakich malo nie da sie tego sluchac. Ale na tym swoim Soniaku to te twoje DSD bedzie lepsze, nie masz sprzetu aby to uslyszec koniec kropka!

Dalej nie ma odpowiedzi czy urządzenia lampizatora mają certyfikat CE czy tez go nie posiadają.

Oczywiscie ze nie maja, bo miec nie moga, z wielu oczywistych powodow.

Nie zajmój się moim sprzętem. Najleprze wydania Pink Floyd to oryginalne wydania kwadrofoniczne. PCM44,1/16 sie do tego nie nadaje. To obciach.

Obciach to jest to ze piszesz w zakladce High-end a nie w stereo albo start.

Tylko DSD nadaje się do cyfryzacji taśm analogowych. Troche edukacji wam nie zaszkodzi.

>Stasiop

Kiedyś z taką samą złością atakowano wątki o SACD i je konsekwentnie zamykano. W zwiąsku z tym dziś istnieje nie zrosumienie jak taki Big7 może coś wspaniale grać.

Załóż sobie wątek ortograficzny.

Oto opinie tych którzy nabyli wydanie DSD SACD Roger Waters: Amused To Death

Hi,

today I got this one as sacd.

It's a multichannel-hybrid sacd.

"Tape preparation and Restauration by James Guthrie and Chris Myring"

The Sound on my equipment in MCH is superb.

Greetings

Joerg-Thomas Schlüter

Post by luna65 July 24, 2015 (112 of 114)

reply | reply with quote | report

I received a complimentary copy of the SACD yesterday and gave it a good cranking at a time when my neighbors weren't apt to complain - it took me right back to the Surround preview last year (even if my speakers aren't ATCs), it's just so warm and expansive and the detail is excellent, particularly those elements which move from rear to front or in a circle (like the sleigh at the beginning of "Too Much Rope") and of course the transition between the two parts of "Late Home Tonight" is stunning if you've got it LOUD. So everything I wrote about the 5.1 mix last year still stands, of course, and I'm just so happy to FINALLY have the SACD and know this was the way JG meant us to hear his Surround mix.

Post by cupboy July 25, 2015 (113 of 114)

bmoura said:

According to CD Japan's web site, the Single Layer SACD edition of Amused to Death from Sony Japan has been postponed.

Ukryta Zawartość

I wonder if Analogue Productions had anything to do with this "postponement" ... more likely just cancelled. Remember when a SHM SACD of Humble Pie Smokin' was announced and then cancelled? I suspect Analogue Productions there too.

Post by Marpow September 3, 2015 (114 of 114)

Well after the long wait, I finally received and listened to this multi channel Hybrid SACD.

I understand others Love/Hate with this disc. I really liked it and want to listen again.

The mch mix is superb, content/lyrics are cool, Water's voice, not a signing voice more of a talking voice.

I will say if you are into surround listening there is a tremendous amount to listen to, nuances, all over the place, nothing ambient about this disc, love it.

I have spent a lot of money on my listening machine, no regrets with this mix.

Źródło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu opinie z naszego forum. I nik nikogo nie banuje.

Też jestem po prezentacji 5.1. Nie spodziewałem się,że aż tak zabrzmi ta płyta. Dla mnie rewelacja:-) To nie jest "uprzestrzennienie" starej wersji,ale jakby wszystko od nowa zostało zmiksowane. Są dźwięki,których nie słyszałem na CD,natomiast wiele "smaczków" pojawia się w zupełnie innych miejscach. Np. piorun wędruje wyraźnie z prawego tylnego kanału,sanie przejeżdzają za nami,a to autko o które ktoś pytał,już nie w poprzek pokoju,ale po przekątnej od prawego frontu do lewego tyłu. Te wszystkie "dodatki" tak czyściutko wędrują po różnych miejscach,a główny wokal zawsze jest na głównej scenie. Postarali się realizatorzy,mam trochę pozycji 5.1 ale tutaj,to prawdziwe mistrzostwo. Przesłuchałem dopiero jeden raz,sprzęt też mam ustawiony "pod siebie",jakoś audyssey mi nie pasuje,dlatego może "coś" jest u mnie inaczej,ale chyba całokształt jest zachowany. Tak na szybko puściłem też wersję stereo, tu też jest inaczej niż na CD,jest Q-sound,bo efekty są, ale niektóre w innych miejscach. Zapewne, za jakiś czas,gdy emocje opadną,pokusimy się o jakieś konkretniejsze oceny,na dziś REWELACJA :-)

Tak panowie tylko DSD. Warto zacząć od Big7.

W przyszłości pewnie bedzie dostepny abgrade do m-ch.

Arton przyjedz do Londynu poswiece dzien i pojedziemy do dobrego sklepu z High-endem, posluchasz Pink Floydow z bardzo drogego gramiaka, na wybitnym sprzecie i po powrocie do domu tego swojego Soniaka wystawisz przed dom aby ktos to od Ciebie zabral.;)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Może warto wrócić do tematu?

Nie rozumiem w czym problem.

Oznakowanie CE na wyrób lub na jego opakowanie nanosi Producent. Jest to decyzja Producenta. Producent nanosząc oznakowanie CE deklaruje, iż wyrób, który wprowadza do obrotu lub oddaje do użytku jest zgodny z zasadniczymi wymaganiami dyrektyw, które go dotyczą. Producent nanosi znak CE na własną odpowiedzialność.

Oznakowanie CE na wyrób lub na jego opakowanie nanosi Producent. Jest to decyzja Producenta. Producent nanosząc oznakowanie CE deklaruje, iż wyrób, który wprowadza do obrotu lub oddaje do użytku jest zgodny z zasadniczymi wymaganiami dyrektyw, które go dotyczą. Producent nanosi znak CE na własną odpowiedzialność.

Tak tylko nanosi znak CE ktory ma scisle zdefiniowana forme jak i odstepy pomiedzy literka C a literka E, jesli jest jakies odstepstwo od normy a w przypadku Lampizatora literka C od literki E jest malo oddalona ( nie jest zgodna z symbole CE ) Conformité Européene, taki znaczek oznacza China Export i nie ma nic wspolnego z europejskimi normami i dyrektywami. Tym samym bez CE urzadzenie nie moze byz sprzedawane na terenie UE, ale nie czepiajmy sie szczegolow, kto w PL sie o to martwi :)

>Stasiop

Prześlij na tydzień swego DACa to go porównam.

Żeby napić się piwa nie trzeba kupować browaru.

Arton ja Cie nawet lubie za swoje audio zainteresowanie. Nie chodzi mi aby sie tu spierac kto ma lepszy...Ale naprawde ze szczerego serca proponuje Ci posluchanie dobrego, ba wybitnego systemu opartego o PCM i posluchania plyt na CD lub vinylu. Powaznie jak bedziesz w Londynie zapraszam posluchasz i wtedy pogadamy.

Będzie niedługo w Sobieskim Audio Video Show. Jakoś zawsze wychodziłem z tamtąd dowartościowany. Będziesz to odezwij się domnie to cię zaproszę. Mieszkam rzut beretem.To mi powiesz ile mi jeszcze brakuje do dobrego grania. Ja nie twierdzę , że mam w domu absolut ale coś co daje dużą satysfakcje. Wiem , że można lepiej i dla tego zwróciłem się do Łukasza Fikusa. Narazie bez odpowiedzi.

Tu opinie z naszego forum. I nik nikogo nie banuje.

Tak panowie tylko DSD. Warto zacząć od Big7.

W przyszłości pewnie bedzie dostepny abgrade do m-ch.

Jaki nik nikogo nie banuje?

Mam taka szczerą dla Ciebie radę-

Zrób sobie szybko rozumu abgrade

W pisaniu jesteś ogromna pierdoła

Twoja ortografia o pomstę aż woła

Avatar także masz bardzo śliczny

Na AS dostaniesz słownik ortograficzny

Piszesz niedorzeczności i bzdety

Naprawdę jesteś z innej planety?

Nie piszę do Ciebie w zadnej złości

Rażące mocno są te Twoje ułomności

Najlepsza rada dla Ciebie niech będzie

Pisz w hi-fi czyli w swoim ukrytym hajendzie

Tu mamy wszystkie ukryte Artona rebusy

To wręcz genialne zazwyczaj same minusy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.