Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damboo

(Konto usunięte)

Nie rozumiem w czym problem.

Szkoda, że nie przeczytałeś dalej tekstu którego skopiowałeś ten fragment.

http://www.oznakowanie-ce.pl/index.php?option=com_content&Itemid=67&id=11&lang=pl&view=category&fontstyle=f-larger

Taki podobny pic na wodę jak podawanie normy ISO 9000 która w sumie ogólnie tylko sugeruje jak podać klientowi towar z pułki ;)

Tak że Stasiop z tą nagonką na CE to się zagoniłeś bo ona tak na prawdę nam nic nie gwarantuje. Co innego jak by Lampizator miał wdrożoną na produkcji normę TUV ISO 14400 to co innego to PEŁNY SZACUN !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wyrób sprzedawany przez domokrążców i chandel w sieci od osób fizycznych chyba nie podlega normalizacji. To działa na zasadzie: widziały gały co brały. A to,że jest umowna marka o niczym nie świadczy. No chyba,że to znak towarowy zastrzeżony.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Szkoda, że nie przeczytałeś dalej tekstu którego skopiowałeś ten fragment.

http://www.oznakowanie-ce.pl/index.php?option=com_content&Itemid=67&id=11&lang=pl&view=category&fontstyle=f-larger

Przeczytałem.

Istnieją różne sposoby dokonania oceny zgodności: niektóre przewidują, że ocenę zgodności może prowadzić sam producent

Tak. Jeśli owy producent ma departament z personelem przygotowanym i licencjonowanym do wystawienia certyfikatu zgodności z wymaganymi normami takimi jak CE.

CE nie jest normą, CE nie gwarantuje zgodności z żadnymi normami.

To co to jest CE? Ręcznie zrobione na terenie Unii Europejskiej? Chyba jest jakaś instytucja która normuje ten symbol....

Dawniej jak chciałeś cokolwiek sprzedać w sieci Cepelia musiałeś mieć atest. Teraz wolna Polska. Ciekawe gdzie oficjalnie ma siedzibę Pan Fikus?

Przeczytałem.

Istnieją różne sposoby dokonania oceny zgodności: niektóre przewidują, że ocenę zgodności może prowadzić sam producent

Całe szczęście, bo by nas ci Unijni spece od prostego banana wykończyli.

Tak. Jeśli owy producent ma departament z personelem przygotowanym i licencjonowanym do wystawienia certyfikatu zgodności z wymaganymi normami takimi jak CE.

Uzyskanie CE jest proste jak budowa cepa,nie mitologizujmy t o nie certyfikaty wymagające wielu auditów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość damboo

(Konto usunięte)

Nie mnie jednak wyrób o nazwie Lampizator nie posiada na obudowie symbolu CE.

I dlatego prosiłem o skan dokumentu potwierdzającego zasadność umieszczenia tego oznaczenia na obudowie.

Swoją drogą nie mogę się doszukać w necie informacji o FCC urządzeń lampizatora.

Może ktoś pomóc?

Chyba cie zdrowo pogielo!!!

Rozumiem, że to jest Twoja kontra na mój wpis? Bardzo śmiała przyznaję, ale napisz co masz na myśli - poza tym, przy tej płycie można zasnąć, a sam Pink Floyd ma chyba jeszcze inne wydane płyty, które są zdecydowanie lepsze.

Na tym robimy samego daca dsd

AK4137EQ 768kHz 2ch Asynchronous 32-bit Premium SRC

z pcm robi dsd w locie i do tego tylko filter i gra na 90% będzie na Audio Show

Analog wygląda tak prostownik 5u4g stabilizacja na 2x EL84, 2x EF86

lampy które można wsadzić to eml45, 300b , eml1605, 2a3 Prawie każda dht ux4

z uc jest sterowane żarzenie i prądy

analog wygląda tak

11924325_961478410581916_2770535309230092135_o.jpg

To może być świetny sprzęt i jak znam waszą jakość wykonania to będzie super!!A to bardzo ważne. Wersja Balanced też jest planowana?

to akurat jest balance widać trafa lundala

To super. Czyli tym jestem zainteresowany i Diamondem w Max.wersji też. Preamp lampowy po wielu odsłuchach i testach u mnie wylatuje z listy oczekującej. Nie chcę lampowego pre. Być może ten wasz jest dobry. Tego nie wiem. Ale lamp za dużo w torze nie chcę.

Gość

(Konto usunięte)

Na tym robimy samego daca dsd

AK4137EQ 768kHz 2ch Asynchronous 32-bit Premium SRC

z pcm robi dsd w locie i do tego tylko filter i gra na 90% będzie na Audio Show

Analog wygląda tak prostownik 5u4g stabilizacja na 2x EL84, 2x EF86

lampy które można wsadzić to eml45, 300b , eml1605, 2a3 Prawie każda dht ux4

z uc jest sterowane żarzenie i prądy

analog wygląda tak

11924325_961478410581916_2770535309230092135_o.jpg

Jakie są powody zastosowania AKM ... ?

Sly że tak skromnie dodam od siebie, jak jest za dużo lamp w torze owszem dźwięk może być przesłodzony ale to teza zbudowana w systemach gdy są tam w większości lampki typu ecc el ef e itd czyli popierdółki od tv niekoniecznie projektowane pod audio, a u nich masz samo DHT od wejscia do wyjscia i to są lampy projektowane pod kątem audio od A do Z, z resztą Ty stary wyga jesteś to tłumaczyć Tobie nikt nic nie musi i na pewno wiesz ze Alesa Vaic, bez którego nie byłoby Emission Labs, lamp które stosuje AM w swoich wybitnych klockach tak mocno był zafascynowany tym jak potrafi zagrać 300B, że wymyślił dla niej driver DHT 20B, synergia całości. tam nie ma tanich chwytów a przemyślane sprawy nad którymi ktoś posiedział i podrapał się po głowie

Wiem, że Emission Labs mają świetną opinię. I możliwe, że ich pre na tych lampach jest bardzo dobre. Ale moje dotychczasowe doświadczenia z preampami jak na razie pokazują, że lampowe jednak nie, ale najwyższej klasy tranzystorowe zdecydowanie tak. Może kiedyś zmienię zdanie. Nie upieram się. W audio wszystko jest możliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.