Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To chyba mało wiesz. Koleś na HFM pisze jako RobRoy serdecznie nienawidząc nas z tego forum, ogólnie audiofilów i zapewne wszystkich osób czerpiących radość z muzyki. Inwektywy pod naszym adresem to normalna u niego. A tu pisze udając przyjaznego koleżkę pod innym nickiem. Do tego wszystkiego innym daje porady. Widząc jego system to muszę przyznać, że ma gość tupet i odwagę, albo wyobrażenia o sobie.

No to piszcie o takich rzeczach od razu, nas tutaj prawdziwi audiofile czytają !!!!

Znaczy troll...to chociaż mógł lepszy system wkleić ;)

Każdy kiedyś zaczynał i nie każdy ma takie zapasy finansowe jak ...

Tak, tak, ale jest zasadnicza różnica. Czym innym jest ktoś kto zaczyna, a czym innym jest sytuacja, gdy mamy kogoś kto od lat uważa innych za idiotów i bezczelnie robi z nich szyderę, uważając siebie za lepszego, a sam jest w tym temacie na poziomie w zasadzie zerowym.

I jestem za to Tobie wdzięczny ... tak bezinteresownie ;)

Choć z drugiej strony ożłopałem się tych francuskich win tyle , że czka mi się cały czas.

I nadal uważam ,że tak jak w audio wina są przeciętne, dobre i wybitne , trzeba jednak wiedzieć gdzie szukać i wypić ( posłuchać ) sporo aby wyrobić sobie opinię na ten temat.

pozdr.

P.S.

A flaszkę postawię jak zawitasz w końcu nad nasze polskie morze ;)

Jak bedziesz mial rowna posadzke , daj znac:)

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak, tak, ale jest zasadnicza różnica. Czym innym jest ktoś kto zaczyna, a czym innym jest sytuacja, gdy mamy kogoś kto od lat uważa innych za idiotów i bezczelnie robi z nich szyderę, uważając siebie za lepszego, a sam jest w tym temacie na poziomie w zasadzie zerowym.

Takim mówimy stanowcze " nie" !!!

Proszę o przykłady .

Jak najbardziej, ale nie pisalem wtedy na forum ,zeby mi Elb zdjecia wklejal , bo kiepska akusktyke ma.

Ja nie chciałem wklejania zdjęć:(((

Naciąłem się sam na Ayona i jak widzę wnętrze Lampizatora to mam takie odczucia ..

Przy takiej jakości montaźu to musi się Mariusz psuć jak cholera ..ja nigdy nic innego nie pisałem.

I dalej twierdzę , że pan Fikus musi być straszną fleją jak oddaje do recenzji w High Fidelity produkt za 90 tys. z krzywo przykręconymi gniazdem zasilającym i takimi lutami...

Sam prowadzę firmę produkcyjną i chyba pod stół bym się schował za takie zdjęcia.

Ale przykłady czego? Jego pisaniny? Wejdź sobie na HFM forum i tam są takie 2 wątki pt.."Na sąsiednim fajnie jest" i drugi.."Dlaczego na określenie audiofil ludzie pukają się w czoło"..coś w tym stylu. I tam jest 2-3 takich...powstrzymam się od nazwania ich właściwym określeniem i taką szyderę uprawiają od dawna, tak skutecznie, że zajechali tamto forum i zdechło. Teraz ze swoim smrodem wracają tutaj, bo oni tutaj piszą pod innymi nickami.

Krytyka jeśli jest konstruktywna to jest ok, ale oni o audio nie mają pojęcia. Zresztą widziałeś ten "system" i to jeszcze w "pomieszczeniu dedykowanym do audio"... :-))))

Grzegorz,

Juz to napisales kilka razy, rozumiem Twoje stanowisko.

Zebys mogl zrozumiec moje, musisz posluchac natywne dsd z lampiego.

Wtedy pogadamy.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Juz to napisales kilka razy, rozumiem Twoje stanowisko.

Zebys mogl zrozumiec moje, musisz posluchac natywne dsd z lampiego.

Wtedy pogadamy.

Może kiedyś ...tymczasowo nie .

Dlaczego? to proste .

Sam o tym pisałeś , dostępność plików DSD w stosunku do inwestycji na system jest zupełnie nieracjonalny .

Mam niezłe PCM ( Ancient Audio ) i jak dla mnie świetny winyl , wsiąkłem w gramiaka zupełnie i tymczasowo wydaje pieniądze na płyty .

Mam nieograniczony dostęp do muzyki, którą lubię i nie muszę szukać " audiofilskich " nagrań.

Ale przykłady czego? Jego pisaniny? Wejdź sobie na HFM forum i tam są takie 2 wątki pt.."Na sąsiednim fajnie jest" i drugi.."Dlaczego na określenie audiofil ludzie pukają się w czoło"..coś w tym stylu. I tam jest 2-3 takich...powstrzymam się od nazwania ich właściwym określeniem i taką szyderę uprawiają od dawna, tak skutecznie, że zajechali tamto forum i zdechło. Teraz ze swoim smrodem wracają tutaj, bo oni tutaj piszą pod innymi nickami.

Krytyka jeśli jest konstruktywna to jest ok, ale oni o audio nie mają pojęcia. Zresztą widziałeś ten "system" i to jeszcze w "pomieszczeniu dedykowanym do audio"... :-))))

Sylwek , przykłady trolli .

Nie korzystam z innego forum .

Mnie to lata co o mnie i o moim sprzęcie piszą;-)

Naprawdę? A dlaczego przed urlopem nazwałeś siebie tak brzydko?

To kiedy do Ciebie na ten odsłuch mam przybyc wreszcie?

Dzisiaj na kolacje mam kalafiora)

A zebys wiedzial , to dokladnie sugerowal, nawet miejsce mi w salonie wskazywal, gdzie maja stac. Nie bylem zainteresowany ,dlatego osmiesza gdzie moze moj zestaw. Oczywisce mam tez "kiepska akustyke " i pare osob chetnie mi to wykaze, a potem zaproponuje " bezinteresownie" rozwiazanie problemu.

SA swiadomie lub nie sie do tego dolacza, zebym jak najwiecej transparentow kupil i koniecznie wzmak wymienil, najlepiej na McIntosha. BTW jednego transparenta mam, sam podjalem decyzje i jestem zadowolony.

Taka jest smutna rzeczywistosc, a Ty jestes najwiekszym naiwniakiem , niestety.

O naiwniakach to nie ten watek drogi Mariuszu-coś się Tobie pokalapućkało) taki jestes aktywny we wielu watkach.

Juz pokazal, nie chcialbym byc nietaktowny , dlatego spuszczam zaslone milczenia.

Obawiam sie, ze kolega chce uczyc, a sam jest na poczatku drogi - vide str 56 post 1669 w tym watku.

Natomiast Twój poprzedni system jest w high-fidelity tak wrzucony przy okazji testowania fontanny)

Tam widać drogę .......do nikąd i żadne martin logany Szymona i mcintoshe ode mnie tego nie zmienią.

Na samym kalafiorze to długo nie pociągnie .

nie mam zamiaru nic ciągnąć,ani pociagać............wiecie już?

Juz pokazal, nie chcialbym byc nietaktowny , dlatego spuszczam zaslone milczenia.

Merytorycznie proszę. Jakie popełniłem błędy?

PS. Kurcze, marslo i sly30, wymagacie od wszystkich fotek, a sami nie pokazujecie w jakich warunkach słuchacie.

To kto tu jest mało poważny :P

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Merytorycznie proszę. Jakie popełniłem błędy?

PS. Kurcze, marslo i sly30, wymagacie od wszystkich fotek, a sami nie pokazujecie w jakich warunkach słuchacie.

To kto tu jest mało poważny :P

Partrick czy to napisał o Tobie Sly to prawda ?

To chyba mało wiesz. Koleś na HFM pisze jako RobRoy serdecznie nienawidząc nas z tego forum, ogólnie audiofilów i zapewne wszystkich osób czerpiących radość z muzyki. Inwektywy pod naszym adresem to normalna u niego. A tu pisze udając przyjaznego koleżkę pod innym nickiem. Do tego wszystkiego innym daje porady. Widząc jego system to muszę przyznać, że ma gość tupet i odwagę, albo wyobrażenia o sobie.

Sly, już mnie raz pomyliłeś z Patrikiem z HFM - zwróciłem Ci na to uwagę, a Ty nadal w chujki lecisz.

To już nawet moderatorzy na AS się połapali, a TY jeszcze nie?

Widząc jego system to muszę przyznać, że ma gość tupet i odwagę, albo wyobrażenia o sobie.

Daj fotki swojego systemu dla porównania.

Co ma?

A nie mówiłem, że idę po orzeszki? :D

Nie pomyliłem. Nie udawaj głupiego i nie wykręcaj się! Tam piszesz jako RobRoy! Zresztą tu teź kiedyś pisałeś jako RobRoy. Pamiętam doskonale. Tam nabluzgaleś ludziom z tego forum ale tu udajesz niewiniątko i nie masz jaj żeby się do tego przyznać! Zadałeś tam kiedyś pytanie jak taki idiota jak ja mógł dojść do pieniędzy? Pamiętasz? Na pewno. To zastanawiaj się dalej... ;-) Ja się zastanawiam jak taki bystry, obrotny i mądry gość jak ty mógł do nich nie dojść... :-)))

Dziecko drogie, tak że względu na wiek i szacunek do niego, w tej chwili nadal uciekasz przed pokazaniem swojego pomieszczenia - a dowalasz każdemu.

Wstydź się.

Partrick czy to napisał o Tobie Sly to prawda ?

Co o mnie napisał? Bo już nie wiem o co mu chodzi.

Dawaj pytania, odpowiem na wszystkie.

78792e49a6f97fd47dea489f22f1ac4e.jpg

A tu masz ostatni mój wpis na HFM.

PS. No niestety ale mam wrażenie, że sly lubi obrzucać gównem w nadziei, że coś tam się przyklei.

I naprawdę nie chcę grzebać w jego przeszłości...

Nie pomyliłem. Nie udawaj głupiego i nie wykręcaj się! Tam piszesz jako RobRoy! Zresztą tu teź kiedyś pisałeś jako RobRoy. Pamiętam doskonale. Tam nabluzgaleś ludziom z tego forum ale tu udajesz niewiniątko i nie masz jaj żeby się do tego przyznać! Zadałeś tam kiedyś pytanie jak taki idiota jak ja mógł dojść do pieniędzy? Pamiętasz? Na pewno. To zastanawiaj się dalej... ;-) Ja się zastanawiam jak taki bystry, obrotny i mądry gość jak ty mógł do nich nie dojść... :-)))

I nadal mnie to intryguje :)

Pokaż pomieszczenie i nie odwracaj uwagi.

Wystarczająco pokazałem.

To przypomnij wszystkim co TY pokazałeś i dlaczego nic więcej na tym zdjęciu nie widać?

Grande Utopia III EM, Burmester 077 ex.PS, 911mk3 mono, Metronome C-8, Metronome CD, Linn Akurate DS as files transport, SP MIT Oracle SHD, Anacondas Z-Trons, Triton+Typhon, Acrolinks PC-9500

Sly, ja nie mówię że tego nie masz, ale ludzie z którymi miałem styczność "czapką by to nakryli" ;)

Weź się dobrze zastanów nim na mnie znowu zaczniesz pluć - bo lecisz w gumę i dobrze o tym wiesz.

To jest mały krąg, tu wszyscy się znają :P

Z jakim transportem , z jakim wzmacniaczem , jakie głośniki ?

Ważny jest system w jakim to ma grać , inaczej możesz się rozczarować .

Jarek dobrze radzi , trzeba wypożyczyć posłuchać i wybrać samemu .

Sacd Marantz SA11 S1

Pass XP 20

Pass XA60.8

Kolumny DIY na ACCUTON a'la Marten Design zamknięte obudowy

Dac gra ok , na takim samym poziomie co mój Marantz. Lecz wiem że z tego można wyciągnąć więcej.

Potrzebuję lekkiego "ocieplenia" sygnału. Ale boję się zamulenia i lekkiego zaspania prezentacji jaki już miałem w mojej poprzedniej generacji Passa. Aleph X z Aleph P. Dlatego zmieniłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.