Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

osobiste preferencje sa rozne, to normalne.Gdyby cena nie grala roli oscylowal bym miedzy Kondo i Koda.

Nie jestem nowicjuszem ,mam za soba 40 lat tej choroby......

Kody nie miałem to nie wiem. Kondo miałem różne, w tym najlepsze i to jest dobre granie. Ale wiele tranzystorów też potrafi zagrać świetnie jeśli nie lepiej w pewnych aspektach. A jakie lubisz kolumny?

To mógłby być nawet niezły temat na nowy wątek?

Tak !

Tytuł by brzmiał;

moje nagłe problemy z kasą

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rozumiem. Ocelli nie znam, ale Tannoy to dla mnie najgorszy dżwiek ostatnich lat. Suchy, matowy, kartonowy, bez rozpiętości dynamicznej, bezbarwny, a na pewno cały przekaz jest własnie suchy i kartonowy. Zastanawiam sie co ludzie w tym widzą i czy faktycznie o wyborze decydowało ucho, legenda starej marki czy resentymenty z młodości.

kiedys mialem Tannoy

Oj to powolutku przyspieszasz z dźwiękiem; sadzisz że będzie dane ci kolejne 40 lat żeby się na poważnie rozpędzić z muzyką?

Rozumiem. Ocelli nie znam, ale Tannoy to dla mnie najgorszy dżwiek ostatnich lat. Suchy, matowy, kartonowy, bez rozpiętości dynamicznej, bezbarwny, a na pewno cały przekaz jest własnie suchy i kartonowy. Zastanawiam sie co ludzie w tym widzą i czy faktycznie o wyborze decydowało ucho, legenda starej marki czy resentymenty z młodości.

Kurde Sly nie za dużo tego KARTONU? trochę przesadzasz?

Nie drażni Cie Sandwichowe Rochacel-owe brzmienie? przecież tej piany od DuPonta zabierającej smaczki nie da się słuchać.

A może drażni bo jednak TAD-y zostaja a Utopie idą do ludzi?

Wiem co odpowiesz ale nie krepuj się i pisz :)

I TADy i Utopie grają bardzo podobnie. Mógłbym sprzedać TAD i zostawić sobie Utopie do drugiego systemu i poważnie rozważałem taką opcję ale układ pokoju nie daje takiej możliwości. Nie byłoby dojscia do układu kanap, które mam pod kino domowe. U mnie na Utopiach smaczków jest dużo więcej niż na kartonach. Zresztą jeśli będzie klient na TADy to rozważę sprzedaż. Nie przywiązuję się do sprzętu. To tylko sprzęt.

U mnie na Utopiach smaczków jest dużo więcej niż na kartonach.

O innym wytyka a sam posiada trzeci zestaw kolumn z Karonu!

;)

Mógłbym sprzedać TAD i zostawić sobie Utopie do drugiego systemu i poważnie rozważałem taką opcję ale układ pokoju nie daje takiej możliwości. Nie byłoby dojscia do układu kanap, które mam pod kino domowe.

U mnie jest dojście do kanap mogę Ci jakiś czas te zagracające Utopie potrzymać, no i kupujących mogę kawą gościć-będziesz miał święty spokój; co Ty na to ;) Na 40m2 z 2x250W wzmakiem i nowymi kablami aktywnymi mojej roboty chyba trochę rozwiną skrzydła, co Ty na to?

Wiem, że 47 Lab ma dobre opinie, choć u nas sprzęt nieznany i przez to trochę problematyczny. Być może szybkość z 47 Lab była ok, ale reszty nie naprawi żadna elektronika...moim zdaniem.

Z szybkoscia elektroniki 47 Laboratory

Ten ich CD player też masz? napisz jak on gra bo to u nas egzotyka?

ale reszty nie naprawi żadna elektronika...moim zdaniem.

Pisz otwartym tekstem Tanoy-ów , bo czytający zaczną wszystko przerabiać w swoich systemach :)

U mnie jest dojście do kanap mogę Ci jakiś czas te zagracające Utopie potrzymać, no i kupujących mogę kawą gościć-będziesz miał święty spokój; co Ty na to ;) Na 40m2 z 2x250W wzmakiem i nowymi kablami aktywnymi mojej roboty chyba trochę rozwiną skrzydła, co Ty na to?

Grają u mnie w głównym systemie i póki co nie widzę dla nich alternatywy. Wyjadą dopiero gdy wjedzie coś innego, ale nie spieszno mi z takim manewrem. Obawiam się opcji, że chcąc wejść jeszcze wyżej nie potknąć się i nie cofnąć się niżej. Takie zagrożenie istnieje.

Tak, oczywiście masz rację. Brzmienia Tannoyów i jego wad nie naprawi żadna, nawet najlepsza elektronika. No może te Kingdom Royal są lepsze, tego nie wiem, ale reszta to dramat.

Grają u mnie w głównym systemie i póki co nie widzę dla nich alternatywy. Wyjadą dopiero gdy wjedzie coś innego, ale nie spieszno mi z takim manewrem. Obawiam się opcji, że chcąc wejść jeszcze wyżej nie potknąć się i nie cofnąć się niżej. Takie zagrożenie istnieje.

To się da załatwić, wszystkim którym będę serwował kawę będę opowiadał że za tyle kasy to sobie mogą TAD-y kupic ;)

Jak źle trafisz z zakupem to te słabsze kolumny do czasu sprzedaży mogę Ci przechować ;)

No i wraca problem cen, przypomne tylko, ze to jest watek o B7, ktory cene wyjsciowa ma ponad 2 razy nizsza od GG zbalansowanego.

Zaklad o dobra butelke , ze kazdy polski audiofil, ktory sie zdecyduje na B7 SE i bedzie umial sie dogadac z producentem zaplaci finalnie ponizej 20 k pln.

Trzeba to wreszcie wprost powiedziec i porownac klase dzwieku tego urzadzenie przy podanej wyzej cenie.

Znajdzcie lepiej grajacy dac w cenie do 20 tys z 5 letnia gwarancja i mozliwosci upgradu na wyzszy model oraz dzwiekiem jak natywne dsd z lampiego to pogadamy.

Polityka cenowa wiekszosci firm jest chora. Ostatnio sie zainteresowalem Vitusem SIA 25 , trzy lata temy byl w testach z cena 18 tys euro, teraz na dzien dobry zycza sobie 23 tys euro za ten sam sprzet. Spojrzecie na budowe, 1/3 zajmuja radiatory.

Ceny w hiend zwariowaly, niestety.

Konto w trakcie usuwania

Spojrzecie na budowe, 1/3 zajmuja radiatory

Widzisz kolego radiatory robili zamiast sobie kupić program do przeliczania termodynamiki na piechotę stąd ta cena i wielkość!

Klient musi się dołożyć; zrozum to ;)

Raffael,

Tak mam flatfish z Dac Gemini,47 laboratory nie jest dla wszystkich,wiekszosc ludzi odrzuca cos takiego ze wzgledu

na niepozorny wyglad itd. mnie przekonal barwa dzwieku a tylko to jest mi istotne.

Raffael,

Tak mam flatfish z Dac Gemini,47 laboratory nie jest dla wszystkich,wiekszosc ludzi odrzuca cos takiego ze wzgledu

na niepozorny wyglad itd. mnie przekonal barwa dzwieku a tylko to jest mi istotne.

Myślałem ze masz 47 Laboratory Model 4704 PiTracer CD Transport, to mnie bardziej ciekawiło.

Nigdy nie mówię nie ale najpierw muszę posłuchać :)

Raffael,

Pełna egzotyka ;)

Patrząc na Twój zestaw audio domyślam się ,że słuchasz raczej małych składów , wokali itp.

Jaki masz wzmacniacz ?

PiTracer jest lepszy, jasne ale kosztuje 25k €....

Skąd wiesz że jest lepszy? słuchałeś obu łeb w łeb, o ile jest lepszy i w czym? Jakieś porównanie proszę.

Cena jest podobna do Nagry CDC która niepozornie wyglada z tym że wiem że ta ostatnia gra fantastycznie, PITracer gra fantastycznie?

Ten transport słynie z awaryjności i jak widzę jest obecnie wycofany w oferty.

Nie słynie! bo przy tej cenie mało go kto ma , tak że nie wiem od kogo ta sława? :)

Tak przewaza Jazz

Do tego typu muzyki to może być moim zdaniem ciekawa alternatywa.

Japońce potrafią robić porządne urządzenia.

Problem będzie przy ew. odsprzedaży ale kupując akurat ten sprzęt pewnie wziąłeś to pod uwagę.

Gratuluję sprzętu.

Zawsze na forum jest ktoś , kto nie ma jakiegoś wieśniackiego i oklepanego Pass-a , Vitusa czy Amplifona ;)

PiTracer mialem nawet kilka dni w domu..powiem tylko tyle to najlepszy transport CD jaki ja slyszalem przynajmniej z dedykowanym ich Dacem.w porownaniu z Flatfish poprawial wszystko ale ta cena...

Problem odsprzedaży dotyczy dziś wszystkich droższych sprzętów. Rynek jest bardzo płytki, ludzie mają co mają, może i kupiliby jakiś lepszy sprzęt ale nie mogą sprzedać swojego aktualnego sprzętu, przez co rynek jest zatkany.

Na zachodzie wcale nie jest lepiej. Ktoś np kupi sprzęt za 200tys. Chcąc go sprzedać po 5 latach nie dostanie nawet 25% jeśli w ogóle będzie jakikolwiek potencjalny klient. A za lepszy musiałby dać 500 tys bo ceny przez ten czas wzrosły, a poza tym słyszalna mała poprawa kosztuje bardzo dużo. I jak sobie pomyśli, że w celu uzyskania powiedzmy 30% poprawy musi wywalić prawie pół miliona to odpuszcza i olewa temat. Dlatego ten czy inny sprzęt jest potem praktycznie nie do sprzedania.

PiTracer mialem nawet kilka dni w domu..powiem tylko tyle to najlepszy transport CD jaki ja slyszalem przynajmniej z dedykowanym ich Dacem.w porownaniu z Flatfish poprawial wszystko ale ta cena...

Z tego co pamiętam to dystrybutor poza polską PiTracera ma w ofercie Nagrę CDC , sparing łeb w łeb mógłby być ciekawy :)

Problem odsprzedaży dotyczy dziś wszystkich droższych sprzętów.

Główny problem polega że te wszystkie luksusowe (nie bójmy się tej nazwy) dobra w chwili sprzedaży są mocno przeszacowane.

Później cena schodzi do realnej i można cieszyć się jak się nie ma motorka w pewnej części ciała.

Czy Focal robi upgrade Twoich Utopii do najnowszego modelu? Szanujące się firmy tak robią i nie traktuj tego jako jakiś przytyk.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.