Skocz do zawartości
IGNORED

KEF R300 - bubel, albo coś nie tak :(

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

moje modyfikacje polegaja przynajmniej na budowaniu lub zmianie istniejących ukladow, czy to elektroniki wzmacniaczy czy zwrotnic, nie bawie sie w voodoo i zonglerke kondensatorami

Napisano dziś, 07:31

moje modyfikacje polegaja przynajmniej na budowaniu lub zmianie istniejących ukladow, czy to elektroniki wzmacniaczy czy zwrotnic, nie bawie sie w voodoo i zonglerke kondensatorami

Wybacz szczerość ale nie jesteś w stanie poprawić zwrotnic w takich kolumnach .

W takich dopracowanych projektach można jedynie ominąć oszczędności które są oczywiste w takich pieniądzach .

Zeby robić takie coś trzeba mieć porównanie ( doświadczenie ) i mieć z czym i na czym porównać .

Doświadczenie zbiera się latami . Masz 23 lata więc żeby " nadgonić " czas i doświadczenie byś musiał mieć sporo kasy bo to kosztuje .

Gdybyś miał tą kasę to w sygnaturze byś miał inny sprzęt .

Jak już jesteśmy przy tym sprzęcie to wybacz ale z takim sprzętem to można grzebać w kolumnach po kilka stów za parę czy w tej samej cenie elektronice .

nie bawie sie w voodoo i zonglerke kondensatorami

To jest dobre !

Pokazuje twój brak doświadczenia w temacie a nawet brak szacunku do potencjalnego klienta .

Kolega mający sprzęt który ty możesz jedynie na obrazkach oglądać ( bez urazy ) pisze o zmianach z których jest zadowolony a ty twierdzisz że to voodoo.

Tym sposobem klientów ci nie przybędzie .

A co do żonglerki to zobacz sobie ostatnie Audio Video i test kolumn Magico S3 .

Zobacz jakie voodoo w zwrotnicach tam siedzi .

Tylko nie wymyślaj historyjek ...

Więcej pokory i doświadczenia życzę .

KEF R300 2595zl szt. , 2x2.5m Van Damme Professional Blue Series Studio Grade 2 x 6 mm 270zl, Fisual Deluxe Insulated Gold Plated Banana Plugs x4 190zl jeden zgaszony forumowicz przez mude priceless :)))

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

oszczędności czesto dotycza samej topologii filtrow, nie wiem skad ta pewnosc ze kolumny sa dopracowane, zawsze da sie cos poprawic chociaz nie zawsze to jest oplacalne bo czasem dodanie pulapki podnosi cene zwrotnic o 100zl i sami musimy sobie odpowiedziec czy gra jest warta swieczki, posiadany sprzet nijak sie ma do mojego doświadczenia, zdobywac wiedze w dziedzinie elektroakustyki mozna nawet na starych tonsilach, zasady pomiarow i budowy sie nie zmieniaja, paradoks jest taki ze czesto te badziewne tanie glosniki sa trudniejsze w aplikacji niz drogie wiec to świetne pole doświadczalne, mam sprzet taki jaki mi odpowiada na obecna chwile, poza tym audio nie jest moja jedyna pasja, wieksza czesc srodkow i tak inwestujr w serwis, a jesli chodzi o klientow...ja nie prowadze tu zadnej dzialalnosci, od zarabiania siana mam normalna prace, audio i elektronika to pasja, jesli mam wolna chwile to czasem komus cos wykonam napewno nie w celach zarobkowych, bo gdyby tak bylo to nie bralbym 50zl za kompletny serwis urzadzenia ktory pochlania kilkanascie lub wiecej godzin

nie wiem skad ta pewnosc ze kolumny sa dopracowane

Bo nie robił je Ziutek z garażu tylko firma z renomą mająca odpowiednie zaplecze .

Później dział " oszczędności " zostawił świetne głośniki , świetne obudowy a cięcia poszły na gniazdach , wytłumieniu i zwrotnicach .

W sieci są dostępne pomiary kolumn jak i samego coaxiala .

, posiadany sprzet nijak sie ma do mojego doświadczenia

Ma bo to jest narzędzie pracy .

zdobywac wiedze w dziedzinie elektroakustyki mozna nawet na starych tonsilach, zasady pomiarow i budowy sie nie zmieniaja,

Ale to nie są Tonsile a kolumny z innej galaktyki .

Poczytaj jak są robione Herbatniki .

Teoria + Pomiary + odsłuchy i korekty .

A słuchać trzeba mieć na czym i do czego porównać.

Koło się zamyka .

mam sprzet taki jaki mi odpowiada na obecna chwile, poza tym audio nie jest moja jedyna pasja, wieksza czesc srodkow i tak inwestujr w serwis, a jesli chodzi o klientow...ja nie prowadze tu zadnej dzialalnosci, od zarabiania siana mam normalna prace, audio i elektronika to pasja

OK , tylko dlaczego ciągle się wypowiadasz o czymś spoza twojego zakresu cenowego określając to dobitnie voodoo ?

czasem dodanie pulapki podnosi cene zwrotnic o 100zl i sami musimy sobie odpowiedziec czy gra jest warta swieczki,

100zł kosztują tam 2 zastosowane rezystory Mundorf Supreme M Resist .

A jest tam ich 4 . O reszcie nie wspomnę .

Rozmawiamy / grzebiemy / jesteśmy w dwóch zupełnie innych poziomach jakości brzmienia .

bo gdyby tak bylo to nie bralbym 50zl za kompletny serwis urzadzenia ktory pochlania kilkanascie lub wiecej godzin

Mało za to bierzesz , dobra reklama , ale sprzęt z wyższej klasy zostaw innym .

100zł kosztują tam 2 zastosowane rezystory Mundorf Supreme M Resist

ojtam,

zwykły bezpiecznik rodowany padis kosztuje 120zl,

a mój kot "Bryt Action Extra Maho" 50000zl, ale chyba go wymienię na dwa psy... bo tylko 25000zl sztuka

:>

zwykły bezpiecznik rodowany padis kosztuje 120zl,

Nie miałem , nie mam i się nie wypowiadam . Chociaż niedługo spróbuję .

a mój kot "Bryt Action Extra Maho" 50000zl, ale chyba go wymienię na dwa psy... bo tylko 25000zl sztuka

Zwierzak to nie rzecz którą " wymienia " się bo mam widzimisię .

Wróciły do mnie KEF R300 po upgrade zrobionym przez muda44. Grają znakomicie! Wykosiły bez żadnego problemu Infinity RE80.

Jeżeli powyżej miałeś na myśli model Reinassance 80, to widzę tutaj 3 możliwości:

a) odsłuchiwany egzemplarz R80 był zepsuty albo ktoś przy nim grzebał

b) R80 były napędzane jakimś cherlawym wzmacniaczem typu (8ohm only) albo amplitunerem KD

c) R80 grały w pokoju o powierzchni 10 m.kw.

<br />Jeżeli powyżej miałeś na myśli model Reinassance 80, to widzę tutaj 3 możliwości:<br /><br />a) odsłuchiwany egzemplarz R80 był zepsuty albo ktoś przy nim grzebał<br />b) R80 były napędzane jakimś cherlawym wzmacniaczem typu (8ohm only) albo amplitunerem KD<br />c) R80 grały w pokoju o powierzchni 10 m.kw.<br />

ad. a) jest w idealnym stanie.

ad. b),c)... wystarczyło przeczytać "o mnie".

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-46543-0-27638900-1427701973_thumb.jpg

post-46543-0-11712600-1427701974_thumb.jpg

post-46543-0-84087400-1427701974_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Kolega próbuje wskurać wpis, że Renaissance 80 są najlepsze na świecie czy jak ???

Prawda jest taka (wg mnie oczywiście ...), że te Kefy są najzwyczajniej ciekawsze pod względem brzmienia a w srednicy to nawetnie ma czego porównywać ... Nie jest tajemnicą że infinity z tej serii są prądożerne ale zciąganie wszystkich negatywnych ocen na otoczenie a nie na te kolumny jest po prostu mało zasadne ...

Kolega próbuje wskurać wpis, że Renaissance 80 są najlepsze na świecie czy jak ???

To nie ten klub kolego, ale poniekąd rozumiem skąd taki tok rozumowania.

Do najlepszych na świecie to R80 mają ho-ho i jeszcze trochę (na wypadek jakby ktoś nie wiedział), niemniej jednak bardzo chciałbym poznać te okoliczności przyrody, w których zostały "wykoszone" przez R300.

Jeżeli powyżej miałeś na myśli model Reinassance 80, to widzę tutaj 3 możliwości:

a) odsłuchiwany egzemplarz R80 był zepsuty albo ktoś przy nim grzebał

b) R80 były napędzane jakimś cherlawym wzmacniaczem typu (8ohm only) albo amplitunerem KD

c) R80 grały w pokoju o powierzchni 10 m.kw.

Nie zapominajmy ze one sa po upgrade

Nie zapominajmy ze one sa po upgrade

Tak ale jak sądzę jeszcze nie ułozone.

PS. Sorry i pozdrawiam.

te Kefy są najzwyczajniej ciekawsze pod względem brzmienia a w srednicy to nawet nie ma czego porównywać

Zgoda

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znaczy grają znakomicie zduszone ścianami bocznymi i tyłem?

głuszący tynk,albo rozpraszające drzwi czy aluminiowy grzejnik?

nic nie kumam już z tego forum :))))))

a pozniej ludzie opisuja ze bas po zmianie kabla sie zmienil, przeciez w takim ustawieniu z basu to jest jedna masa, zero zroznicowania

Zaraz ktos napisze ze jak moge to wiedziec skoro nie mam tych kolumn itp

akustyka jest nieublagana

Infinity majac za soba szafke tez pewnie super graja

wgl panuje tez takie przekonanie ze jak kolumny sa zamkniete to moga stac wszedzie, otoz nie gra cale pudlo i ozetki rowniez tzreba dobrze ustawic, u mnie to jest az 1,5 metra od wszelkich scian

Ogolnie juz pare miesiecy temu zauwazylem, ze duzo sie tu mowi o dzwieku, akustyce itd a praktycznie zero o wibracji. LOL... Jest tu grupa osob, ktora sie na pewno zna I duzo wie z wlasnego doswiadczenia, ale malo jest osob, ktore maja jakiekolwiek kursy czy studia zrobione w dziedzinie akustyki i wibracji ( bo przeciez jedno z drugim jest polaczone prawda? ). Co za tym idzie jest tu grupa, ktora dorobila sie pokoju, w ktorym sprzet hi-fi czy tez hi-end ma pierszenstwo, albo jest to pokoj specjalny do odsluchow (ta grupa sie czesto madrzy ponad swoja wiedze) I reszta zajadaczy chleba, ktora slucha muzyki w pokoju, gdzie jest stol, telweizor i reszta gratow uzytku codziennego. Jedna grupa jest przez druga wysmiewana oczywiscie. Jak jestescie tacy madrzy to napiszcie mi gdzie byscie te glosniki rozstawili ze zdjecia? Szerzej rozumiem? Czy wezej moze? Haha...pewnie najlepsza opcja to wyrzucic je na smietnik, bo w tych warunkach I tak nie zagraja?

Wiem juz, wezej I do przodu metr...wtedy bedzie ich sluchal z jednego metra i metr bedzie miedzy glosnikami co da nam trojkat rownoboczny- idealne ustawienie do sluchania LOL.

Jak sie zona nie zgodze na oblepienie scian a pokazana sciana jest jedyna na ktorej moga stac glosniki z przyczyn uzytkowych pomieszczenia i szafa musi byc gdzie stoi to darujcie sobie komentarze, bo I tak za wiele sie nie wymysli....no chyba, ze zaraz voodoo czarodziej mnie oswieci swa nabyta na studiach wiedza :)

Czekam na Wasze komentarze...teraz ja sie posmieje z Was ;)

Bumpalump rozumiem, ze polecasz ustawic kolumny tak jak u Ciebie LOL

Wieza STEREO Technics :)

Bumpalump rozumiem, ze polecasz ustawic kolumny tak jak u Ciebie LOL

A co Ci sie nie podoba w moim ustawieniu?

studiow z akustyki nie mam jednak troche doswiadczenia z bieganiem z kolumnami po pokoju mam, i moje wnioski sa takie

1 Najlepiej gdy kolumny sa ustawione na krotszej scianie a odleglosc od linii kolumn do sluchasz = 2x odleglosc pomiedzy kolumnami

2. Odleglosci kolumn od scian to kwestia indywidualna akustyki, jednak nigdy nie spotkalem sie aby kolumny scisniete pod sama sciane lub regal graly dobrze, bez wzgledu na typ obudowy kolumny potrzebuja miejsca, maty akustyczne lub jakiekolwiek pochlaniacze za kolumnami sa wskazane

3. Skierowanie kolumn do srodka najlepiej ustawic tak aby osie zbiegaly sie dopiero ok 0,5 metra za miejscem odsluchowym, z wlasnego doswiadczenia wiem ze wtedy duzo zyskujemy na przestrzennosci bo docieraja do naszych uszu fale dzwiekowe ktore wczesniej nie zdazyly sie przeciac i czesciowo nalozyc na siebie

4. Rozpraszacze za miejscem odsluchowym rowniez wskazane aby tlumic to co do nich dotarlo i zapobiec ponownym odbiciom

Gość czubsi

(Konto usunięte)

bumpalump jeszcze może spytam :

i z każdymi kolumnami miałeś takie same doświadczenia ??? Jeśli odpowiedź jest twierdząca to zadam drugie pytanie a ile tych kolumn u Ciebie było ??? ...

Opisaleś swoje wrażenia nt optymalnego ustawienia a z moich doświadczeń wynika, że o wiele lepiej wypada rozstawienie kolumn w odległości conajmniej dwukrotnie większej od odleglości słuchacza względem linii kolumn ... I nie wynika to z tego, ze mamy Bóg wie jak różny słuch ale zupełnie inne kolumny , inny sprzęt inne kable inne pomieszczenie inne ... doświadczenia i preferencje ...

...od rana skuwam tynk. Następnie zabieram się za zamurowanie drzwi - mam taki pomysł, że będę wchodził do pokoju i kuchni oknem. To przecież tylko pierwsze piętro!Wypieprze też grzejnik bo lato idzie! Potem dam znać jak słychać.... Dziękuje za drogocenne rady ;) Nie ma tragedii. Panowie! Nie dajmy się zwariować!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...od rana skuwam tynk. Następnie zabieram się za zamurowanie drzwi - mam taki pomysł, że będę wchodził do pokoju i kuchni oknem. To przecież tylko pierwsze piętro!Wypieprze też grzejnik bo lato idzie! Potem dam znać jak słychać....

Daj znać bo i u mnie by to może pomogło. Mi bruździ ściana do sąsiada gdze ma sypialnie. Jakbym się tam przekuł to i by skorzystał na odsłuchach.

Panowie! Nie dajmy się zwariować!

Niektórych to już wręcz ponosi!!

...od rana skuwam tynk. Następnie zabieram się za zamurowanie drzwi - mam taki pomysł, że będę wchodził do pokoju i kuchni oknem. To przecież tylko pierwsze piętro!Wypieprze też grzejnik bo lato idzie! Potem dam znać jak słychać.... Dziękuje za drogocenne rady ;) Nie ma tragedii. Panowie! Nie dajmy się zwariować!

Niektórych to już wręcz ponosi!!

Żartem, śmiechem ale tak by właśnie postąpił "prawdziwy audiofil". Gdzie "fil" z greki oznacza zamiłowanie, jednak u niektórych zamiłowanie zmienia się w fanatyzm. Mieszkanie ma służyć do mieszkania i być funkcjonalne a audio jest dodatkiem.

Powtórzę się: PANOWIE! NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ!

i z każdymi kolumnami miałeś takie same doświadczenia ??? Jeśli odpowiedź jest twierdząca to zadam drugie pytanie a ile tych kolumn u Ciebie było ??? ...

W moim pokoju miałem takie doswiadczenie z każdymi kolumnami, a było ich okolo 10 par w ostatnich hmm 5 latach, od podłogówek po monitory

Każdemu komu pomogłem z ustawieniem kolumn również lepiej zagrała opcja z takim ustawieniem.

Trójkąt równoboczny zdecydowanie odpada, a jeszcze gorzej gdy siedzimy jeszcze blizej linii kolumn, a,le Panowie to jest tylko akustyka to nic nie kosztuje poza odrobina czasu i wysilku aby pobiegac z kolumnami po pokoju wiec zachecam do zdrowej wymiany spostrzezen

A co Ci sie nie podoba w moim ustawieniu?

studiow z akustyki nie mam jednak troche doswiadczenia z bieganiem z kolumnami po pokoju mam, i moje wnioski sa takie

1 Najlepiej gdy kolumny sa ustawione na krotszej scianie a odleglosc od linii kolumn do sluchasz = 2x odleglosc pomiedzy kolumnami

2. Odleglosci kolumn od scian to kwestia indywidualna akustyki, jednak nigdy nie spotkalem sie aby kolumny scisniete pod sama sciane lub regal graly dobrze, bez wzgledu na typ obudowy kolumny potrzebuja miejsca, maty akustyczne lub jakiekolwiek pochlaniacze za kolumnami sa wskazane

3. Skierowanie kolumn do srodka najlepiej ustawic tak aby osie zbiegaly sie dopiero ok 0,5 metra za miejscem odsluchowym, z wlasnego doswiadczenia wiem ze wtedy duzo zyskujemy na przestrzennosci bo docieraja do naszych uszu fale dzwiekowe ktore wczesniej nie zdazyly sie przeciac i czesciowo nalozyc na siebie

4. Rozpraszacze za miejscem odsluchowym rowniez wskazane aby tlumic to co do nich dotarlo i zapobiec ponownym odbiciom

Czyli z tego co piszesz to:

1) ze zdjecia mozna wywnioskowac, ze kolumny sa ustawione na krotszej scianie, a odleglosc od lini kolumn do sluchacza (uszu) prawdopodobnie rowna sie, albo nie jest daleka od x2 odleglosci miedzy kolumnami :)

2) "Odleglosc od scian to kwestia indywidualna akustyki"...nic tu dodac nie trzeba, maty to nie kwestia ustawienia tylko aranzacji pomieszczenia.

3) Ponownie, widac ze zdjecia, ze kolumny sa skierowane tak jak to opisujesz, pod katem.

4) Rozpraszacz to nie kwestia ustawienia tylko dodatkowych wydatkow, sporow z zona itd...

Nie odpowiedziales na pytanie jak ustawic glosniki w tym pokoju, ale sumujac (po Twojej wypowiedzi) mozna wywnioskowac, ze koluny sa ustawione prawidlowo :)

Ciekawe co madrego nam powie Jeep wi ejt...pewnie teraz szuka po forach odpowiedzi na nurtujace nas pytanie jak ustawic kolumny w tym pokoju.

Blazenada. Tak samo jak urzekla mnie wypowiedz, ze kolumny dobrze ustawione sa wtedy, gdy maja 1.5m od kazdej ze scian. Coz za super optymalne ustawienie (do tego pewnie uniwesalne), gorzej jak pokoj ma 10m2 :) wtedy to na pewno trzeba burzyc sciany. No chyba, ze zestawie glosniki ze soba...tylko wtedy miejsce odsluchowe to chyba bede musial zrobic za kolumnami...sam juz sie pogubilem, ale dzieki za cenne rady :)

...no I co najwazniejsze...wysokosc glosnikow...nie za wysoko I nie za nisko...lewitujace w przestrzeni naszego M4...Do tego nie ma roznicy czy kupisz sprzet za 100zl czy za 10000000zl...I tak nie odczujesz roznicy w dzwieku jak akustyka jest kiepska... Czas przejsc na walkmena chyba ;)

Dzieki I pozdrawiam. Bez odbioru :)

PS.

Przeczytalbym jeszcze wypowiedz kolegi Jeep o ile ma cos madrego do powiedzenia skoro taki wesoly komentarz wstawil w temacie ;)

to jest niestety prawda ze akustyka jest wazniejsza od elektroniki i kolumn, wstaw sobie najlepiej zestawiony zestaw wysokiej klasy na 50m2 sale gimnastyczna czy cos w tym rodzaju, a nastepnie wstaw jakis zestaw za 3tys do dobrze przygotowanego pomieszczenia i gwarantuje ci ze druga opcja zagra lepiej.

odnosnie ustawienia napisalem ze to kwestia indywidualna ale monitory z tylnym br tak blisko sciany nie wrozy nic dobrego, napisales o tych 10m2 moj pokoj ma 15m2 i jest to pokoj w ktorym normalnie sie zyje i jak widac da sie tak ustawic kolumny

Jesli Twoj pokoj ma 15m2 (powiedzmy w najlepszym wypadku 3.8m x 4m) a glosnik sa odstawione od kazdej ze scian o 1.5m tzn, ze juz tracisz 3m z krotszej sciany, dodac szerokosc glosnika (podejrzewam, ze min 25cm) to kolejne 50cm....rozumiem, ze te glosnik stoja od siebie odsuniete o 30cm a sluchasz ich z 60cm? WOW!!! To dopiero masz warunki. Wstaw zdjecie bo naprawde nie pojmuje o czym Ty piszesz :)

Jesli Twoj pokoj ma 15m2 (powiedzmy w najlepszym wypadku 3.8m x 4m) a glosnik sa odstawione od kazdej ze scian o 1.5m tzn, ze juz tracisz 3m z krotszej sciany, dodac szerokosc glosnika (podejrzewam, ze min 25cm) to kolejne 50cm....rozumiem, ze te glosnik stoja od siebie odsuniete o 30cm a sluchasz ich z 60cm? WOW!!! To dopiero masz warunki. Wstaw zdjecie bo naprawde nie pojmuje o czym Ty piszesz :)

Coś mi się wydaje, że długo trzeba będzie poczekać z odpowiedzią na to pytanie, a szkoda, bo sam jestem ciekaw...

1. Ja mam na dłuższej Zensor 7 i jestem w stanie zlokalizować źródła pozorne, same kolumny znikają. Biorąc pod uwagę jak to jest u mnie, śmiało stwierdzam, że jestem zaprzeczeniem Twojej teorii oznaczonej numerem 1. Kolumny rozstawione są chyba na 2,8 metra, a ja siedzę od każej z nich około 3m. No i przede wszystkim skro z tak niskiego modelu kolumn uzyskałem takie coś, to też to o czymś świadczy.

2. Są kolumny które celowo powinno stawiać się przy ścianie. To ,że się nie spotkałeś z takim ustawieniem grającym dobrze, to nie znaczy, że nie jest to możliwe.

3. Moje kolumny stoją równolegle. Czyli ich osie nigdy się nie przetną.

4. Tutaj się zgadzam, że lepiej jeśli coś z ustrojów akustycznych w miejscach pierwszych odbić jest.

Niestety nic nowego nie dodam - wszystko sobie wyszukasz np. na hifi.pl w dziale porady

to proste jak dęcie :)

nic nie zagra dobrze w ustawieniu w którym akustyka dominuje nad jakością sprzętu

niestety większość z nas nie ma dodatkowych dedykowanych pomieszczeń i musi godzić wiele rzeczy naraz.

o kobicie nie wspominam

tym smieszniej jednak czyta się o opisywanych różnicach pomiędzy kablami, podstawkami , wibratorami, kulkami czy inszych gdzie na fotkach widać jak kolumny gwałcą meblościanki :)))))

dlatego poszedłem w monitory aktywne nieco mniej wrażliwe dla akustyki w cichym odsłuchu, a takowy preferuję''

Foki zejdą do 40 hz czyli bomba disco umpaumpa

a i tak długo bym wymieniał co gra oprócz kolumn w moim nieszczęsnym pomieszczeniu

np. wzbudzający trzęsienie ziemi bas słyszany..w łazience

cóż zatem byłoby gdyby przy tym ustawieniu kupić monitory z 8 calowym wooferem?

albo podłogówki?

czy insze wzmaki, kable, wintydż wielkie kolumny

pewnie spuszczałbym się nad subtelnościami w odbiorze, tuszując że odbieram połowę materiału z przetwornika, a drugą z odbicia, a te smaczki i wybrzmienia to pogłos spóźnionej fali odbitej od którejś ze ścian

dźwięk to fizyka, niestety

Na scianie krótszej? Ile ma ta Twoja krótsza sciana trzeba było jeszcze napisac. Umiejscowienie na scianie kótszej to kastracja przestrzeni.

1. Ja mam na dłuższej Zensor 7 i jestem w stanie zlokalizować źródła pozorne, same kolumny znikają. Biorąc pod uwagę jak to jest u mnie, śmiało stwierdzam, że jestem zaprzeczeniem Twojej teorii oznaczonej numerem 1. Kolumny rozstawione są chyba na 2,8 metra, a ja siedzę od każej z nich około 3m. No i przede wszystkim skro z tak niskiego modelu kolumn uzyskałem takie coś, to też to o czymś świadczy.

Tez mam na dłuzszej scianie mojego małego pokoju. Nie tylko lokalizacja jest ok ale głębia sceny i plany (przed kolumną, za kolumną) są ok. Trójkąt równoboczny tez zdaje egzamin

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.