Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre, sprawdzone, dobrze zaopatrzone internetowe sklepy muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie mi podać namiary na takowe - jeśli korzystacie z czegoś takiego oczywiście. Gustuje w mrocznej i ciężkiej muzie (choć nie tylko) - niestety są problemy ze zdobyciem co ciekawszych płyt w normalnym sklepie jak się nie mieszka w dużym mieście :(

A może ktoś zamawiał coś z zagranicy wysyłkowo? Teoretycznie np. w takim USA płyty średnio kosztują $15 a wybór jest duży - więc jakby brało się większą ilość to koszty przesyłki może nie były zbyt duże? Maci doświadczenia w tej materii?

Ja właśnie dostałem zamówioną płytkę "Red, Hot & Blue" z www.bn.com. Było to moje pierwsze zamówienie w BN i trochę się spociłem, bo płytka wędrowała do mnie... 23 dni! Niestety więcej doświadczeń z płytami audio nie mam :-)

Częściej kupuję DVD, w ezydvd - przesyłka 10 dni, dvdboxoffice.com przesyłka 14 dni, blackstar przesyłka ok 14 dni.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Nie wiem czy znajdziesz tam swoją muzę, ale mogę polecic fan.pl -- korzystałem już kilka razy i zawsze bezproblemowo i wybór też spory. Znajduję wiekszość z tego, co chcę. Poza tym sprawdzaj typowe sklepy - merlin.pl, vivd.pl etc., żaden nie ma wszystkiego.

Gość TeQuila -> josef

(Konto usunięte)

Czesc,

koniecznie sprobuj:

http://www.terra.pl/

doslownie zatrzesenie "innej" muzyki.

Z calym szacunkiem,

pozdrawiam

ja zawsze kupuję na www.stereo.pl. duży wybór, perfekcyjna obsługa i tania wysyłka. ostatnio spróbowałem zakupu w amerykańskim Amazonie. chodziło mi o płyty Keiko Matsui, których w Polsce są 2 albumy, a w USA 15... zakupiłem, zapłaciłem Visą i płyty dotarły po 14 dniach. koszty przesyłki do Polski to ok. 9$ i opłaca się zamówić więcej niż 2 płyty.

A czy ktoś wie jakie są w tej chwili przepisy celne? Jeszcze niedawno cło wchodziło powyżej bodajże 70 euro i zaraz potem VAT.

Pzdr.

Cześć,

ja kupuję w merlin.com.pl lub w vivid.pl a jak tam czegoś nie ma to cdnow.com (obecnie wykupił go amazon) lub www.bn.com (barnesandnoble - największa sieć księkarni w stanach - tam kupuje wiekszość książek, które sprowadzam).

Niestety płyty sprowadzane z cdnow lub z bn są droższe (np. płyty z wytwórni ECM kosztuja tam około 18 dol), jak do tego doliczycie koszty przesyłki to wychodzi sporo. Ale można trafic na fajne przeceny i rzeczywiście kupując więcej niż 2 szt zaczyna sie to już opłacac - zasada jest taka, że płaci się za przesyłkę jedną opłatę - ok. 4 dol i do tego za każdą sztukę ok 2 dol. Tak więc im więcej zamówisz tym bardziej się rozłoży ta opłata z wysyłke...

Z przepisami wygląda to tak, że jak zamówisz do 100 dolarów to paczka nie podlega ocleniu - powyżej lepiej nie próbować... - kiedyś naprawiałem aparat fotograficzny w Niemczech i urząd celny oclił mi nawet koszty robocizny - wcześniej opodatkowanej w Niemczech:(

pozdr

Dzieki. Ja zawsze starałem się trzymać na wszelki wypadek poniżej 70 euro (łącznie z kosztami przesyłki które tez podlegają opodatkowaniu). Moje ulubione i sprawdzone witryny to:

www.cdnow.com (obecnie współpracuje z Amazonem)

www.amazon.com

www.amazon.co.uk (tak, tak to nie pomyłka, brytyjska strona ma co prawda wyższe ceny, ale sporo tak jest edycji niedostepnych w US, np. analogi)

www.hmv.com (hmv ma też japońską stronę jeśli ktos jest zainteresowany w japońskich edycjach)

Czy ktoś kiedyś sprowadzał coś do Polski z Tower Records? Na swoje stronie piszą że Polski nie lubią i tam dostarczać nie będą, ale nie chce mi się w to wierzyć.

Pzdr.

Udało mi sie sprowadzić sporo płyt bez większych problemów (i bez opłata). Z moich doświadczeń wynika podstawowy warunek - wysyłka koniecznie pocztą. Ostatnio miałem nieszczęście trafić na firmę wysyłajacą tylko kurierem. Na liście przewozowym była kwota 79 dolarów i oczywiście dowalili mi cło i podatek (!#$#@!!!). Przy okazji podyskutowałem nieco z firma kurierską i dowiedziałem się, że:

- przesyłki kurierskie do równowartości 20 EUR są traktowane jako poczta kurierska i nie przechodzą przez odprawę

- poczta ma jakieś osobne, uproszczone zasady odprawy celnej (i zapewne dlatego nigdy nie płaciłem cła za przesyłkę pocztą).

Czasem firmy stosuja pewien chwyt podając na przesyłce tylko wartość nośnika CD - wtedy oczywiście nie ma odprawy.

Chetnie usłyszę o doświadczeniach innych z "importem" płyt.

polecam www.amazon.com i www.cduniverse.com.

Bezproblemowo , czas dojścia przesyłki 10 - 14 dni .Płatność- wiadomo karta Visa , Master.

Gość krzysiek do lolo

(Konto usunięte)

to fakt, tower nie wysyła do Polski, tak samo hmv.co.uk - specjalnie do nich mejlowałem i dowiedziałem się, że nic z tego.

Gość lolo do robbie

(Konto usunięte)

Yessssssssssssssssss. Dzięki za info o cduniverse.com. Znalazłem tam płytę, której szukam od dłuższego czasu, a dostępna jest tylko za spore pieniądze w specjalnych serwisach "rare & colectable items". Teraz żeby tylko nieokazało się, że nie updatują bazy danych.

Dzięki

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

dodam jeszcze jeden sklep, tym razem niemiecki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzisiaj przyszły dwa single. koszt wysyłki 5 euro. sklep nie jest tani, ale udało mi się znaleźć to, czego szukałem i z wysyłką wyszło niezbyt drogo.

przyszło w kopercie bąbelkowej jako polecony priorytet, z pieczątką polskiego UC "dopuszczone do obrotu". czekałem równo tydzień (od dnia wysyłki).

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

stereo nie wypaliło. zamówiłem płytkę lynyrd skynyrd - czas realizacji 2-3 dni. po tygodniu anulowałem zamówienie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Dziękuję wszystkim za wypowiedź. W wyniku ekstensywnych badań odkryłem że gigant.pl ma najlepszą ofertę tj. ma zarówno najtaniej, ma najwięcej interesujących mnie płyt oraz ma chyba najkrótsze czasy realizacji. Zaraz po nim jest fan.pl.

Z drugiej strony na amazonie można sobie posłuchać fragmentów płyt - też dobra rzecz.

Alle na allegro też można znaleźć fajne rzeczy :)

Ja jestem z ww.gigant.pl

Bardzo duża oferta (oczywiście nie ma sklepu gdzie jest wszystko) i niskie ceny. Czasami są dostępne fragmenty płyt do odsłuchu (dotyczy to szczególnie polskich nagrań).

Ukryta Zawartość

Że tak się wyrażę "cream of the cream", nie przyjmują zamówień poniżej 50 USD, ceny delikatnie mówiąc baaaaaaardzo wysokie, ale dobór wytwórni, wykonawców, edycji - mniam, mniam... Tylko dla zamożnych audiofili.

Ukryta Zawartość