Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do mission m72

Radoslaw_de

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Dziś jako kolejny forumowy żółtodziób chciałbym poprosić o radę starych wygryzaczy w dobraniu wzmacniacza do kolumn mission m72 :) Pomimo, że temat dość leciwych już podstawek pojawiał się na forum to nie udało mi się znaleźć zbyt wielu informacji z jakimi wzmacniaczami mogą one potencjalnie dobrze zagrać. Będę wdzięczny za informacje użytkownikom, którzy mieli styczność z tymi kolumnami, bądź ich większym bratem: m73.

Będzie to mój pierwszy zestaw dlatego chcę ograniczyć koszty do minimum (może mam drewniane uszy i nie warto :) ). Powiedzmy, że chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 700zł ale im bliżej 500zł tym lepiej :) wzmacniacz oczywiście będzie używany (a czy 5-cio czy 25-cio letni do rozstrzygnięcia). Z racji tego, że sprzęt ma być używany możliwośći odsłuchowe są ograniczone- stąd prośba o pomoc do Was.

Pokój: 3x4.5m

Muzyka: zależy mi na uniwersalnym graniu. Rock, elektroniczna, muzyka filmowa, damskie wokale i gitarki. Zdarza się, że słucham również muzyki klasycznej i jazzu. Spectrum jest szerokie.

Wzmacniacz chciałbym podłączyć do tv (do oglądania filmów), komputera, gramofonu i tunera (które planuję zakupić).

Moje wstępne typy to:

-denon: pma-710ae , 355uk , pma860

-rotel ra-930ax lub 931

-dual cv1400 lub 1600

Słuchał ktoś tych kolumn z nadem np. 316? A może na moje potrzeby sprawdził by się np. amplituner yamaha rx797 lub 497. Ewentulanie jakieś starsze sprzęty... sansui?

Dziękuję serdecznie za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/119255-wzmacniacz-do-mission-m72/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.