Skocz do zawartości
IGNORED

Audiostereo.pl - złośniwe oprogramowanie

bogdan_

Rekomendowane odpowiedzi

Powinno być to samo, bo to nie problem przeglądarki ani google, tylko avasta i yandeksa. Kacapy oznaczyły audiostereo.pl jako strony potencjalnie szkodliwe.

Dziwne że tak późno się poznali na internetowych jełopach audiosyfilizmu z Polski.

Przeceniasz mnie

Wrzuć sobie audiostereo.pl po kolei do okienka wyszukiwania po wejściu na strony (a nie w okienku wyszukiwania przeglądarki):

google.com

yahoo.com

yandex.com

Dwie pierwsze pokazują linki do strony, yandex pokazuje najpierw jakieś smętne pierdoły, po kliknięciu na linka do audiostereo.pl ostrzega.

Ja mam komercyjne opr. antywirusowe, ale nie czeskie, tylko słowackie i żadnych ostrzeżeń nie mam.

Jestem Europejczykiem.

Wrzuć sobie audiostereo.pl po kolei do okienka wyszukiwania po wejściu na strony (a nie w okienku wyszukiwania przeglądarki):

google.com

yahoo.com

yandex.com

Dwie pierwsze pokazują linki do strony, yandex pokazuje najpierw jakieś smętne pierdoły, po kliknięciu na linka do audiostereo.pl ostrzega.

Ja mam komercyjne opr. antywirusowe, ale nie czeskie, tylko słowackie i żadnych ostrzeżeń nie mam.

Faktycznie cos tu nie gra. Robie scan wszystkiego.

Powinno być to samo, bo to nie problem przeglądarki ani google, tylko avasta i yandeksa. Kacapy oznaczyły audiostereo.pl jako strony potencjalnie szkodliwe. Widać avast bazuje na jakichś rankingach Yandexa, no ale to Czesi, więc ufają Wielkiemu Bratu ze wschodu ;-).

Eee czyli co? Avast wstawia linki do złośliwego oprogramowania mi w przeglądarkę? Jak na screenie?

Chyba mylisz przyczynę ze skutkiem. Audiostereo wstawia syf, to go oznaczyli, że rozsyła wirusy i teraz wyskakują ostrzeżenia. A nie odwrotnie. Zlikwidujcie syf, to znikną ostrzeżenia. A każdy się skupia na tym jak zrobić by nie było ostrzeżeń, nie przejmując się syfem.

Eee czyli co? Avast wstawia linki do złośliwego oprogramowania mi w przeglądarkę? Jak na screenie?

Chyba mylisz przyczynę ze skutkiem. Audiostereo wstawia syf, to go oznaczyli, że rozsyła wirusy i teraz wyskakują ostrzeżenia. A nie odwrotnie. Zlikwidujcie syf, to znikną ostrzeżenia. A każdy się skupia na tym jak zrobić by nie było ostrzeżeń, nie przejmując się syfem.

Szanowny Kolega czegoś nie rozumie. Avast niczego nie wykrywa, tylko korzysta z listy stron z potencjalnie szkodliwą zawartością (czarna lista) najwyrażniej posiłkując się sugestią Yandexa.

Jestem Europejczykiem.

Szanowny Kolega czegoś nie rozumie. Avast niczego nie wykrywa, tylko korzysta z listy stron z potencjalnie szkodliwą zawartością (czarna lista) najwyrażniej posiłkując się sugestią Yandexa.

A to? Pisałem wyżej jak to uzyskać na stronie audiostereo.pl Z resztą ostrzeżenia o stronie generowane przez przeglądarkę, a nie Avasta. Każdy robi swoją robotę dobrze. Przeglądarka sprawdza czarne listy stron i ostrzega, a Avast broni przed infekcją. Przynajmniej u mnie.

Podejrzewam, że gdzieś jest doklejony kod przekierowujący stronę na ten syf, a audiostereo.pl wrzuca ten kod zamiast np. jakiejś reklamy. Dlatego pokazuje się on tylko w niektórych miejscach, a nie na każdej podstronie. Pewnie jest on nawet zasysyany z zewnętrznego serwera niezależnego od audiostereo. Co nie zmienia faktu, że z punktu widzenia antywirusa i użytkownika to audiostereo mu taki kod serwuje przy okazji przeglądania tematów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A konkretnie na jakiej stronie (URL) audiostereo.pl? Jak klikam, klikam i nic. Mam zainstalowanego Adblock Pro.

Ale jak mówię, z 10 specjalizowanych serwisów tylko kacapski Yandex zgłasza audiostereo.pl jako potencjalnie szkodliwy.

Jestem Europejczykiem.

A konkretnie na jakiej stronie (URL) audiostereo.pl? Jak klikam, klikam i nic. Mam zainstalowanego Adblock Pro.

Ale jak mówię, z 10 specjalizowanych serwisów tylko kacapski Yandex zgłasza audiostereo.pl jako potencjalnie szkodliwy.

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Wejście z googla z hasła site:audiostereo.pl pcm1704 transformator. Z tym, że ja mam bardzo długie tematy ustawione - po 100 postów na stronie, więc mogę z linka trafiać w inną zawartość. Na starszej wersji Opery pojawia się też przez chwilę błąd certyfikatu dla googleuseraccount.com czy coś takiego. To może (ale nie musi) być jakiś trop gdzie jest podmieniony kod. Ale okno zniknęło zanim wczytałem się w szczegóły :/ Ponowne wejście - okna nie ma, avast blokuje link.

Edit: to jest chyba to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"After some frustrating issues, I discovered my google traffic has been hijacked and redirects to some url2short.info page."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pierwszy mi działa. Blokuje mi wejście z tego drugiego linku.

Generalnie wiadomo że audiostereo to "złośniwe" oprogramowanie jest. I to już od dawna.

Będę musiał poczytać o tej podatności. U mnie nic nie wystąpiło, trzeba by pewnie porównać wersje przeglądarek i zainstalowane moduły.

Jestem Europejczykiem.

Użytkownicy Avasta mogą wysyłać informacje, że strona X jest szkodliwa, jak zgłoszeń jest dużo, mogą być nawet z czapy, strona jest zaliczona do "złych".

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Bryluj, bryluj. Póki możesz.

Yandex odkupi Audiostereo.pl od Site i skończą się wasze pijackie heity na Rosję.

Bryluj, bryluj. Póki możesz.

Yandex odkupi Audiostereo.pl od Site i skończą się wasze pijackie heity na Rosję.

Yandexa kupią Chińczycy i kacapy będą mogły ich d żółtą d... pocałować.

A co do meritum, sam możesz sobie sprawdzić. Wejdź na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wpisz audiostereo.pl, naciśnij SCAN WEBSITE i poczekaj. Po pojawieniu się wyników przejdź do trzeciej zakładki, Blacklist Status.

Zobaczysz coś takiego:

post-9051-0-92342800-1428582760_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

A czy ja mówię że nie???

Mieli wreszcie dosyć waszego pieelenia i zgłosili na czarna listę to dziwne miejsce dla zapijaczonych oszołomów w którym moderanja zajmuje się tykaniem bułki przez bibułkę, a hejty narodowościowe w ogóle ich nie przejmują.

Jeśli właściciel nie potrafi zrobić porządku to ktoś wreszcie zrobi to za niego. To na razie tylko początek :-)

Problem jest. iOS 8.3 przy wejsciu przez skrót wyszukany przez safari przerzuca na url.4short.info pełne chłamu. Wyłaczenie Java script usuwa problem. Na Macu nie próbowałem, ale może być to samo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.