Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Roth Oli RA4

JKDB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam kolumny Roth Oli RA4, które póki co graja z amplitunerem Pioneer 421vsx. Niestety dźwięk jest plaski, basu praktycznie nie ma, a wysokie tony drażnią. Z tego co wyczytałem na tym forum zmiana amplitunera na wzmacniacz stereo może znacznie poprawić mi nastrój. Więc jestem tu w poszukiwaniu odpowiedniego wzmacniacza do ok 2tys. Lubie ciepłe brzmienie i głęboki bas. Słucham bardzo różnej muzyki. Preferuje nowy sprzęt. Salon ok 20m. Mam kilka swoich typów, niestety kierowałem się tylko opiniami na forach ponieważ nie mam możliwości odsłuchu.

Xindak a-06

Denon 720pma

Marantz PM6005

Rotel RA12

Co o tym sądzicie, proszę o wasze rady i opinie. Jeżeli nic z wyżej wymienionych się nie nadaje to jestem otwarty na propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/119429-jaki-wzmacniacz-do-roth-oli-ra4/

Miałem Denon-a 720 i jak na jego cenę jest całkiem niezły. Dla niektórych zaletą może być funkcja loudness, która podbija skraje pasm. Trochę to nieaudiofilskie, ale niektórym się podobać szczególnie przy cichych odsłuchach. Xindak-a słyszałem raz. Mocny wzmacniacz o ciepłym brzmieniu i łagodnych wysokich tonach. Moim zdaniem lepszy od Denon-a. Jeśli lubisz bas do listy dopisz Nad-a 356, który jest aktualnie w dobrych cenach.Niestety trochę ponad Twój budżet. Basu nie powinno Ci zabraknąć, a jeśli braknie to znaczy, że trzeba będzie zmienić kolumny. Nie słyszałem ich, ale z opinii wynika, że mają słabszy bas niż poprzednik Roth Oli40.

Witam, posiadam kolumny Roth Oli RA4, które póki co graja z amplitunerem Pioneer 421vsx. Niestety dźwięk jest plaski, basu praktycznie nie ma, a wysokie tony drażnią. Z tego co wyczytałem na tym forum zmiana amplitunera na wzmacniacz stereo może znacznie poprawić mi nastrój. Więc jestem tu w poszukiwaniu odpowiedniego wzmacniacza do ok 2tys. Lubie ciepłe brzmienie i głęboki bas. Słucham bardzo różnej muzyki. Preferuje nowy sprzęt. Salon ok 20m. Mam kilka swoich typów, niestety kierowałem się tylko opiniami na forach ponieważ nie mam możliwości odsłuchu.

Xindak a-06

Denon 720pma

Marantz PM6005

Rotel RA12

Co o tym sądzicie, proszę o wasze rady i opinie. Jeżeli nic z wyżej wymienionych się nie nadaje to jestem otwarty na propozycje.

A ja całkiem odwrotnie niż kolega w kwestii denona pma 720 ae. Miałem go przez 2 miesiące i to był najgorszy zakup elektroniki jaki kiedykolwiek dokonałem. Tak to się kończy jak się sugeruje recenzjami z internetu. Na marginesie za nówkę 720 jak dasz więcej niż 900 zł to przepłacisz. Na szczęście udało mi się go sprzedać, kupiłem NAD-a c 356 nowiuśkiego i to faktycznie jak kolega wyżej napisał po w miarę normalnej cenie bo za 2.100 zł i jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu jak kiepskimi wzmakami są najniższe modele denona. Ja odradzam Ci ten model denona, z tych wzmacniaczy, które wymieniłeś, na 1000% denon jest zdecydowanie na samym końcu stawki chyba, że ktoś ślepo wierzy naszym krajowym recenzjom to i tak moje wypociny na nic.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

W takim razie denon odpada całkowicie. Na chwilę obecną moimi faworytami są Xindak a-06 i NAD 356. Co do Xindak mam trochę obaw w związku z brakiem regulacji barwy. Czekam na wasze opinie i propozycje.

Adam 38 nie ma co porównywać tego Denona do Nad-a 356. Bardziej trzeba go zestawić z C316. Swojego czasu Nad 356 kosztował prazie 3 razy tyle co Denon. Bez wątpienia Nad jest lepszym wzmacniaczem, a w aktualnych cenach to już w ogóle.

JKDB masz możliwość odsłuchu?

Strzelaj w Xindaka A-06!

Za tą kasę fajne brzmienie, a regulacja naprawdę jest nie potrzebna w nim. Dobrze gra czy przy małych czy przy większych głośnościach, zawsze dobre wypełnienie i nie koli dźwięk w uszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.