Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża czy wzmacniacz

czarodziejnocy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mając budżet max.. 800 zł lepiej zainwestować w wyższej klasy miniwieżę czy oddzielny wzmacniacz + tańszą miniwieżę (lub cokolwiek innego co odtworzy dźwięk)? Głośniki już mam. Są to podłogowe JPW 203.

Zależy mi na tym, żeby odtwarzać mp3, najchętniej z USB (w ostateczności z płyt). Musi istnieć możliwość zmiany utworów za pomocą pilota.

Zastanawiam się nad kupnem miniwieży za całą kwotę albo wzmacniaczem Rotela za 400-500 zł i dokupieniem czegoś za pozostałe 300-400 zł, co odtworzy utwory. Czy można połączyć taką miniwieżę ze wzmacniaczem, jakim wejściem, AUX? Jak byście to rozwiązali najbardziej optymalnie pod kątem muzycznym? Opcja z komputera odpada.

https://www.audiostereo.pl/topic/119468-miniwie%C5%BCa-czy-wzmacniacz/

Na pewno wzmacniacz ja bym kupił jeszcze cd ale te nie odtwarza mp3 przy najmiej te starsze (jak nowe nie wiem) a przy twoim budżecie o tych mówimy,Więc może jakieś używane dvd z wejsciem na usb bo mp3 z płyt chyba każde dvd odtworzy

RCA (cinch) z reguły czerwone i czarne samice w cd i wzmacniaczu kabelki to samce dvd jest przede wszystkim do filmów ale tobie zależy na mp3 dlatego taga propozycja z mojej strony poza tym jak chcesz słuchać mp3 to się martwisz o jakość dvd ?

Józek. Nie idź tą drogą. Zacznij od porządnych kolumn Cube Audio. O szczegóły pytaj admina zaprzyjaźnionego forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.