Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacza.

ŁukaszKemski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam zestaw cd Marantz57;cd Philips 751 po przerubkach;wzmacniacz Yamaha ax590 i kolumny Heco Superior 830.Zestaw gra poprawnie ale brakuje mi analityczności.Chciałbym wymienić wzmacniacz.Budrzet to 600zł.Myślałem nad Grundig fine arts,90x,Luxman a311.Jak myślicie czy to dobry wybór.Słucham elektro,muzuka filmowa.Może macie jakieś typy które dadzą rady moim 4 omowym Heco.

https://www.audiostereo.pl/topic/119515-wymiana-wzmacniacza/

Grundig fine arts,90x

Miałem Grundiga A-903, zmieniłem go później na Harman Kardon PM-665 i to była duża zmiana na plus. Konkretny wzmacniacz - inna liga. Ja swój PM-665 umieściłem w ogłoszeniach za 650zł, czyli niemal zmieścisz się w budżecie.

Sony ES jest OK, ale nie ma mowy abyś się zmieścił w budżecie, chyba że kupisz szrot od handlarza.

Tak czy inaczej nie kupuj w ciemno - kup z pewnego źródła, odsłuchaj przed kupnem. 600zł to kiepski budżet, bo to już dość dużo na kupno czegoś grającego, ale wciąż dużo za mało na coś konkretnego (szczególnie znanego, renomowanego modelu) - to kwota która trafia w taką dziurę pomiędzy kiepskim/starym a dobrym/nowym.

Może poszukaj sobie coś z DIY: przedwzmacniacz + końcówka mocy - czasem ktoś sprzedaje gotowe, uruchomione konstrukcje.

Ja słucham klona Accuphase i do fabrycznej integry już nie wrócę.

Sony ES jest OK, ale nie ma mowy abyś się zmieścił w budżecie, chyba że kupisz szrot od handlarza.

tutaj się z kolegą nie zgodzę z reguły to właśnie handlarze naciągają ceny do granic absurdu i bajek 1000 i jednej nocy nie tylko sony ale każdy inny model innej marki który jeszcze ma wzięcie i o którym się mówi.Pewnie że za jakiś udany model który co jakiś czas pokarze się na sprzedaż trzeba zapłacić , normalna sprawa nikt nic nikomu nie da za darmo nawet w pierdziel jak się dostaje to za fatygę telefon i portfel się zabiera.zdarzają się aukcje na allegro gdzie ceny weryfikują ludzie i można coś dobrego trafić za normalne pieniądze lub okazje na różnych portalach ale te długo nie widnieją

tutaj się z kolegą nie zgodzę z reguły to właśnie handlarze naciągają ceny do granic absurdu i bajek 1000 i jednej nocy nie tylko sony ale każdy inny model innej marki który jeszcze ma wzięcie i o którym się mówi.Pewnie że za jakiś udany model który co jakiś czas pokarze się na sprzedaż trzeba zapłacić , normalna sprawa nikt nic nikomu nie da za darmo nawet w pierdziel jak się dostaje to za fatygę telefon i portfel się zabiera.zdarzają się aukcje na allegro gdzie ceny weryfikują ludzie i można coś dobrego trafić za normalne pieniądze lub okazje na różnych portalach ale te długo nie widnieją

z Sony ES jest jak z mercedesem CLS - niby nie jest drogi, jest bardzo dobry, ale kupić zadbany egzemplarz graniczy z cudem, to są przedmioty których nikt się nie wyzbywa ...

handlarz który ma zadbany egzemplarz wystawia go za cenę zupełnie nieadekwatną do wartości: 4000zł za Sony ES serii 7 ??? tak, takie "wiszą" na allegro, a jak już są w "przystępnych" cenach to niewiele mają już wspólnego z oryginałem, czego możesz się dowiedzieć dopiero po kupnie, bo przecież handlarz tylko się oburzy na sugestię aby zamieścić zdjęcie ze środka wzmacniacza ....

ja już dawno nauczyłem się że nie ma "okazji" , nie w dobie internetu i aukcji intenetowych, życzę powodzenia w kupnie zadbanego Sony ES za 600zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.