Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup sprzętu HI END w naszym kraju.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

PMD => dwie różne szkoły dźwięku, Usher 1.5 gra dźwiękiem mocnym ,krystalicznym z dużą dynamiką, bas potężny ,ale bardziej punktowy, dźwięk ma dużą energię jest bardzo czytelny szczegółwy.

Usher 1.5 to dźwięk prosty,on nie wdaje się w żadne niuanse, subtelności można powiedźieć bardzo neutralny ,kto lubi takie granie będzie zachwycony.

Ktoś napisał o Usherze 1.5 ,że gra jak lampa ja nie zupełnie się z tym zgadzam.

Miałem MACA 6850 AC, integra tak lampowa jak chyba żadna inna, odsłuchiwałem go jako końcówkę poprzez CD Accuphase 65 ,który ma regulowane wyjście.

MAC 6850 AC grał basem równie dynamicznym ,ale z większym wypełnieniem-bardziej plastycznym.

Jego dźwięk jest bardzo ciepły, szczególowy ,ale nie do bólu za to plastyczny czy wręcz finezyjny. Z dobrze dobranymi kolumnami grał bajecznie, wszystko niesamowicie dopieszczone ,to było coś niezwyklego.

--->gutekbull

Wlasnie przecież czesto bywasz w innych krajach europy czy nie lepiej jest ci cos przywiesc ze sobą z zagranicy??

choc ciężko napewno takiego maca taskac ze sobą :)

ps. Możliwosc czestego bywania za granicą daje spore mozliwosci co do wybory takich drobiazów ;) jak kabelki np.

wężu -> to jeź i se kup

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To nie zupełnie tak, takich sklepów z McIntoshami nie ma w każdym porcie na rogu :-))

Owszem można ściągnąć z Ebayu (tak z kolegą ściągaliśmy preamp AVM V4), czy z np. z Rosji.

W Anglii bywałem w sklepie z dobrymi klockami ,ale tam królował ..........? Rotel i kable Qeda

Nie zrozumiałeś mie trudno taki sklep namierzyć w np.Roterdamie, gdzie bywam czasami parę godzin i trudno woźić z sobą kasę na taki klocek. Mam specyficzną pracę coś w rodzaju Taksówki i nie mam czasu na ........

sonic_ju => Nie widzę sprzeczności

o, witamy nowego kolege.

co do Ushera i Maca (integry). dokladnie jak Gutek napisal, sluchajac maca ma sie cos extra, taka oglade, gladkosc dzwieku, wszystkie dzwieki sa jaby okragle (szczegolnie bas). Usher potrzebuje jakiegos kulturalnego pre, by uspokoic jego narowisty charakter, by dodac nieco oglady. pod warunkiem oczywiscie, ze sluchacz do tego dazy. patrzac od drugiej strony brzmienie Ushera mozna by uznac za uczciwsze, nie upiekszone... jak wysokie maja zakluc, to zakluja, ciepla moze sie mozna doszukiwac, ale chyba z odpowiednimi kolumnami i kablami. no i bas - precyzja, konkretny bardzo, bez zbednych dodatkow, ale jak trzeba to potrafi zatrzasc pokojem. generalnie, Mac to jaby nastepny krok w wyzsze rejony high-endu, ale juz od razu chyba lepiej kupowac silniejsza koncowke maca, niz integre, by ta zmiana byla dobitniejsza.

sam jestem bardzo ciekaw, jak ta koncowka maca zagra, jakie sa roznice miedzy nia a integra :) mam nadzieje, ze bede mial okazje sie przekonac.

> elberoth: gdybym mial zaoszczedzic 6 czy 7 tys to pojechałbym choćby na rowerze :-)

Nawaisem, Ty poważnie do takiej klasy klocków masz podłączone esy ostinato 2 ?

To jakby założyć do BMW silnik trabanta albo już nie wiem o co chodzi w hi endzie

>sonic_ju

Witamy. Wtedy był w fazie buntu a teraz pogodził się z losem :-)

Ja w zeszłym roku czekałem prawie 5 miesięcy na kable Transparenta, żaden tam hi-end, drugi model od dołu. Tyle, że miały mieć z jednej strony banany a z drugiej widełki. W końcu szlag mnie trafił i na dwa dni przed dostawą kupiłem Cardasy.

Zbig pogodzony ? Faktycznie, chyba nie miałem wyjścia , a takie są nasze realia.

Najbardziej mnie pogodzilo stwierdzenie "że na niektóre modele Mercedesa też się czeka parę tygodni"

bardzo mi się spodobało to stwierdzenie :-)

Panowie to nie tak....

Jeśli pracuje się w systemie zmiennym, dużo poza domem to czas inaczej biegnie, życie przecieka między palcami, ale to już zupełnie inna bajka :-)

gutekbull,

tak ładnie napisałeś o tym mac`u, że aż totka dziś puściłem :), też chcę MACA!!! :) ;)

na razie planuję sobie, że w przyszłym roku będę mógł wyminić A3 na MC 6500 używane. Tylko:

1. Muszę posłuchać Mac`a, czy to napewno to. (da sie zrobić)

2. Ktoś musi sprzedawać Mc 6500 za nie więcej niż 8000zł :)

3. Musi mi się nie popierniczyć w budżecie (jak w tym roku) :)

:)

=> Gutekbull

Jeżeli szukasz kolumn do 18 m2, które zagrają z Makiem to postaraj się posłuchać Amphio Xenon.

Ja swoje zamówiłem u Mikko Raumanena z Helsinek (www.mrhifi.fi). Wczoraj zostały wysłane do Polski.

Będą mnie kosztowały TYLKO 11 500 zł (wiśniowe) wraz kosztami przesyłki. Te kolumny w innych niż Finlandia krajach kosztują ok. 17 000 zł (Szwecja, USA) lub jeszcze drożej (GB i tradycyjnie Niemcy).

A teraz niestety muszę się wylogować

>abudzik

Nie słuchałem tej końcówki (MC-252) ani w salonie, ani na AudioShow 2003. Z tego co pamiętam wielkie kolumny McIntosha były zasilane w biamingu: na basie tranzystorowa końcówka MC-402, a na górze końcówka lampowa C-2102. Jeśli się mylę, to proszę o sprostowanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.