Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizja w orange

margaryna85

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze chciałbym was prosić o poradę.Zamierzam zakończyć współpracę z cyfrowym polsatem z którym byłem związany bardzo długo i konkurencji nie znam w ogóle i przenieść telewizję do orange.Mam już u nich internet (wcześniej tp) jeden tel kom w niedalekiej przyszłości będzie drugi w związku z tym zaproponowano mi ciekawe możliwości na które jestem zdecydowany.Proszę osoby które mają lub miały telewizję w orange czy były / są zadowolone czy zdarzają się jakieś problemy z sygnałem jakieś ukryte opłaty podczas trwania umowy lub inne nieprzyjemne lub przyjemne rzeczy.Za wszelkie posty w moim wątku z góry dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/119643-telewizja-w-orange/

Z doświadczenia - z Orange miałem TYLKO problemy dlatego uciekłem od nich x-czasu temu.

Nie znam produktu o który pytasz , ale z pewnością mam obraz , który nie zmieni się szybko.

Zaczynając od ciągłych problemów technicznych ( transfer , jakoś połączeń ) po kontakt z klientem aż do ofert , które proponowali mi jako stałego klienta ( żenujące ).

u mnie orange (stary pop) też x lat temu nie miał szans tragedia ciągły brak zasięgu byłem klientem TP mimo woli stałem się orange ale pod względem telefonów nastąpiła u nich duża poprawa na internet również nie narzekam tylko właśnie jak telewizja stąd moja prośba

Mam tę telewizję od dłuższego czasu. Miałem to nieszczęście, że załapałem się na tzw. "biały" tuner, teraz już chyba niedostępny. Krótko mówiąc - tanie chińskie badziewie. Jeżeli jego następca jest podobnej jakości, to nie polecam.

Co do oferty programowej to cóż - nie zapłacisz za wyższy pakiet, to nie pooglądasz.

Kuzyn murzyna

pakiet biorę max w CP też miałem dzięki kuzyn55 za opinię

Mam tę telewizję od dłuższego czasu

A mam tylko pytanie z tego co mi powiedzieli to nie trzeba anteny satelitarnej to prawda ? a jezeli tak to czy jak siądzie net to nie ma też telewizji ?

A mam tylko pytanie z tego co mi powiedzieli to nie trzeba anteny satelitarnej to prawda ? a jezeli tak to czy jak siądzie net to nie ma też telewizji ?

Prawdopodobnie jak siądzie net, to z telewizji też nici. U mnie "nie było możliwości technicznych" aby ciągnąć sygnał z netu. Dlatego mam antenę i tuner, o którym wspominałem. Ale i tak potrzebuję sprawnego netu, aby oglądać telewizję. Dlatego, że tuner po włączeniu musi się zalogować.

Kuzyn murzyna

Kilka rzeczy. Z ważniejszych spraw: zdarza mu się nie reagować na pilota. I nie jest to kwestia tego konkretnego modelu, bo wymieniałem go w Orange już dwa razy (czyli jest to już trzeci mój dekoder). Z drobiazgów: nie ma wskaźnika poziomu sygnału. A czasami ma to znaczenie: np niedawno ocieplali mi dom i musiałem ściągnąć antenę. Każdy, kto próbował potem ustawić taką antenę wie, że beż wskaźnika jest to praktycznie niemożliwe. Ponadto zablokowane programowo wyjście RF-out, chociaż tuner może dekodować DVB-T. Oraz zablokowany programowo USB.

Może wystarczy.

Kuzyn murzyna

Gość rydz

(Konto usunięte)

Z ważniejszych spraw: zdarza mu się nie reagować na pilota.

To fakt , niekiedy potrafi się także zawiesić .

Z drobiazgów: nie ma wskaźnika poziomu sygnału. A czasami ma to znaczenie: np niedawno ocieplali mi dom i musiałem ściągnąć antenę. Każdy, kto próbował potem ustawić taką antenę wie, że beż wskaźnika jest to praktycznie niemożliwe.

Ma taki wskażnik ,wyświetla sie na ekranie , problem w tym że nie pamiętam już gdzie tego szukać , w instrukcji tego nie ma .

Wiem że dawniej dzwoniłem do nich i facet przez telefon informowal mnie jak wejść w menu by wyświetlić ten sygnal .

Dałem radę ostatnio bez wskażnika , ale jest to strasznie upierdliwe .

Ma taki wskażnik ,wyświetla sie na ekranie , problem w tym że nie pamiętam już gdzie tego szukać , w instrukcji tego nie ma .

Nie ma w instrukcji, bo nie ma go w normalnie dostępnym menu jak np. w tunerach Cyfry. Skoro twierdzisz że jest, to oznacza tylko jedno: jest w trybie serwisowym.

Kuzyn murzyna

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie ma w instrukcji, bo nie ma go w normalnie dostępnym menu. Skoro twierdzisz że jest, to oznacza tylko jedno: jest w trybie serwisowym.

Być może tylko w trybie serwisowym , choć wydaje mi się że kiedyś pamiętałem tę procedurę wejścia i raz wchodzilem bez ich pomocy .

Ja mało oglądam telewizję i za bardzo mnie to nie interesuje , zadzwoń do nich i zapytaj , myślę że powiedzą jak się tam dostać .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.