Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable równo grające bez wyostrzeń?

szpakowski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zmieniłem Chordy Carnival Silverscreen na Odyssey i chyba mam teraz za dużo basu

Na każdym nagraniu ? a w tych nagraniach gdzie było go za mało pewnie teraz jest w sam raz ? :)

Ps, no i to chyba , to jak to jest ? :)

to jest ,zapewne inne nazewnictwo dla tego samego procesu otrzymywania--ultraczystej,monokrystalicznej miedzi.

różnicepomiedzy OFC i OCC na fotce

ciekawe, dla stali takie rozrośnięte ziarno to obniżenie własności mechanicznych, które bez problemu można poprawić przez obróbkę cieplną a przy miedzi grube ziarno dla dźwięku pomaga.

Nazwa monokrystaliczna też jest myląca bo monokryształ to jedno wielkie ziarno a na zdjęciu widać, że to miedź gruboziarnista i taka powinna być nazwa ale brzmi to mniej marketingowo.

To wiemy czym się różnią kable jeżeli chodzi o strukturę a jak to wygląda w brzmieniu?

kabel to nie tylko przewodnik ale również geometria,ekranowanie(lub jego brak),technologia łączenia z wtykami,konstrukcja wtyków.

materiał z jakiego wykonano przewodnik nie przesądza o niczym.

ale przewodnik jest ważnym ogniwem. Weźmy porównania miedzi i srebra.

Pytam bo szukam ciekawego kabla w rozsądnych pieniądzach, który ma strukturę dźwięku w stronę gęstych brzmień i mało konturowego grania. Możliwe, że właśnie technologia PCOCC-A (monokystaliczna) coś takiego proponuje.

Na każdym nagraniu ? a w tych nagraniach gdzie było go za mało pewnie teraz jest w sam raz ? :)

Ps, no i to chyba , to jak to jest ? :)

Na pewno jest go więcej :) Rozumiem, że się już raczej nie ulegnie to zmianie w czasie? :)

Jest więc jakaś alternatywa w podobnej cenie co Odyssey, która zapewni podobny dźwięk (detale, szeroka scena), bez takiego wyraźnego basu?

z takich kabli głośnikowych,które znam-ukraiński YP audio(srebro) lub Straight Wire Black Silk(miedż)

gdzieś pośrodku jest Copper Colour Penny.

A jak oceniacie Furutech u2t?

Kupowałem na metry, konfekcjonowałem sam.

To jedna z plecionek które próbowałem. Generalnie dobry kabel ale właśnie góra trochę zapiaszczona. Jak ja to mówię "postrzępiona".

Hmm... i to jest dość dziwne. W domu mam Spendory, które są bardzo wrażliwe na zmiany w systemie, w tym również na kable. Furutech przenosił całe pasmo bez zastrzeżeń. Nie zauważyłem rozjaśnienia, ostrości, zapiaszczeń itp. Prezentacja była szczegółowa i jednocześnie miła dla ucha. Scena nie była sztucznie wypychana do przodu, plany klarowne. Nie było się do czego przyczepić.

Poproszę kolegę, żeby mi je jeszcze raz pożyczył. W nowym systemie być może zagrają tak jak mówisz.

Wypróbuj kilka na własne ucho. Opinie innych to sam wiesz; jeden ma w domu słonia, drugi konia, a trzeci chomika. ;)

• 2 tygodnie później...

z takich kabli głośnikowych,które znam-ukraiński YP audio(srebro) lub Straight Wire Black Silk(miedż)

gdzieś pośrodku jest Copper Colour Penny.

Miałem (i mam) Copper Colour Penny, ale chrześniak skasował mi banana i zastanawiam się gdzie i jak reanimować chińczyki.

Słyszał ktoś zestaw z copper colour water?

Z.

banany są skręcane,oryginalne ciężko znależć.

możesz kupić np. takie widełki i kabel będzie jeszcze lepszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo banany na ebay od sprzedawcy valab

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

porownywal ktos tego qued ruby do jantzena solid core?

mam tego drugiego w wersji Bi i jak za ta cene to do tej pory nie slyszalem nic rownie dobrego...

anty wychdza sporo drozej ale tez sa wysmienite tylko trzeba trafic oryginaly a nie jakies smieci

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.