Skocz do zawartości
IGNORED

ART DECO - lampowy preamplifier phono z pracowni ZONTEK

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

No za gratulacje to dziękuję bardzo ale odnoszę wrażenie, że nie o same gratulacje mi chodzi a poza tym to dość enigmatycznie Kolego wypowiadasz tu na forum i jak widzę nie tylko tu.

Szanowny kolego może objaśnisz mi o co ci chodzi bo nie za bardzo czuję?

Nie mam czasu sprawdzać bo jestem bardzo zapracowany. Podaj mi adres na Pw to zaspokoję w ciemno twoją niecierpliwość.

Co masz na myśli o enigmatycznych wypowiedziach? Lubie jasne sytuacje więc proszę o niezwłoczne objaśnienie. Z góry dziękuję.

Też coś tam pamiętam że była gadka o czymś więcej.

Była gadka o matach i tak jak obiecałem to uczynię, jeśli należysz do zwycięzców to też proszę o adres na PW.

I oczywiście gratulacje.

Swoją niecierpliwością popsuliście mi plan bo na samym końcu chciałem walnąć oficjalną gadkę i pogratulować wszystkim. Oprócz trzech zwycięzców:

Pelot

Vittorio

Vlado.

Którzy otrzymają ode mnie maty za trzy najlepsze typy.

Dziękuję wszystkim uczestnikom naszej zabawy i jako nagrodę pocieszenia każdy uczestnik otrzyma matę ZONTEK

Proszę wszystkich o podanie adresów na PW.

Dziękuję i pozdrawiam PZ.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Takie też miałem dotychczas wrażenie iż niekoniecznie wiesz wszystko co powinieneś był wiedzieć od powiedzmy sobie szczerze początku, ale w tej kwestii nie jesteś jak przypuszczam szczególnie odosobniony ponieważ ja również dopiero od kilku tygodni wiem, że zostałem delikatnie mówiąc zmanipulowany i od ponad roku ... (no chyba, że od początku miałeś pełną świadomość co jest grane a tylko ja jej nie miałem).

Co masz na myśli o enigmatycznych wypowiedziach? Lubie jasne sytuacje więc proszę o niezwłoczne objaśnienie.

Również lubię jasne sytuacje a szczegółowe objaśnienie znajdziesz w pracowni konstrukcyjnej Zontek i raczej znajdź proszę czas na wyjaśnienie całej sytuacji, na co ja również liczę.

Kolego mnie sie nie należy żadna mata ponieważ nie brałem udziału w żadnej zabawie no chyba, że pracę nad powstaniem lampowego przedwzmacniacza RIAA pracowni Zontek nazywasz zabawą co samo w sobie jest już cokolwiek kuriozalne !?

Takie też miałem dotychczas wrażenie iż niekoniecznie wiesz wszystko co powinieneś był wiedzieć od powiedzmy sobie szczerze początku, ale w tej kwestii nie jesteś jak przypuszczam szczególnie odosobniony ponieważ ja również dopiero od kilku tygodni wiem, że zostałem delikatnie mówiąc zmanipulowany i od ponad roku ... (no chyba, że od początku miałeś pełną świadomość co jest grane a tylko ja jej nie miałem).

Również lubię jasne sytuacje a szczegółowe objaśnienie znajdziesz w pracowni konstrukcyjnej Zontek i raczej znajdź proszę czas na wyjaśnienie całej sytuacji, na co ja również liczę.

Kolego mnie sie nie należy żadna mata ponieważ nie brałem udziału w żadnej zabawie no chyba, że pracę nad powstaniem lampowego przedwzmacniacza RIAA pracowni Zontek nazywasz zabawą co samo w sobie jest już cokolwiek kuriozalne !?

Sorry czy to jakaś prowokacja?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie Kolego to nie jest żadna prowokacja a tylko rzetelnie w skrócie przedstawiony obraz sytuacji.

Wiesz już gdzie szukać odpowiedzi i proszę zacznij jej szukać.

Bądź tak miły kolego przejdź do rzeczy i wyjaśnij o co ci chodzi bo jak do tej pory to jakieś zagadki tu zapodajesz.

Ani przez moment nie byłeś ani rzetelny ani nic nie przedstawiłeś w skrócie.

Wygląda mi to na próbę zasiania jakiegoś fermentu trolerskiego.

Uprzedzam że nie uda ci się mnie sprowokować do niczego innego poza banem.

Pozdrawiam Paweł Zontek

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Więc ponieważ nie chcesz się ustosunkować do faktów które tu w niesłychanym skrócie przedstawiłem i zarzucasz mi przy tym nierzetelność to dla wyjaśnienia całej sprawy przedstawiam jak sie rzecz miała :

otóż około lub nieco ponad rok wstecz Kolega Benpe miał pracować nad przedwzmacniaczem korekcyjnym RIAA z transformatorem w sprzężeniu międzystopniowym między pierwszym a kolejnymi stopniami , ponieważ te prace wyraźnie mu nie wychodziły a ja byłem ciekaw jak też one postępują doszło między nami do wymiany info na priva z których wynikało iż niestety Benpe nie zielonego pojęcia o konstruowaniu przedwzmacniaczy RIAA o stosowaniu transformatorów permalojowych nie wspominając (zaoferowałem swoją pomoc w uruchomieniu, przeliczyłem punkty pracy lamp, zmieniłem układ pracy pierwszego stopnia tak by mógł współpracować z transformatorami które Benpe miał do dyspozycji i dostosowałem drugi stopień do pasywnego układu korekcji RIAA - trwało to wszystko jakiś czas gdyż ja byłem niezdrów a i Kolega Benpe nie pałał jakąś nadzwyczajną chęcią do pracy), prowadziłem go tak by by mógł doprowadzić rzecz do końca i przedwzmacniacz zadziałał - to był układ na lampach Siemensa o detalach nie będę tu pisał wszystkie są dostępne w serwerach AS (priv oczywiście),

układ został w końcu przez Kolegę Benpe uruchomiony, wydawał sie być z niego zadowolony tak więc ten etap naszej współpracy uznałem za zakończony,

ale w kilka miesięcy później Benpe przysłał priva z pytaniem czy nie zechciałbym mu pomóc w uruchomieniu innego układu, miała to być adaptacja układu z którym walczył od dłuższego czasu i nie mógł sobie z nim poradzić (układ Erno Borbely), tak więc ponownie wcieliłem się w rolę mentora i poprowadziłem Kolegę Benpe do uruchomienia tego układu, przy czym stwierdził iż ten układ gra jeszcze lepiej niż poprzednik i jest z niego bardzo zadowolony,

jakież było moje zdziwienie gdy po raz kolejny na początku tego roku (10 luty 2015) Benpe po raz kolejny zwrócił się o pomoc w uruchomieniu kolejnego przedwzmacniacza do którego nabył pasywne moduły korekcyjne LC oraz transformatory Lundahla z tym, że tym razem miał to być układ wzorowany na układzie Tango (mówi Ci to coś Panie Kolego ?), przy czym nie był pewien ani jakie lampki wchodzą w grę ani odnośnie rozwiązania samego układu również - więc po raz już trzeci z kolei poprowadziłem Benpe do uruchomienia układu, zaproponowałem by lampki zostały te które posiada natomiast jako podstawę rozwiązania przyjąć w całości układ Tango ze zmianami wprowadzonymi przeze mnie wprowadzonymi z konieczności ze względu na fakt, że lampy zostały zastosowane inne niż w oryginale i to zarówno w stopniu wejściowym amerykańska 5636 (zamiast EF86) oraz jako driver transformatora podwójna rosyjska trioda 6N16B (obydwie sekcje połączone równolegle zamiast lampy 6463) następnie po transformatorze tu zastosowany został zakupiony przez Benpe Lundahl był zamykany obwód sprzężenia zwrotnego oraz przyłączany układ LC pasywnej korekcji RIAA,

po prawie trzech miesiącach pracy nad nowym układem został z sukcesem zakończony według zapewnień Benpe (post z 17 kwietnia 2015):

"...Witek,

najlepszy jaki do tej pory slyszałem, naprawdę. Wyróżnia się średnicą, wokale i denciaki to chyba najbardziej słyszalna różnica.

Zastanawia mnie bas, u mnie odnoszę wrażenie, że nieco za masywny, za dużo ale byłem na występach gościnnych i tam tego basu gospodarzowi nieco ... brakowało.

No ale to było jeszcze przed dodaniem triody na wyjsciu. ..."

pod koniec kwietnia (30 kwiecień 2015) Benpe pisze ponownie "jest ktoś kto posłuchał, chciałby taki dla siebie ale nie podobają mu się te małe lampki bo lubi zmieniać lampy..." i nie wiesz przypadkiem kim był ów ktoś kto chciał zmienić lampy na ECF82 i ECC88 ?

A teraz masz mi coś do powiedzenia ???

Niezłe jaja...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pewnie zastanawia się nad odpowiedzią :)

Mówiąc poważnie, kto by tego nie projektował/składał/uruchamiał nad preampem trza jeszcze popracować. Mimo drogich części czegoś tam jeszcze brakuje. Powodzenia!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A teraz masz mi coś do powiedzenia ???

Generalnie o twoim istnieniu to wiem od wczoraj, od ciebie, Jeśli konsultował się z tobą benpe, a te konsultacje mu pomogły, to w swoim i Benka imieniu mogę podziękować. Z pewnością on sam to uczyni jak uzyska jakiś dostęp do internetu bo teraz jest w podróży wakacyjnej.

No tak wygląda na to że umowę o współpracy trzeba podpisywać przed jej rozpoczęciem :)

Na pewno Panowie znajdziecie jakieś rozwiązanie bądź co bądź trochę patowej sytuacji. Przecież wiadomo że nie chodzi tu o dziękuję:)

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ja cię ... jeżeli było tak jak w opisie Vittorio to Mistrzostwo świata ... opracować układ cudzymi rękoma - bo jak rozumiem nikt jakoś nie zechciał/zapomniał poinformować Go o tym że bierze udział w opracowywaniu kolejnych układów pre w celu stworzenia sprzętu przeznaczonego do gramofonu Zontek z myślą o komercyjnej sprzedaży ?? a jeżeli poinformował i coś zaproponował to ...

Kurcze - to się nazywa zmysł biznesowy ... aha - ale podziękują Mu ... super ...

Poczytaj sobie wątek, przecierz o tym pre nic nie wiedział Zontek :) Dziękuję!

.....zainteresowani zamilkli, bo już chyba "ścigają" się kto pierwszy dopadnie kompetentnego rzecznika patentowego......niesmak niestety pozostanie....

Nic w przyrodzie nie gnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konsultacje przy projekcie prezentowanym na forum są przyjmowane całkowicie normalnie. Chodzi o pokazanie, stworzenie czegoś nowego, ciekawego i wyeliminowanie błędów. Korzystają z tego użytkownicy i forma ‘dziękuję’ jest zapewne wystarczająca.

… kiedy jednak za chwilę taki projekt okazuje się projektem komercyjnym wycenionym tak a nie inaczej to forma ‘dziękuję’ jest tu kuriozalna – określenie ultra delikatne.

===============================================================================

Widziałem kilka podobnych przypadków na diyaudio.com – we wszystkich skutkowało to permanentnym, dożywotnim banem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Może poczekacie z kamienowaniem na wyjaśnienie sprawy przez wszystkie strony?

Najlepiej niech to sobie zainteresowani wyjaśnią za zamkniętymi drzwiami. Nam gówno do tego.

Tymczasem, jak to drzewiej bywało w takich sytuacjach moderacja powinna zamknąć temat do wyjaśnienia przez zainteresowanych.

Rzucać oskarżeniami jest bardzo łatwo, trudniej się z nich wycofać.

Wydaje mi sie że to się nazywa kradzież intelektualna, ale z drugiej stony brak patentu,bądż jakichś umów, a więc kto pierwszy ten lepszy . Kwestia tylko zasady fair play, no ale w interesach nie ma kumpli .Pozostaje jedynie wypuścić na rynek produkt konkurencyjny ,w niższej cenie , do puki nie ma patentu.

Dzięki Maćku. I tak też czynię. Wątek będzie otwarty w chwili podania przez P.Zontek wyjaśnienia zarzucanych mu postaw. Do tej pory proszę nie zakładać tematów z ta sprawa związanych.

Na wniosek obydwu stron tego incydentu przywracam wątek. Otrzymałem zapewnienie, że Panowie rozstrzygną swój spór na drodze prywatnego porozumienia. Proszę zatem o powstrzymanie się od złośliwości i prób wzniecania plotek w wyżej wymienionej sprawie.

Przywracam również ukryte wcześniejsze wpisy kolegów.

vittorio to ja równiez bardzo chetnie zakupie od Ciebie ten sprzet w ciemno :) skoro to watek marketingowy to chyba mozna takie propozycje tu umieszczać

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

kurcze, no niestety nie wygląda to pięknie.. jestem na tym forum już od jakiegoś czasu i nigdy nie uczestniczyłem w żadnych pyskówkach, zawsze byłem od tego daleki i tak pozostanie, ale tej sytuacji nie potrafię pozostawić bez komentarza..

od początku kibicuję koledze Zontek i mam nadzieję, że będę mógł to robić nadal (że nie zasłużył sobie na dożywotniego bana).. mam nadzieję, że to co ma tutaj miejsce jest tylko nieporozumieniem lub, że to inni nie zachowali się "dżentelmeńsko"..

czekam z niecierpliwością na rozwiązanie sprawy i dziękuję moderacji, za niezamknięcie wątku..

Wydaje mi sie że gdyby projek a zarazem produkt nie nabrał takiego rozmachu i tak wspaniałego designu,i nie kosztował ile kosztuje, to by pies z kulawą nogą się o niego nie upomniał. Patentu nie było umów pisanych też , więc w czym rzecz. Podobnie stało się o ile dobrze pamiętam chyba z z Linnem Sondekiem i Thorensem którymś z wczesnych modeli, ktoś kogoś skopiował dorzucił coś od siebie i wyszła nowa wspaniała marka.Poza tym kolega vittorio nie powiedział chyba jeszcze ostatniego słowa, wygląda na to że ma łeb na karku i to niezły. Na kanwie obecnego zdarzenia może zbudować własną markę, wiedza pewnie go nie ogranicza na co wskazywała by treśc przez niego wyartykułowana pow. Pewien rozglos został osiagniety, więc należałoby wykorzystać chwilę i zaskoczyć wszystkich czymś nieprzeciętnym.W czym to forum może mu posłużyć jako miejsce do promocji i konsultacji jak w przypadku Pawła. Oczywiście mam na myśli pre.gramofonowy, bądż coś w ten deseń.

Z racji tego, że w stajni Zontek`a pojawiła się nowa postać, to ostateczna cena pre poszybuje w górę :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jeśli konsultował się z tobą benpe, a te konsultacje mu pomogły, to w swoim i Benka imieniu mogę podziękować.

I te słowa peezeeta na razie wystarczą, proszę więc w związku z tym forumowiczów o zaprzestanie snucia różnorodnych domysłów w stylu nowego gracza w firmie Zontek itp.,

dopóki Benpe nie wróci z wakacyjnych wojaży temat, przynajmniej z mojej strony, będzie pozostawiony bez żadnych dalszych komentarzy o co również zwracam sie do forumowiczów,

a po jego powrocie to zapewne razem z peezeet'em i Benpe się napijemy ... ("kawy") ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.