Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy Precision 6.2 - Tannoy Revolution DC6 T

apacheH

Rekomendowane odpowiedzi

Bo tak naprawdę, to nie jest prawdziwe uziemienie, tylko masa wzmacniacza. I ma na celu ekranowanie od ewentualnych zakłóceń. Z tym, że o ile ekranowanie ma sens przy wejściach do wzmacniacza gdzie są niskie prądy czy zwłaszcza przy PHONO gdzie są jeszcze niższe, to generalnie nie ma na wyjściu z końcówki mocy - ponieważ ten sygnał już nie jest wzmacniany.

Nie jestem pewien czy to wyjście do uziemienia nie służy rozmagnetyzowaniu kolumn. Podczas pracy głośnik średnio tonowy przesuwa się w osi wysoko tonowego tulipana. One się nie dotykają ale....

Ja lekko obawiał bym się sypania piasku do kolumn. W razie W jak to później odsprzedać? Chetnie przymierzył bym się do tych Precisionów :):):):)

Nie jestem pewien czy to wyjście do uziemienia nie służy rozmagnetyzowaniu kolumn. Podczas pracy głośnik średnio tonowy przesuwa się w osi wysoko tonowego tulipana. One się nie dotykają ale....

Ja lekko obawiał bym się sypania piasku do kolumn. W razie W jak to później odsprzedać? Chetnie przymierzył bym się do tych Precisionów :):):):)

No to juz moznaby na forum zalozyc klub milosnikow Tannoy Precision :)

Załóżmy klub miłośników Tannoya :) To już moja druga konstrukcja po F4 kach

Jakby ich dystrybucje miał Rafko albo Horn były by to jedne z lepiej sprzedających się kolumn na rynku.

Załóżmy klub miłośników Tannoya :) To już moja druga konstrukcja po F4 kach

Jakby ich dystrybucje miał Rafko albo Horn były by to jedne z lepiej sprzedających się kolumn na rynku.

Bo sa swietne :)

Bardzo udana konstrukcja w przystepnej (w UK) cenie. Watpie, ze znajdzie sie cokolwiek lepszego za te pieniadze. Jasne, nie jest to kolumna idealna, ale nikt nie oczekuje tego od niej. Zauwazcie jednak, ze sa producenci np. PMC, ktorzy daja 20lat gwarancji na glosniki. To tez o czyms swiadczy. Z glosnikow, ktore najlepiej dla mnie graly, a ktore sa do kupienia za osiagalne kwoty to neat ultimatum xls przebijaly wszystko. Mocny bas z dobrym wypelnieniem, srednica obszerna, gleboka i wysokie tony dodajace wisienke na czubeczku. Rewelacja.

Wieza STEREO Technics :)

Czy slyszal moze ktos z Was Tannoye z Musical Fidelity M3i?

Mam okazje kupic nowy za ok £450 - nie ten supernowy M3Si.

Czy to byloby dobre polaczenie i rozsadna przesiadka z PM6005?

Czy slyszal moze ktos z Was Tannoye z Musical Fidelity M3i?

Mam okazje kupic nowy za ok £450 - nie ten supernowy M3Si.

Czy to byloby dobre polaczenie i rozsadna przesiadka z PM6005?

Nie kupuj MF-a w ciemno. Wzmacniacze MF są kapryśne. Z niektórymi kolumnami nie zgrywają się w ogóle, z innymi wychodzi bajka. U mnie połączenie MF-a z Tannoy (wersja Signature) dało efekt średni. W tym samym dniu w którym w moim domu pojawiły się Spendor, Tannoy zabrał kurier. Odsyłając Tannoy nie miałem cienia złudzeń. To jedyna możliwa decyzja. Przy takich połączeniach nic nie kupuj na podstawie opinii innych.

Upsss... widzę że wzmacniacz już do Ciebie jedzie. Cóż, życzę celnego strzału.

Nie kupuj MF-a w ciemno. Wzmacniacze MF są kapryśne. Z niektórymi kolumnami nie zgrywają się w ogóle, z innymi wychodzi bajka. U mnie połączenie MF-a z Tannoy (wersja Signature) dało efekt średni. W tym samym dniu w którym w moim domu pojawiły się Spendor, Tannoy zabrał kurier. Odsyłając Tannoy nie miałem cienia złudzeń. To jedyna możliwa decyzja. Przy takich połączeniach nic nie kupuj na podstawie opinii innych.

Mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Zobaczymy, posluchamy... Zawsze moge je zwrocic - takie bede mial przesluchanie miesieczne za £40 :)

Poza tym Precision to inna kolumna :)

A to jeszcze znalazlem - z reportazu testowego (dziwnie to brzmi ;) - co prawda to odnosnie modelu Si ale one sa bardzo zblizone:

I know this may not make sense, but as the M3 si burned in, I sensed that it had grown, or became more powerful. This cannot be , but subjectively, I sensed that this amplifier had gotten "bigger sounding". Both the internal phono is remarkably good, coming just under the Rega Elex R phono performance. Many equally loved the internal DAC accessible from the back. The qualities remained true and stable regardless of the speakers we used as a set up. Kris, Steve and I really liked this unit on Tannoy Precision 6.2’s. Coming in a close second with this combination was our award winning Monitor Audio Silver 8’s. The M3 si catered directly to the Tannoys 6.2 Sonics of focus, speed, openness and follow through (when the notes seem to go on and on), another quality not heard of at this price point. With the Monitor Silver 8’s, things seemed to disappear or simply hangs in the air.

Bardzo dobrze zrobiles. Najlepiej kupic, posluchac u siebie przez kilka dni i jak Ci nie odpowiada, odeslac. Jezdzenie po salonach I sluchanie godzine w innym pomieszczeniu czesto wprowadza w blad. Na zwrot masz min 14 dni, wiec wzmaka bym zostawil na chodzie non stop.

Bardzo dobrze zrobiles. Najlepiej kupic, posluchac u siebie przez kilka dni i jak Ci nie odpowiada, odeslac. Jezdzenie po salonach I sluchanie godzine w innym pomieszczeniu czesto wprowadza w blad. Na zwrot masz min 14 dni, wiec wzmaka bym zostawil na chodzie non stop.

a nawet w tym przypadku 30 dni :)

Ale w momencie odeslania z powrotem £30 do tylu ;(

Mam w kazdym razie nadzieje ze to dobry strzal mimo wszystko.

Nie ma. Często gęsto też zdarza się że kolumny mają różne numery seryjne. W Dali jest to tylko podział ze względow produkcyjnych. aby sprzedawali kolumny z tego samego okresu. W Brzmieniu jest tak samo.

Podział na lewa prawa jest istotny w kolumnach pokroju Harpia z przesucietymi względem siebie głosnikami, Czy Audio physic z bocznymi basami.

Huberto1984 wiesz gdzie można jeszcze w dobrej cenie dostać 6.4?

Richer się z nich wyprzedał a poluje.

Nie ma. Często gęsto też zdarza się że kolumny mają różne numery seryjne. W Dali jest to tylko podział ze względow produkcyjnych. aby sprzedawali kolumny z tego samego okresu. W Brzmieniu jest tak samo.

Podział na lewa prawa jest istotny w kolumnach pokroju Harpia z przesucietymi względem siebie głosnikami, Czy Audio physic z bocznymi basami.

Huberto1984 wiesz gdzie można jeszcze w dobrej cenie dostać 6.4?

Richer się z nich wyprzedał a poluje.

Najtaniej widze £1400

Poszly te glosniki po przecenie jak swieze buleczki z piekarni. Nie widze nic oprocz Richarsounds. Reszta ma juz w regularnej cenie.

Do richera musialbys wyslac kuriera ktory zaplaci za nie

Za gotowke sprzedaja tylko

Takiego kuriera niech ktos w UK ogarnie do siebie do domu i potem wyslesz kolejnego kuriera, ktory do pl to przewiezie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.