Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-2000R vs MARANTZ PM-16

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo miło wspominam PM-75, u mnie spasował się świetnie z resztą toru.

Nie wiem jak się mają do siebie PM-16 i PM-75, ale z tego co piszesz, charakter dźwięku jest mocno zbliżony.

Cena moim zdaniem dobra, gdyby to było z rok, półtora roku temu, pewnie bym go od Ciebie kupił, bez marudzenia w tej kwocie.

Miałem PM-75 nawet kilka sztuk, jednego pieknego w szampanie z żeliwnymi bokami. Przewinal się też PM-80, 8000, 7200, 78 etc. Najlepszy z nich jest zestaw SC-80 + SM-80 no i PM-16, który właśnie się sprzedał. Kupujący stwierdził że jestem arogancki, bo sobie załatwił PM-17 za 2 tys, a ja mu spuścić nie chciałem. Ale jak widać i tak kupił.

?👈

PM-16, który właśnie się sprzedał. Kupujący stwierdził że jestem arogancki, bo sobie załatwił PM-17 za 2 tys, a ja mu spuścić nie chciałem. Ale jak widać i tak kupił.

No to będzie miał dwie sztuki ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie wiem jak się mają do siebie PM-16 i PM-75, ale z tego co piszesz, charakter dźwięku jest mocno zbliżony.

75 nie istnieje przy 16, lepszy od 75 jest 80 w wersji II, a jeszcze lepiej dzielonka SC-80 i SM-80, 16 jest na szczycie :)

Spakowałem PM-16. Podpiełem z powrotem Denon-a i micha mi się cieszy.

Podsumowując krótko. Marantz ma ładny bas, a Denon ma basisko :) Nawet przy cichym słuchaniu czuć tę potęgę i zejście.

?👈

jak powiedział pan w pewnym salonie - Denon to jednak Denon :) I jak tu nie przyznać mu racji? :)

A swoją drogą coś chyba kiepsko u Ciebie ze średnicą skoro tylko piszesz o basie, to jest esensja dźwięku a bas i sopran ma być tylko dobrze z nią sklejony, wcale nie znaczy że im więcej tym lepiej.

a pm17 i pearl lite KI gdzie w hierarchii?

U marantza im niższa liczba w symbolu tym wyższy model.

PM-17 to jest połowa PM-16 (nie tylko pod względem fizycznej wielkości obydwu) więc nie wiem o co typowi chodzi,

że chciał jeszcze rabat na PM-16 skoro jak czytam zapłacił dwa koła za PM-17

Moim zdaniem ten PM-16 spokojnie mógł iść za 2.500zł, a w idealnym stanie i z oryginalnym pilotem może być wart nawet 3.000zł

Warunek że stan perfekt nic nie pierdzi nic nie buczy i na budzie żadnej ryski. Tylko weź takiego znajdź.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

U marantza im niższa liczba w symbolu tym wyższy model.

PM-17 to jest połowa PM-16 (nie tylko pod względem fizycznej wielkości obydwu) więc nie wiem o co typowi chodzi,

że chciał jeszcze rabat na PM-16 skoro jak czytam zapłacił dwa koła za PM-17

Moim zdaniem ten PM-16 spokojnie mógł iść za 2.500zł, a w idealnym stanie i z oryginalnym pilotem może być wart nawet 3.000zł

Warunek że stan perfekt nic nie pierdzi nic nie buczy i na budzie żadnej ryski. Tylko weź takiego znajdź.

Dziś już wysłany. Gośc chciał zebym go oddał za 2, bo PM-17 sobie za 2 załatwił. Dziwny jakiś. Wychodzi na to ze chyba myslał że PM-17 jest lepszy albo coś. Żeby tej góry nie miał podrapanej to może bym go ciut więcej wystawił.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.