Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do JMLab Mini Utopi

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Monitory Utopia grały bardzo dobrze w Artis Audio na Batorego ze stereofoniczną końcówką mocy Jadis Defy7. Używana do kupienia za bezcen. To był jeden z najlepszych dźwięków na tamte czasy.

ARC DSi200 mógłby zagrać bardzo dobrze z mini ,miałem je i pedziłem Jeffem Rowlandem Concentra II ,z ARC zagrały jeszcze lepiej

chodzi też opinia ze mini bardzo dobrze grają z elektroniką francuskiej firmy Lavardin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osobiście uważam, że wszystko zależy od repertuaru , który słuchasz.

Do delikatnego plumkania , małych składów i wokali lampa może być.

Jeżeli słuchasz rocka, muzy elektronicznej i dynamicznych nagrań to możesz spróbować tranzystor.

Osobiście sam gram na Utopiach i uważam, że tak jak koledzy radzili spróbuj urządzeń firmy Pass w klasie A.

To b. dobre połączenie IMHO jedno z najlepszych jakie słuchałem.

Pamiętaj o kablach .

Pozdr.

Osobiście uważam, że wszystko zależy od repertuaru , który słuchasz.

Do delikatnego plumkania , małych składów i wokali lampa może być.

Jeżeli słuchasz rocka, muzy elektronicznej i dynamicznych nagrań to możesz spróbować tranzystor.

Osobiście sam gram na Utopiach i uważam, że tak jak koledzy radzili spróbuj urządzeń firmy Pass w klasie A.

To b. dobre połączenie IMHO jedno z najlepszych jakie słuchałem.

Pamiętaj o kablach .

Pozdr.

faktycznie wszystko zależy jakiej muzyki sie słucha....autor wątku chciał lampę do 12tys, myslę że to co zaproponował Milimetr

to dobra opcja Jadis Defy 7...... Pasa w klasie A w tej cenie może być ciężko.....ale mogę się mylić

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Tak się składa, że miałem w domu Micro Utopie z dzielonym ARC i to nie jest dobre połączenie.

Mini też nie będzie i...nie, Mini nie zagra na 12m2 z niczym, po prostu nie i już.

Do tego metrażu tylko Micro.

Obawiam się, że z lamp, to tylko przejrzyste typu obśmiewany tu Ayon i inne tego typu mocne lampowe push-pulle na KT88/120/160 dadzą najlepszy efekt. Ja uważam, że ze Spiritem/Tritonem było całkiem całkiem. Stare Jeffy Rowlandy też jak najbardziej oraz zdecydowanie Lavardin. Niektórym podoba się też połącznie z Accuphase, ale znowu ...12k to nieporozumienie...no może z jakąś starszą integrą..

Ogólnie oszczędzanie na czymkolwiek w torze z Utopiami się bardzo zemści - brakiem satysfakcji i poczuciem wtopienia kasy. Trzeba podejść po męsku do tematu i albo zainwestować konkretnie, albo odpuścić.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

oraz zdecydowanie Lavardin

Tak, Lavardin pasuje do Mini Utopii. Niestety pomieszczenie jest za małe i tutaj Micro Utopie będą lepsze.

Można spróbować z tańszym Lavardinem IS Reference (IT kosztuje 26k) plus Micro Utopie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.