Skocz do zawartości
IGNORED

Subiektywny ranking najwybitniejszych Polaków,Polek w historii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Wciągnięcie obu mocarstw do wojny było nic nie warte?

One i tak zostałyby do niej wciągnięte przez Hitlera. A było o tyle nic nie warte, że nie przysłużyło się obronie polskiego terytorium. To się liczy a nie jakieś świstki papieru.

A co wtedy z paktem o pomocy wzajemnej? Czy Polska ruszyła by na pomoc Francji? Co wtedy zrobiłby Stalin?

Pisałem o hipotetycznej sytuacji bez tego paktu. Polska była zresztą, zdaniem wielu, lepiej przygotowana do wojny przeciw Sowietom niż z Niemcami, dlatego zachowanie Stalina wcale nie jest takie 100% pewne.

Beck dobrze się zasłużył naszej ojczyźnie.

Jeżeli 6 milionów zabitych, wybicie inteligencji i utratę ogromnego obszaru uważasz za zasługę... Ja jestem zdania że lepiej już było się poddać w 1939r. niż to. Beck był niekompetentnym mitomanem, szkoda że nie tylko on jeden. Tak to jednak jest w systemach autorytarnych, nawet jeżeli dyktator jest genialny, z reguły zostawia po sobie miernych kapciowych u władzy.

zdania sa rozne i podzielone.Jesli by wziasc przyklad powstania warszawskiego to wyszlismy na bohaterow dając taki odpor.i uzmyslawiajac reszcie czym to pachnie..

a czy warto..zdania sa rozne i podzielone.

Jeżeli 6 milionów zabitych, wybicie inteligencji i utratę ogromnego obszaru uważasz za zasługę...

Przez Becka?

Ja jestem zdania że lepiej już było się poddać w 1939r.

To wiem. Ale się nie zgadzam.

istnieja taka opinia ze podobnie jak ukraincy liczacy na wyzwolenie moglismy isc z niemcami.TYLE ze niemcy juz wtedy wiedzieli ze z nas zrobia niewolnikow i tak by to zrobili.Byłoby jeszcze tragiczniej.

Tak to jednak jest w systemach autorytarnych, nawet jeżeli dyktator jest genialny, z reguły zostawia po sobie miernych kapciowych u władzy.

Akurat nie dotyczy to Becka.

W momencie przystapienia polski do wojny niemcy juz mieli ustalona doktryne a nasze sily do niczego wtedy nie były im juz potrzebne.

to byłby absurd podparty glupota.

Wspierał gospodarczo Niemcy ??? Pożyczkami z USA ich wspierał?

Surowce naturalne to pomoc gospodarcza.

Weź się ogarnij, bo ta cześć bredni którą wstawiasz we wpis całkowicie przyćmiewa tę resztę, w której masz coś do powiedzenia.

Błądzisz.

Kuzyn murzyna

Wracając do tematu wątku to kandydatem na przyszłą, wybitną postać jest Jarosław Duda.

Jarosław Antoni Duda?

Święta trójca i bóg ojciec na Wawelu...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

jak pomyslisz to poznasz.

Jarosław Antoni Duda?

To jeżeli tak można (propozycje zespołowe), to zgłaszam Rejewskiego, Zygalskiego i Różyckiego.

To było na żarty.

A na serio, aby strona nie omsknęła się w lewo (bo będzie niewygodnie czytać): Bronisław Maria Komorowski. Za osiągnięcie w skali światowej: przegranie wygranych wyborów.

Kuzyn murzyna

przegranie wygranych wyborów.

A to coś nowego...

Może przeoczyłem, podaj więc - proszę - linki do Twoich własnych wypowiedzi na Bocznicy, w których przewidywałeś zwycięstwo Br. K. w ostatnich wyborach.

Może przeoczyłem, podaj więc - proszę - linki do Twoich własnych wypowiedzi na Bocznicy, w których przewidywałeś zwycięstwo Br. K. w ostatnich wyborach.

Nie wiedziałem Top, że dla Ciebie jestem większym autorytetem niż Adaś Michnik (u Lisa): „Komorowski musiałby po pijanemu przejechać niepełnosprawną zakonnicę w ciąży, żeby nie wygrać”

Kuzyn murzyna

Nie wiedziałem Top, że dla Ciebie jestem większym autorytetem...

I słusznie, bo nie jesteś.

Nie wysługuj się innymi. Skoro piszesz, że Komorowski miał wygrane wybory, to dlaczego nie napisałeś tego przed wyborami?

Za osiągnięcie w skali światowej: przegranie wygranych wyborów

Twoje własne słowa. Nie ma tu mowy o Michniku.

Skoro piszesz, że Komorowski miał wygrane wybory, to dlaczego nie napisałeś tego przed wyborami?

Nie napisałem też przed wyborami, że Duda wygra. Nie napisałem wielu innych rzeczy związanych z polityką. Dokąd zmierza ta rozmowa? Czy od każdego usera tego forum żądasz, aby pisał tylko o sprawach o których wspominał już wcześniej?

Widzę Top, że przegrana Bronisława to dla Ciebie w dalszym ciągu bolesny temat. Dlatego, że miał wygrać.

Kuzyn murzyna

Czy od każdego usera tego forum żądasz, aby pisał tylko o sprawach o których wspominał już wcześniej?

Ciebie to akurat nie dotyczy...

Bo Ty od tym wcześniej nie pisałeś.

Widzę Top

Nic nie widzisz. Należysz do kategorii tych, którzy po fakcie wołają - Wiedziałem!

Ale dowodu na to nie podają.

Nie napisałem też przed wyborami, że Duda wygra.

Czy ktoś twierdzi, że napisałeś?

Dziwne,że nie pada kandydatura JP II( poza chyba jedną osobą).Spodziewałem się masowego poparcia.W końcu jego wybór w 78r. miał duży wpływ na sytuację w kraju.Jak również na sytuację KK w świecie.Jaki wpływ to już inna sprawa.

Należysz do kategorii tych, którzy po fakcie wołają - Wiedziałem!

Tak myślisz?

Twoim zdaniem, miał wygrane wybory,

Do 10. maja br tak myślałem. Po tej dacie zmieniło mi się na: Komorowski może przegrać. A 24. maja zmieniło mi się po raz drugi na: Komorowski przegrał wygrane wybory. I chyba w tych zmianach poglądów na ten temat nie jestem odosobniony.

Uspokoiło już Ciebie to moje wyznanie? Czy dalej to będziesz ciągnął?

Kuzyn murzyna

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.