Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc w dobraniu kolumn do Yamahy v577

mygakzy

Rekomendowane odpowiedzi

muda w kolejnym juz temacie robi ,,syf,,... odpowiedzcie chlopakowi na pytanie a swoje,,mizianki,, piszcie sobie na priva.juz ktorys temat z koleji jest spaprany przez przepychanki nie na temat...

Gdybyś był odrobinę bystry to byś zauważył że po raz kolejny zaczął się czepiać bum .

ps.moderator - dlaczego ktos z branzy nie ma oznaczenia ,,branza,, ?sam sie do tego pryznaje w innych watkach ze modyfikuje zawodowo kupuje i sprzedaje.nie powinniscie na to pozwalac.czas cos z tym zrobic...!!!powinno jasno i klarownie pisac branza w jego wypadku... w innych tez jezeli takowe istnieja...

Znowu brak bystrości .

Gdzie się na forum ogłaszam i gdzie jest ten wpis o ZAWODOWYM kupowaniu / sprzedawaniu ?

Dlaczego robisz syf z wątku bezpodstawnymi zarzutami ?

Panowie, kolega szuka głośników

Tak jak wyżej napisałem .

Z takim amplitunerem bardzo dobrze zgrywają się Yamahy NS 8900 które teraz kupisz za grosze.

Albo coś na polipropylenie .

Muda to nie branża ino manufaktura modowania NADów :-)

Choć sam jestem fanatykiem firmowego brzmienia NAD-a i jakiekolwiek mody są mi nie po drodze.

Nie będe Mudzie bronił robić tego co robi bo to k**wa wolny kraj.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Muda nie wchodzę z toba w dyskusje bo nie warto patrzac na to co reprezentujesz w innych postach mógłbym napisac ze jesteś malo inteligentny ale zostawiłem to dla siebie bo tego wymaga kultura w jakiej byłem wychowany wiec hamuj z bystroscia bo ja o twojej nic nie wspominalem. nie cwaniakuj przed klawiatura...

Nie będe Mudzie bronił robić tego co robi bo to k**wa wolny kraj.

Co ty chcesz bronić lub nie to twoja sprawa.co to za wylewnosci...?nie jesteś moderatorem to po co się udzielasz..nie do ciebie sformulowalem powyższy post...

z mojej strony to wszystko .dalsze odpowiedzi zignoruje jesli sie pojawia.wrocmy do tematu postu.

Ile jeszcze razy będziesz ten post zmieniał ?

Najpierw groźby i teraz coraz łagodniej a na koniec piszesz o kulturze ?

I co ty sobą tu reprezentujesz ?

Wpadłeś , zrobiłeś syf i uciekasz ?

Widzisz jak to jest jak ktoś o tobie pisze nieprawdę ?

To teraz wróć do tego co mi zarzuciłeś , przeanalizuj kto tu zaczął i co mi zarzucasz a na końcu odpowiedz sobie dlaczego tak reaguję na takich osobników jak ty w innych wątkach .

Nie odpowiadaj , zrób to sam dla siebie .

Pozwolę sobie skopiować mój ostatni post, który napisałem zanim zaczęła się ta dziwna dyskusja:

Bylem w Premium Sound w Gdańsku i słuchałem Pylon Audio Sapphire 25.

Zdecydowanie lepsze brzmienie od Monitor Audio MR6. Na Pylonach było słuchać głębie, zwłaszcza na muzyce filmowej, której na Monitorach nie było. Do tego ani dol ani góra nie była zbyt agresywna. Podobał mi się design.

Dla mnie na minus fakt, ze bass reflex jest na tyl oraz fakt ze nie ma do nich maskownic.

Boje sie, ze mogę nie upilnować dziecka jeżeli zostawię je otwarte i katastrofa gotowa.

Do kompletu brakuje mi teraz Klipscha R-26F oraz 28.

Tutaj moje kolejne pytanie - co jest lepszego w 28ce?

Czy jest ona w stanie zagrać dużo lepiej niż 26tka? Słychać różnice?

Witaj,

Są to kolumny które zdecydowanie powinieneś przesłuchać. 28 ki sa po prostu większe mają 8 calowe głośniki przy 6 calowych w modelu RF26. Grają mocniej z większym wykopem. Raczej do większych pomieszczeń.

Przy czym obecna promocja na 28ki sprawia że te są po prostu bardziej godne polecenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam

Ukryta Zawartość

@S4Home Dzięki za informacje. Miałem tą aukcję w oserwowanych ale jej opis sugeruje, że dotyczy ona jednej kolumny.

Jeżeli aukcja dotyczy pary to polecałbym dodanie takowej inforacji do aukcji bo jest strasznie nie jasno opisana ;)

Napiszę to po raz ostatni .

ODRADZAM do taniego amplitunera kolumny , zwłaszcza tanie kolumny na metalowych przetwornikach a w szczególności tweeterach .

Jak do tego doda się przeważnie kiepskie warunki akustyczne to brzmienie będzie męczyć .

Chyba że ktoś lubi łupanie , sybilanty i skowyt .

Polipropylen + miękki tweeter .

Pozwolę sobie skopiować mój ostatni post, który napisałem zanim zaczęła się ta dziwna dyskusja:

Bylem w Premium Sound w Gdańsku i słuchałem Pylon Audio Sapphire 25.

Zdecydowanie lepsze brzmienie od Monitor Audio MR6. Na Pylonach było słuchać głębie, zwłaszcza na muzyce filmowej, której na Monitorach nie było. Do tego ani dol ani góra nie była zbyt agresywna. Podobał mi się design.

Dla mnie na minus fakt, ze bass reflex jest na tyl oraz fakt ze nie ma do nich maskownic.

Boje sie, ze mogę nie upilnować dziecka jeżeli zostawię je otwarte i katastrofa gotowa.

Klipsch to popularne kolumny więc nie powinno być problemu z odsłuchaniem. Ja bym ich w ciemno nie kupował. Trzeba lubić takie brzmienie, nie każdemu pasuje. Wysokie tony moim zdaniem zbyt agresywne. W połączeniu z Yamahą może wyjść masakra.

Klipsch to popularne kolumny więc nie powinno być problemu z odsłuchaniem. Ja bym ich w ciemno nie kupował. Trzeba lubić takie brzmienie, nie każdemu pasuje. Wysokie tony moim zdaniem zbyt agresywne. W połączeniu z Yamahą może wyjść masakra.

Oczywiście nie będę ich brał w ciemno, tylko jeżeli spodoba mi sie brzmienie po odsluchu, ale oczywiscie dziekuje za rade.

Czytalem juz wiele bardzo podobnych opini (o ogresywnej gorze i mocnym a nawet wrecz dudniacym basie) oraz slyszalem je tez w obu salonach w ktorych bylem.

Niestety sam jeszcze ich nie slyszalem, choc bardzo bym chcial.

---------------

Muda - czy możesz proszę zaproponowac cos konkretnego z przedzialu 2500-3400pln co zagra z tym tunerem dobrze?

Poki co tylko krytykowales moj wybor choc sam podobno posiadasz sprzet tej firmy, a oprocz kolumn Yamahy (ktore w kazdym salonie i forum mi odradzaja) nie zaproponowales zadnego dobrego rozwiazania.

Muda - czy możesz proszę zaproponowac cos konkretnego z przedzialu 2500-3400pln co zagra z tym tunerem dobrze?

Tak jak pisałem , albo konkretnie te kolumny albo coś na polipropylenie + miękki tweeter .

W tej chwili nie pomogę . Nie jestem w domu a na tel szukać to udręka .

Nie znam obecnych takich kolumn bo nigdy nie polecałem ( a odradzałem ) amplitunera do słuchania muzyki więc tematu nie zgłębiałem a wiem że nie zagra z jasnymi kolumnami ( sprawdzałem i te lepsze też )

Polipropylen ma to do siebie że maskuje niedostatki elektroniki ale robi to w taki sposób że dużo nie psuje .

Poki co tylko krytykowales moj wybor choc sam podobno posiadasz sprzet tej firmy, a oprocz kolumn Yamahy (ktore w kazdym salonie i forum mi odradzaja) nie zaproponowales zadnego dobrego rozwiazania.

Napisałem tak bo wiem jak gra tani czy droższy amplituner i jak graja dziesiątki różnych sprzętów w wielu konfiguracjach .

Ampli Yamahy mam w salonie tylko do filmów i tam jest na satysfakcjonującym mnie poziomie a AUDIO - STEREO mam w sypialni .

Uważam że na ampli nie da się słuchać dobrej jakościowo muzyki co też pisałem ( miałem ampli Denona za 10 czy 12000zł i też nie szło na tym słuchać muzyki )

Sklepy polecą ci to co mają na stanie .

Te kolumny Yamahy kupisz używki poniżej 1000zł . Kup na próbę , porównaj z tymi tu propozycjami i jak te propozycje będą dla ciebie lepsze to sprzedasz te Yamahy bez albo z groszową stratą .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nawet jezeli moj aplituner nie bedzie mi wystarczal (a mysle ze bedzie) to nic nie stoi na przeszkodzie go wymienic za jakis czas na cos innego, lub nawet dokupic dedykowany stereo.

Castle Knight 4 będzie bezpiecznym wyborem do AV-Yamahy , zarówno brzmieniowo jak i obciążeniowo .

@Muda Dzięki, poszukam.

Wracając do Pylonów. Bardzo podoba mi się dźwięk z tego:

Ukryta Zawartość

Domyślam się, że zestaw jaki tutaj widać jest znacznie lepszy klasowo od tego co ja mam, plus jest strata związana z nagraniem i kompresją dźwięku do video, ale słuchałem Pylonów 25 na swoim amp. i również mi się spodobały.

Co myślicie o takiej opcji?

Ukryta Zawartość

Muda nie wchodzę z toba w dyskusje bo nie warto patrzac na to co reprezentujesz w innych postach mógłbym napisac ze jesteś malo inteligentny ale zostawiłem to dla siebie bo tego wymaga kultura w jakiej byłem wychowany wiec hamuj z bystroscia bo ja o twojej nic nie wspominalem. nie cwaniakuj przed klawiatura...

Co ty chcesz bronić lub nie to twoja sprawa.co to za wylewnosci...?nie jesteś moderatorem to po co się udzielasz..nie do ciebie sformulowalem powyższy post...

z mojej strony to wszystko .dalsze odpowiedzi zignoruje jesli sie pojawia.wrocmy do tematu postu.

A będę się udzielał i to gdzie chce i kiedy chce, a ty możesz sobie herbaty po jajkach naparzyć.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

@S4Home Dzięki za informacje. Miałem tą aukcję w oserwowanych ale jej opis sugeruje, że dotyczy ona jednej kolumny.

Jeżeli aukcja dotyczy pary to polecałbym dodanie takowej inforacji do aukcji bo jest strasznie nie jasno opisana ;)

Była to oczywiście para kolumn.

Witam

Chyba powinienem wspomnieć, że podniosłem budżet na kolumny z 2-2,5 tys do 3-4tys.

Z tego co zdazylem zoriętować, to z tego dolnego przedziału nie znajde raczej nic co by mi się spodobało.

Od pewnej osoby z tego forum dostałem porade aby sprawdzic tez Castle Knight 4 lub 5.

Niestety nie wiem co o nich myśleć - czy mogę prosić o jakieś dodatkowe opinie?

Ponadto musze przyznać, że mocno nastawiałem się na Klipsche 82 II, 260f, lub nowa serie Reference, ale na każdym kroku mi je ktoś odradza, więc chyba dam sobie z nimi spokój.

Jakie jeszcze kolumny pasowały by w tym budżecie?

Aktualnie mocno myślę o:

Pylony 31

Dali Zensor 7

Zainteresuj sie psb image t6

Kupisz nowe w twoim nowym przedziale cenowym I będziesz szczęśliwy. ..

Sprawdz , poczytaj opinie i recenzje. Rewelacyjne kolumny w tym przedziale cenowym ale w polsce malo znane. Sa one dobrze znane I doceniane zagranica.mialem I bylem bardzo zadowolony. ...

Witaj,

jaki jest powód odradzenia Klipsch Reference RP260 lub RP280? Jest kilka osób na forum które sobie je cenią. Oswojono nieco wysokie tony przez co kolumna jest bardziej naturalna. Nie obniżono jednak dynamiki kolumny.

Dali Zensor 7 to bardzo dobre kolumny w tym budżecie. Na pewno godne zainteresowania. Choć dźwięk jest spokojniejszy niż w Klipschach.

Zapraszam

Witam

Jako, że dostałem tak wiele odpowiedzi, to wypada chyba napisać, że zdecydowałem się zakupić Pylon Audio Sapphire 31 Stereolife Edition.

Czekam tylko na potwierdzenie, że są już do nich dostępne maskownice magnetyczne. Mam nadzieje, że mój tuner je uciągnie :P

Jeszcze raz serdecznie dziękuje za wskazówki.

Witam

Tego nie wiem, ale podzielę się informacjami gdy będę miał doświadczenie z mini.

Ostatnie pytanie z mojej strony - kable. Co powinienem kupić do tych kolumn?

Czy ma to jakieś większe znaczenie w mojej konfiguracji?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.