Skocz do zawartości
IGNORED

Audio i do muzyki i pod TV do 2000PLN

alexanderM

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze,

Przeglądam wasze wpisy na forum i jestem pod wrażeniem ogromnej wiedzy...

Niestety dla całkowitego laika czasami te informacje są zbyt "fachowe". Dlatego zadaje pytanie, otwierając nowy temat.

Potrzebuje sprzętu który będzie stał w dużym pokoju pod telewizorem.

Większość czasu będzie używany do słuchania muzyki (głownie radio, czasami płyty CD - rock, trochę metal, pop).

Ale czasami wieczorem planuje odpalić jakiś film full HD i pocieszyć się dźwiękiem.

Domyślam się że albo stereo - jak pod audio, przestrzennie czyli więcej kolumn niż 2 sztuki...

Może jakiś kompromis?

Mam pokój ok 25mkw, muzyki nie słucham głośno, ale zależy mi na jakości.

Sprzęt może być używany, na chwilę obecną nie mam nic. Więc potrzebuje pełen zestaw najlepiej tez z CD, chyba że opłacalnie teraz kupić cos do 2000PLN, a później dokupić CD

Dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/121016-audio-i-do-muzyki-i-pod-tv-do-2000pln/

Za 2000 za zestaw to tylko używany.

Na OLX jest Yamaha 661 i zestaw głośników Yamaha 777... to nie ja sprzedaje.

Ale do rocka może być zbyt jasno.

Moim zdaniem jak masz amplituner kina domowego zakup CD to fanaberia - dokup tanie DVD lub Blu ray i cyfrowo do amplitunera - to co amplituner popsuje to żaden CD nie nadrobi.

Co do używek najlepiej szukaj z okolicy z możliwością odsłuchu... nie wyobrażam sobie inaczej - każdy lubi co innego i coś co podoba się komuś Tobie może kompletnie nie przypaść do gustu.

Chciało by się napisać "co Wy macie z tymi uzywkami". Ale niestety z budżetem 2000 złotych zostaje jedynie uzywany sprzęt, albo byle co z plastikowymi pudełkami. A w przypadku tego drugiego zapomnij o czymś takim jak muzyka.

Tak jak Kolega Andrzej napisał jest jakis jak widac sensowny zestaw. O resztę pytaj sprzedawcę.

Ja osobiście szedłbym w nowe, droższe ale na lata. W myśl zasady "lepsza jedna para spodni, ale własna".

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Witaj,

jeśli przede wszystkim zależy Ci na dobrym stereo, zwróciłbym Twoją uwagę na amplituner Yamaha R-S201 oraz zestaw kolumn Pylon Audio Pearl 25. Taki zestaw bez problemu prawidłowo nagłośni Twoje pomieszczenie, dając dużo przyjemności z odsłuchu muzyki, natomiast filmy także będziesz mógł oglądać poprzez ten zestaw, jedynie z ograniczeniem do dwóch kanałow. W przyszłości natomiast możesz dokupić dobry odtwarzacz CD.

Przyjrzyj się mojej propozycji, w przypadku pytań oraz oferty finansowej oczywiście służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Faktycznie w tej kowcie sprzęt uzywany. Wspomnaian Yamaha 661 to dobry klocek można na nim oprzeć budowe reszty. Uważam że na początek przygody wystarczy ci rownierz w stereo. Do tego jakies 2 lepsze fronty. Tannoy F4, M4. Jako tyły i centralny dokupił bym coś z prostrzej lini, uzywki Magnatów, Yamahy itp. Zmieścisz sięw budżecie bez żadnego naciagania.

Ja bym został przy zestawie 5 kolumn z tej samej serii - spójność barwa charakter ma znaczenie w kinie domowym. Dobry zestaw kina odnajdzie się w stereo - dobre frontówki może być ciężko zgrać z innymi estetycznie i co ważniejsze dźwiękowo.

Powtórzę jak mantrę: znajdź coś blisko siebie pojedz posłuchaj...

Popieram Andrzeja. Lepiej zeby kolumny do kina byly z tej samej serii. Inaczej bedzie padaka. Dobrym pomyslem jest 661 i Tannoy M4 a za jakis czas M1 lub M2 na tyl. Taki zestaw powinien zagrac calkiem przyzwoicie.

Owszem tyle że M1 i M2 są w cenie. To dobre kolumny jako monitorki. Wiec może być problem z dobraniem całości zestawu. Centralny widziałem da się kupić za 200 zł. A szkoda by rezygnować z fajnych frontów tylko po to aby mieć komplet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.