Skocz do zawartości
IGNORED

Gustard - jaki Dac - X12 czy X20 ?

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, paul klacska napisał:

raczej wolałbym kupić coś innego (rumuńskiego)

Jakbym miał wydać 20k, to sprawdziłbym różne opcje, tym bardziej że są takie możliwości.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Jakbym miał wydać 20k, to sprawdziłbym różne opcje, tym bardziej że są takie możliwości.

Jakby był tylko jeden system, to już by stał dcs bartok ?

4 minuty temu, paul klacska napisał:

Jakby był tylko jeden system, to już by stał dcs bartok ?

Co tam dcs. Ja tu nie będę pisał jakie ty masz klamoty, żeby cię ktoś nie porwał. ???

Gość

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

Strata czasu i pieniędzy. Ja przerobiłem ostatnio gustard u16,u12, matrix spdif 2, hydre x+ i hydre z. Moja ciekawość została zaspokojona, mogę umierać w spokoju jakby co????

Gość

(Konto usunięte)
53 minuty temu, paul klacska napisał:

Strata czasu i pieniędzy. Ja przerobiłem ostatnio gustard u16,u12, matrix spdif 2, hydre x+ i hydre z. Moja ciekawość została zaspokojona, mogę umierać w spokoju jakby co????

''Nie czas umierać'', przetestowałbyś coś jeszcze na ''ciekawych kościach'' ?

1 minutę temu, paul klacska napisał:

Ładny jest, no ale cena powala. 

Ładny ok ale czy to gra tak super jak kosztuje? Znam gościa co odsłuchał i stwierdził, że lepiej dla niego zagrał Lumin X1 czy Rockna.

13 godzin temu, paul klacska napisał:

Jak wypadł U16?

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, jello napisał:

Jak wypadł U16?

Fajny konwerter jak za te pieniądze, brzmienie ciężko opisać bo na każdym sofcie gra troszeczkę inaczej. Można powiedzieć, że każdy znajdzie coś dla siebie.? 

3 godziny temu, paul klacska napisał:

na każdym sofcie gra troszeczkę inaczej.

5 godzin temu, jello napisał:

Jak wypadł U16?

Ja bym powiedział raczej, że na niektórych gra słabo. Im nowszy soft tym lepiej, na 1.61 i 1.61nfb miałem bugi, ale dźwiękowo są bardzo dobre. Teraz gram na 1.77 i też jest bardzo dobrze. Brzmienie jest otwarte, z dobrą przestrzenią, jasne, dynamiczne z niezłą głębią. Brakuje dokładności i rozdzielczości ale to dopiero na tle di20he, wcześniej  nie zdawałem sobie z tego sprawy. Super sprzęt, nie mam zamiaru go sprzedawać, a to jest chyba najlepsza rekomendacja. Cena śmieszna jak za takie granie.

Gość

(Konto usunięte)

Mając bardzo dobre doświadczenie z wtykami sieciowymi z czystej miedzi viborga (seria 512) zamówiłem banany tej firmy, również z czystej miedzi tj. vb401. Cena na Ali ok. 20zł/szt. Od dawna mnie kusiły i ciekawy jestem porównania do złoconych standardowych ze stopów.

Edytowane przez Cezary_58669
  • 2 tygodnie później...
W dniu 5.09.2020 o 20:30, paul klacska napisał:

Jak wypadł matrix spdif 2 na tle u16? Zastanawiam się czy prawie 100 Euro robi różnicę poza chudszym portfelem. Chciałbym konwertera użyć do podłączenia laptopa z Matrix X-Sabre Pro mając jeszcze opcję używania w DACu  wyjścia cyfrowego dla CD bez przepinania kabli. Nie wspomnę o żarcie jakim jest kupienie matrix spdif 2 od dystrybutora.    

Edytowane przez ArSo1981
Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, ArSo1981 napisał:

Jak wypadł matrix spdif 2 na tle u16? Zastanawiam się czy prawie 100 Euro robi różnicę poza chudszym portfelem. Chciałbym konwertera użyć do podłączenia laptopa z Matrix X-Sabre Pro mając jeszcze opcję używania w DACu  wyjścia cyfrowego dla CD bez przepinania kabli. Nie wspomnę o żarcie jakim jest kupienie matrix spdif 2 od dystrybutora.    

To fakt, dystrybucja jest jedyna w swoim rodzaju. Jeżeli twój dac to matrix x - sabre, to kupuj spdif 2. Komplecik pięknie ci się zepnie po i2s. Mi się go nie udało odpalić po i2s z Dragonem. Znam powód (banalny), no ale trzeba grzebać w środku. A to nie w moim stylu.

27 minut temu, ArSo1981 napisał:

Bierz Gustarda U16, nie będziesz zawiedziony. 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Bierz Gustarda U16, nie będziesz zawiedziony. 

Jeden i drugi jest ok. Aczkolwiek do Matrixa wybrałbym spdif 2, ty zrobiłeś podobnie i jesteś zadowolony.

Jeden i drugi jest ok. Aczkolwiek do Matrixa wybrałbym spdif 2, ty zrobiłeś podobnie i jesteś zadowolony.

Matrixa nie słyszałem, ale Gustard jest w swojej cenie wymiataczem. ? 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Matrixa nie słyszałem, ale Gustard jest w swojej cenie wymiataczem. ? 

To fakt, ciekawie mogłoby być jakbym odpalił spdif 2 po i2s. No ale za dużo wtedy już tego miałem. Musiałem coś wybrać i wybrałem konwerter do zestawu z Dragonem.

Teraz, paul klacska napisał:

To fakt, ciekawie mogłoby być jakbym odpalił spdif 2 po i2s. No ale za dużo wtedy już tego miałem. Musiałem coś wybrać i wybrałem konwerter do zestawu z Dragonem.

Dragon akurat wg mnie nie potrzebuję konwertera, po usb gra juz bardzo dobrze. ? 

Chociaż myślę że z Audio Gd di20he mógłby wyjaśnić. ? 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, staropolanka2000 napisał:

Dragon akurat wg mnie nie potrzebuję konwertera, po usb gra juz bardzo dobrze. ? 

Chociaż myślę że z Audio Gd di20he mógłby wyjaśnić. ? 

Chyba się nie opłaca. Dac 5 tyś , konwerter chyba 4 tyś. Sądzę że za 10 tyś kupi się lepszy dac niż Dragon+ Audio Gd. Aczkolwiek może być ciężko.?

Aczkolwiek może być ciężko.?

Sam sobie wyjaśniłeś. ? 

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • 8 miesięcy później...

Witam!

Czy mogę poprosić Was o pomoc w polepszeniu brzmienia tego zestawu: 

Gustard x20 pro i podpięty przez USB Odroid C2 2GB RAM eMMC 16 GB i dedykowanym zasilaczem + aplikacja Volumio.

Co można by dodać/zmienić - myślałem już nawet o kompaktowym urządzeniu - Bluesound NODE - co o tym myślicie? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam!
Czy mogę poprosić Was o pomoc w polepszeniu brzmienia tego zestawu: 
Gustard x20 pro i podpięty przez USB Odroid C2 2GB RAM eMMC 16 GB i dedykowanym zasilaczem + aplikacja Volumio.
Co można by dodać/zmienić - myślałem już nawet o kompaktowym urządzeniu - Bluesound NODE - co o tym myślicie? 

Ukryta Zawartość

Mam Bluesond Node 2i z liniowym niskoszumowym zasilaczem i gra to bardzo dobrze i do tego aplikacja jest super. Pomimo mojej opinii jak powyżej uważam że twój Gutek to lepsze DAC niz BSN 2i. Jeśli bus Kupil BSN to uzyj go jako Transport i w parze z Gutkiem będzie bajka.
Soft stabilny i ergonomiczny. Częste aktualizacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi