Skocz do zawartości
IGNORED

Gustard - jaki Dac - X12 czy X20 ?

Rekomendowane odpowiedzi

O i to jest dobry pomysł! Szukam też Gustard u-16 i na miejscu nie ma nigdzie 😞 A BSN 2i jest ...
Czy z Bluesond Node to może być podobny upgrade jakby zastosowano Gustard U-16? 

Mosty singxera czy gustarda, wprowadzaja progres w brzmieniu miedzy komputerem a dackiem x20 czy x20 pro. Bsn2i pewnie zagra lepiej od Odroida, a czy most w tym wypadku cos zmieni, nie wiem, nigdy nie uzywalem zadnego odtwarzacza tego typu. Na pewno dobry most jest wskazany do polaczenia, poprawy sygnalu dla wiekszosci dackow z komputerem, przynajmniej warto wyprobowac u siebie w systemie.

6 godzin temu, Grzegorz Jóźwiak napisał:

O i to jest dobry pomysł! Szukam też Gustard u-16 i na miejscu nie ma nigdzie 😞 A BSN 2i jest ...
Czy z Bluesond Node to może być podobny upgrade jakby zastosowano Gustard U-16? 

Ciężko odpowiedź na takie pytanie bez bezpośredniego porównania, jednak jako posiadacz U16 mogę go śmiało polecić. Z jedym zastrzeżeniem. Nie z każdym dacem dobrze współpracuje, ale parując go z urządzeniem tego samego producenta nie powinno być problemów. 

Co do dostępności, olej polskich dystrybutorów, zamów  od Francuzów z audiophonics. 

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nie zagłębiałem sie w to ale tam można chyba ustawić za pomocą przełącznika co jest na którym pinie

A po za tym kabel można dorobić indywidualnie

2 godziny temu, XMC napisał:

Nie zepniesz go z Gustardem po i2s. Piny nie pasują.

4 minuty temu, Ma_ki napisał:

Nie zagłębiałem sie w to ale tam można chyba ustawić za pomocą przełącznika co jest na którym pinie

A po za tym kabel można dorobić indywidualnie

Przełącznik nic nie daje. Tak więc albo kabel albo ingerencja w płytę daca.

3 godziny temu, Ma_ki napisał:

ja bym wolał

Matrix Audio X-SPDIF2

Miales okazje go porownac np. z u16?

Koszt 2x wiekszy, pewnie zasilacz liniowy tez by sie przydal. Do tego jeszcze bajzel i brak standardu dla i2s.

37 minut temu, XMC napisał:

Przełącznik nic nie daje. Tak więc albo kabel albo ingerencja w płytę daca.

Jest okazja zrobic jakis dobry kabel dedykowany do i2s audio.

Ethernetowa skretke to bym w minute przerobil😉

Edytowane przez Cezary_58669
8 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Ethernetowa skretke to bym w minute przerobil

Gdyby tylko każdy dac i konwerter miał i2s na RJ45, to bylibyśmy w domu.

Panowie wiem że to nie ten wątek ale o Gutkiem to spytam czy ktoś z Was słuchał x26pro ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

57 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Panowie wiem że to nie ten wątek ale o Gutkiem to spytam czy ktoś z Was słuchał x26pro ?

#39😉

15 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

trochę skąpo ale dzięki

Zawsze mozna sie dopytac o wiecej informacji, x20pro gra wsrod zacnego towarzystwa u uzytkownika mario_64. 

Edytowane przez Cezary_58669

Jest mi ten zacny człowiek osobiście znany (gra u mnie jego BAT VK-200) jak i również jego opinia o Gutku. Nie ukrywam że on mi zasadzil ziarenko której kiełkuje ... A x26pro w drodze DHL do mnie na odsłuch.
Głowa pęka od czytania o X26PRO ale nie chce w ciemno .. więc najpierw odsłuch i może jakieś porównanie bo mnie jeszcze Denafrips ze swoja drabinka R2R korci np nowy Pontus II

Pozdrawiam

P.s.
Jaki ten świat audio mały

No to sie Marcinie niebawem sam dowiesz co i jak. Podziel sie wrazeniami

ponoć ożenek z BAT dobrze wypada.

• 2 tygodnie później...
Jak sie sprawuje nowy daczek w Twoim systemie po 2 tygodniach?

Wygrzany.
Muszę przyznac, że GUSTARD X26PRO to bardzo neutralny - nic nie dodaje ale i nic nie ujmuje z dźwięku, DAC. Moda teraz jest na neutralność - budujący duża i głęboka scenę przetwornik. Powiedziałbym też że bardzo rozdzielczy.. poprawa na wysokich tonach. Solidna budowa wewnętrzna .

Nie wiem jeszcze czy go zostawię bo jeszcze w drugim systemie muszę posłuchać z Tannoy Berkeley na 15" dual concentric przetwornikach .

Dylemat jak zawsze tj. czy warto zapłacić xxx tysięcy PLN za yyy poprawę jakości.

Sabre gra tak jak jest zaimplemtowane. Kosc kameleon, implementacja 9038PRO jest szczególnie trudna w dual mono z powodu wysokiego prądu. Gustard w x26 pro zrobił to dobrze.

To fajnie, że fajnie, tylko dlaczego ten dac podrożał prawie 2 tysiące? Tak, tak, wiem. Wszystko drożeje. 😀 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

14 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

To fajnie, że fajnie, tylko dlaczego ten dac podrożał prawie 2 tysiące? Tak, tak, wiem. Wszystko drożeje. 😀 

Przeciez wartosc zlotowki jest bardzo niska do innych walut

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Kurcze fajny ten Gustard. Mam do nich slabosc 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Przeciez wartosc zlotowki jest bardzo niska do innych walut

Ale stabilnie niska od xxx tygodni więc to nie argument. Jak był po 5.5 k było mniej więcej tak samo

• Pokaż nowe odpowiedzi