Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 7009 czy warto aktualizować do Auro 3 D

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie obecnie taka aktualizacja kosztuje 149 euro, moje pytanie czy już ktoś to robił i jak wrażenia dźwiękowe ? Ja do swojej 7009 mam podłaczoną kobinację 9.1:

1. przednie

2. przednie górne

3. centralny

4. sub.

5. surrandy boczne

6. surrandy tylne

Głośniki firmy Usher

Boczne i tylne ze względu na pomieszczenie mam na bocznych ścianach, tylne powyżej 10 cm nad poziomem bocznych, boczne ponad poziomem uszu, ale nie ma problemu jak przesunę kanapę do przodu i będą z tyłu, mam na uchwytach BT, które mozna różnie regulować, salon ma 37 m kwadratowych.

Czy w takiej konfiguracji jest sens inwestować w aktualizację Auro 3 D, która uważam nie jest tania.

Moim zdaniem nie bardzo, dopiero się pojawił atmos i kilka tytułówf filmów na Blu ray, następnie pojawiały się Auro 3D oraz DTS X ale filmów z tymi dekoderami dźwięku brak. Dlatego na dzień dzisiejszy moim zdaniem jest to wywalenie kasy na marne, ja by się wstrzymał.

Jestem ciekaw jak to przetwarza dźwięk w dotychczasowych starszych formatch jak DTS HD, Dolby True HD itd....

Jesli mówimy o sztucznym włączeniu dekodowania podczas ogladaia ścieżki 5.1 DTS HD to spodziewam się że tak samo ja kw satrszych typach. Pewne pasmo zostaje odcięte przesunięte w czasie i puszczone przez inne kolumny. Zrobione tak aby grały wszystkie. To już robi efekty.

Jednak ja także wstrzymał bym się z aktualizacją do momentu większego rozpowszechnienia. Do tego czasu może jeszcze stanieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.