Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

A to nie bardzo :)

bardziej chodziło mi o złożony gotowy produkt , który podłączasz do wzmaka i słuchasz muzy. ( ewentualnie taki gdzie tylko trzeba system wrzucic )

A jednak!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czyli jednak coś jest chociaż wygląd pozostawia sporo do życzenia ( przynajmniej porównując do Twoich projektów ) no i przydałoby się zasilanie liniowe. Jednak taka obudowa jak cooltek to klasa sama w sobie no ale trzeba mieć narzędzia żeby ją przygotować pod wyświetlacz, rca i inne wejscia/wyjścia.

Witam.

Mam taki problem, otóż jest malina model B+ do maliny wpięty DAC na tda1543 i zainstalowany moode player i teraz Dac jest skonfigurowany po I2S jako hifiberry DAC, kiedy jest odtwarzany plik flac to moode w audio info podaje np: decoded 16bit/44.1kHz i jak to mówią gra muzyka, ale kiedy odtwarzam plik mp3 to tu w audio info jest już decoded 24bit/44.1kHz i niestety TDA generuje kocią muzykę i spore zakłócenia co jest normalne wszak jest tylko 16bit. Tylko dlaczego moode, mp3 dekoduje do 24bit zamiast spodziewanych 16bit ?? Oczywiście można to rozwiązać ustawiając dodatkowo resampling, tylko po co dodatkowo zajmować procesor i tak nie za szybki, resamplingiem przy pliku który przecież a przynajmniej tak mi się wydawało powinien być 16bit ??

Czy jest jakaś opcja, żeby zmusić moode do prawidłowego dekodowania plików dla DAC'a na TDA1543 w 16bit bez udziału resamplera ?? Spodziewam się, że trzeba by zmienić konfigurację dla hifiberry lub dopisać nową dla TDA tylko gdzie tego szukać ?? Google za bardzo nie pomogły :-(

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

Chcialem poprobowac DSD w Malinie ale cos nie teges. Wychodzi sygnal na Soekrisa jakis dziwny bo w kolumnach slychac szum i w tle delikatnie muzyka gra - nie bardzo wiem dlaczego...

Fajna stronka z roznymi turtorialami - niektore stare ale ten np jest ok dla kogos kto chcialby zrobic playera z dotykowym ekranem na bazie LMS:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak podmontować w Max2play nas Synology ?

Też ejstem zainteresowany - probowalem wystawic moja kolekcje pod max2play, ale zostalo u mnie po staremu - moode czyta po sieci uzywajac chyba Samby

Też ejstem zainteresowany - probowalem wystawic moja kolekcje pod max2play, ale zostalo u mnie po staremu - moode czyta po sieci uzywajac chyba Samby

Dokladnie tak jak tu jest:

(Czasami system informuje ze nie mogl zmontowac dysku - zignorowac informacje i wejsc do uwstawien LMS - i zaczac skan biblioteki.

filesys1.png

Rzeczywiście należało zignorować ten komunikat , natomiast trzeba podać koniecznie Mountpoint i potem w ustawieniach LMS wybrać interesujący nas katalog .

Dzięki . Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

o losie... Teraz wszystko co można zmieścić na małym pcb będzie pod RPi... :)

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Chlopaki - jesli ktos walczyl juz z ustawieniami DSD i mu to zagralo to zapraszam to dzielenia - jest nas tu kliku ktory chetnie otrzymaliby jakies konkretne wskazowki.

Dzieki z gory!!! ;)

Gość traxman

(Konto usunięte)

o losie... Teraz wszystko co można zmieścić na małym pcb będzie pod RPi... :)

Spokojnie zmieści się 2xPCL86, nawet z trafami, tylko wysokie będzie.

Moje przesiadka z Atoma na Pi2, zakończona sukcesem, teraz tylko poskręcać i można wrzucić zdjęcie...

Chlopaki - jesli ktos walczyl juz z ustawieniami DSD i mu to zagralo to zapraszam to dzielenia - jest nas tu kliku ktory chetnie otrzymaliby jakies konkretne wskazowki.

Dzieki z gory!!! ;)

awietek trabia ze na volumio, moode smiga dsd, z czym masz problem, bo chyba nie do konca rozumiem ;))

awietek trabia ze na volumio, moode smiga dsd, z czym masz problem, bo chyba nie do konca rozumiem ;))

Z max2play - na ustawieniach ktore sugeruja slysze tylko szym z glosnikow i da sie slyszec w glebokim tle delikatne dzwieki muzyki.

Spokojnie zmieści się 2xPCL86, nawet z trafami, tylko wysokie będzie.

Moje przesiadka z Atoma na Pi2, zakończona sukcesem, teraz tylko poskręcać i można wrzucić zdjęcie...

Dawaj dawaj czekamy :)

Gość traxman

(Konto usunięte)

Dawaj dawaj czekamy :)

jak znajdzie się kilku-nastu chętnych to mogę w miarę wolnego coś zrobić.

Edytowane przez traxman

Kazan a możesz opisać jak masz w ustawieniach ponieważ nie mogę za cholerę ustawić tego dsd, tzn. mam ustawione ale w głośnikach cisza.

Dodam że mam malinkę 1 B+ obraz to 227 dla wyświetlacza 7". Z tego co znalazłem w necie to nic nie działa.

Najnowszy LMS + plugin DSD

w M2Play zmieniłem sterownik usb na "front amanero usb ..." - nie pamiętam dokładnie nazwy sterownika

Edytowane przez kazan

w M2Play zmieniłem sterownik usb na "front amanero usb ..." - nie pamiętam dokładnie nazwy sterownika

A jaki masz dac?

G2labs mi odpisało nt nowego DACa.

Ukryta Zawartość

"Dac will we available on our site thid month. Please stay updated through our blog.

Ukryta Zawartość

Także, tego - dajcie znać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

G2labs mi odpisało nt nowego DACa.

Ukryta Zawartość

"Dac will we available on our site thid month. Please stay updated through our blog.

Ukryta Zawartość

Także, tego - dajcie znać...

Ja mam na jakis dluzszy czas sprawe daca rozwiazana ;) tylko musze dsd ogarnac jescze ale teraz nie mam czasu.

W zasadzie to zostala mi zmiana kolumn i bede super wtedy zadowolony! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam na jakis dluzszy czas sprawe daca rozwiazana

No ja też, ale kusi

zostala mi zmiana kolumn

Dokładnie to samo mam w planach

No ja też, ale kusi

Dokładnie to samo mam w planach

A o czy myslisz? Ja chcialbym posluchac Harbethow 30tek i Tannoyi DC 10.

A o czy myslisz?

Tannoy DC 10 i stare Tannoy D900 chętnie bym posłuchać chciał.

Ale też budujemy z kolegą kolumny z głośnikiem koncentrycznym 15" i wiążę z nimi duże nadzieje.

Tannoy DC 10 i stare Tannoy D900 chętnie bym posłuchać chciał.

Ale też budujemy z kolegą kolumny z głośnikiem koncentrycznym 15" i wiążę z nimi duże nadzieje.

Wow - oby tylko bas nie przygniotl ;)

oby tylko bas nie przygniotl

Nie jest za mocno - tak naprawdę bardzo podobnie do Tannoy611, tyle że niżej schodzi i jakiś taki pewniejszy jest - no może moj wzmacniacz 2x60W jest za słaby, ale głośnik ma niby mieć 91 dB więc ...

• Pokaż nowe odpowiedzi