Skocz do zawartości
IGNORED

18 m pokój blok, podłogowe czy podstawkowe

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmacniacz i coś do odtwarzania plików kupię Audio GD na pewno, bo w porównaniu z innymi produktami jest dużo taniej i lepiej.

A @szwagier83 lepije zrobi, jak z takimi komentarzami się wstrzyma, bo pisanina taka źle działa na wątrobę.

Te ścienne kolumny kosztują 12 tys, zatem nie sądzę, by źle grały, bo nikt tego by nie kupował , a producentowi nie opłacałoby się tego wykonywać. Nie słyszałem ich. Problem polega na tym, że pokój z każdej strony jest przy ścianie czymś zastawiony - przy dwóch ścianach stoją meble, przy trzeciej ścianie stół, a przy czwartej pod oknem jest łóżko. Dlatego wiszące byłyby najlepszym rozwiązaniem

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Te ścienne kolumny kosztują 12 tys, zatem nie sądzę, by źle grały, bo nikt tego by nie kupował ,

Myślę że to nie są odpowiednie kolumny do dobrego systemu stereo i chociaż kosztują 12000pln pewnie wiele nie pokażą .

Chyba szału nie będzie ale posłuchać można a w 18m2 miejsca sporo jest na odpowiedniej wielkości podłogówki myślę .

Na 18metrach już można poszaleć z podłogowcami.

Ale czytam że kolega już ma wiszące pierdziawki na oku to skłaniałbym się ku mini wieży jak Szwagiero radzi a reszte przechlał,żartuję

Łokmen Saba

A ja bym uważał wolnostojącym kolumnami w 18mkw. Może jeśli byłyby to dedykowany pokój. Inaczej monitory, większe monitory zapewnią bezstresowe słuchanie a jak widać jakość dźwięku nie jest tu priorytetem. Może jakieś tzw bookshelf.

Dziś ze swą poszedłem znów słuchać. Podłogowe w ogóle nie wchodzą w rachubę, bo nie mam miejsca.

Słuchałem Monitor Audio naściennych. Ogólnie przestrzeń ogromna, jednak za dużo o dziwo basu.

Te Audiovectory z regą zagrały zbyt sztucznie, rozdzielczo, ale w swym nadmiarze czystości aż nienaturalnie. Jakie było me zdziwienie, gdy został zmieniony wzmak na arcama. Sztuczna czystość znikła, jednak te audiovectory mają podbitą górę , co mi się nie podoba. I generalnie największe wrażenie na mnie zrobiły kefy ls50 - naturalnie, równo, szeroko. Kefy ls50 są niesamowite. Te naścienne Monitor Audio tańsze, ale z racji rozbuchanego basu mogą mieć problemy z rozdzielczością.

Żeby naścienne grały tak jak ls50 od KEF, byłoby bosko. Co mnie się podoba u mojego kumpla w sklepie, że

słucha się kolumn nie ustawionych w pomieszczeniu niezaadaptowanym akustycznie. Kefy stały na półce blisko siebie, a mimo to robiły ogromne wrażenie.

Pokój 18 metrowy niekoniecznie wymaga podłogówek. Sądzę, że KEF ls50 w pełni mnie usatysfakcjonuje.

Teraz tylko problem, jak

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Zależy jakie brzmienie lubisz?

Ja po przesiadce na podstawkowe byłem ogólnie zadowolony ich dźwiękiem ale brakowało mi pierdyknięcia z podłogówek.No i powróciłem do nich.

Nie potrzebuję aż tak odseparowanych dzwięków z monitorów za sztucznie to dla mnie gra.

Obecnie mam najbardziej muzykalne kolumny jakie dotychczas posiadałem a w przeciągu 2 lat miałem ich 6 kompletów.

Dlatego pytam jaki dźwięk lubisz.

Chociaż zdrugiej strony przy kiepskim systemie to nie będzie miało znaczenia bo będzie i tak "kupa"

Ja mam aż tylko 16m2

Łokmen Saba

A ja bym uważał wolnostojącym kolumnami w 18mkw. Może jeśli byłyby to dedykowany pokój. Inaczej monitory, większe monitory zapewnią bezstresowe słuchanie a jak widać jakość dźwięku nie jest tu priorytetem. Może jakieś tzw bookshelf.

Jakość dźwięku nie jest priorytetem? Gdyby tak było , kupiłbym miniwieżę za 800 złotych.

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

No nie wiem skoro jest mowa o głośnikach naściennych. W tej cenie może i grają lepiej niż mini wieża za 3000, ale wg mnie to taki gadżet, bajer. Takie moje zdanie, ale nie każdy potrzebuje skupiać się specjalnie na muzyce więc i naścienne mają swój zbyt.

Dlatego mówię, że naścienne grały dużo gorzej od KEF ls50 , które mnie urzekły i grały według mnie lepiej od audiovectorów za 7 tys.

A mam pytanie odnośnie kefów ls50. Piszą w recenzjach, że potrzebują dużo prądu czy że są kapryśne co do wzmaka, że byle nie da się podłączyć. Ale taki Audio-gd Prescision 2 chyba wystarczy, czyż nie?

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Dlatego mówię, że naścienne grały dużo gorzej od KEF ls50 , które mnie urzekły i grały według mnie lepiej od audiovectorów za 7 tys.

A mam pytanie odnośnie kefów ls50. Piszą w recenzjach, że potrzebują dużo prądu czy że są kapryśne co do wzmaka, że byle nie da się podłączyć. Ale taki Audio-gd Prescision 2 chyba wystarczy, czyż nie?

Audio GD wystarczy

Dziś ze swą poszedłem znów słuchać. Podłogowe w ogóle nie wchodzą w rachubę, bo nie mam miejsca.

Słuchałem Monitor Audio naściennych. Ogólnie przestrzeń ogromna, jednak za dużo o dziwo basu.

Te Audiovectory z regą zagrały zbyt sztucznie, rozdzielczo, ale w swym nadmiarze czystości aż nienaturalnie. Jakie było me zdziwienie, gdy został zmieniony wzmak na arcama. Sztuczna czystość znikła, jednak te audiovectory mają podbitą górę , co mi się nie podoba. I generalnie największe wrażenie na mnie zrobiły kefy ls50 - naturalnie, równo, szeroko. Kefy ls50 są niesamowite. Te naścienne Monitor Audio tańsze, ale z racji rozbuchanego basu mogą mieć problemy z rozdzielczością.

Żeby naścienne grały tak jak ls50 od KEF, byłoby bosko. Co mnie się podoba u mojego kumpla w sklepie, że

słucha się kolumn nie ustawionych w pomieszczeniu niezaadaptowanym akustycznie. Kefy stały na półce blisko siebie, a mimo to robiły ogromne wrażenie.

Pokój 18 metrowy niekoniecznie wymaga podłogówek. Sądzę, że KEF ls50 w pełni mnie usatysfakcjonuje.

Teraz tylko problem, jak

Czy wymienione przez Ciebie kolumny były wygrzane?

Pytam, bo kolumna podczas "docierania" potrafi diametralnie czasem zmienić swe brzmienie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Dobre pytanie, one nie grają tam ciągle, inny zestaw wykorzystują do słuchania, niemniej i tak są świetne. W końcu nie bez kozery dostały tyle nagród.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Czy roksan kandy gra zauważalnie gorzej od Audio - GD, innymi słowy, Czy jest sens, by dopłacać do Precision 2?

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Jak masz możliwość to odsłuchaj oba wzmaki.

Dla jednego będzie różnica i dołoży do tego Audio GD a inny kupi całkiem co innego.

Nie sugeruj się bardzo tym co kto pisze,no chyba że macie takie same gusta.

Łokmen Saba

Na 18m szukal bym R300. Jeszcze nie dawno kazdemu odradził bym monitory, ale te kolumienki rozpychaja sie łokciami z basem w moim pokoju.

?👈

To prawda, każdy lubi co innego. Nie lubię nadmiaru basu, r300 nie słyszałem, dopiero mają dojść do sklepu. Ls50 mnie urzekły , niczego więcej nie będę szukał. A że właściciel sklepu to mój kolega, wypożyczy mi różne wzmacniacze, nawet na jesieni będzie miał Audio-gd precision 2, lecz najpierw posłucham ls50 na moim starym i tanim amplitunerze onkyo , a potem porównam to z innymi wzmacniaczami.

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

To prawda, każdy lubi co innego. Nie lubię nadmiaru basu, r300 nie słyszałem, dopiero mają dojść do sklepu. Ls50 mnie urzekły , niczego więcej nie będę szukał. A że właściciel sklepu to mój kolega, wypożyczy mi różne wzmacniacze, nawet na jesieni będzie miał Audio-gd precision 2, lecz najpierw posłucham ls50 na moim starym i tanim amplitunerze onkyo , a potem porównam to z innymi wzmacniaczami.

fajnie grają z naimem xs2.

Focal + Naim

monitory jak maja stac na podstawkach to zaieraja tyle sam przetrzeni jak podlogowki

tylko przedni bas reflex

ja sie ostatnio zajawilem taka konstrukcja ktora wyszperale na allegro

byla na audioszoł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

samogon poprawiony przez dobra firme.

koszty przetwornikow + zwrotka przewyzszaja cene sprzedazy

piekne skrzynki w gratisie

jak bedzie za duzo bau mona sprobuwac zatkac tak jak chyba jest na zalaczonym obrazku, w malym pomieszczeniu poprawia kontury basu i sie tak nie ciagnie

kompletnie nie wie z czy by to zagralo, trzeba by spytac wlasciciela co ty kolumnom smakuje ;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak nie ma miejsca na podłodze, kolumny można zawsze postawić powiesić na specjalnych uchwytach lub odpowiednich półkach do ściany. Wiadomo, że mogą troszkę stracić na dźwięku ale jednak dobry sprzęt będzie się miało.

Kefy LS wymagające są bardzo więc wydajny prądowo wzmacniacz musi być, tylko odsłuchy pozostają, a kable to przynajmniej za kilkadziesiąt PLN za metr i brzmieniowo to już kosmetyka na samym końcu.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ja wolę już trochę mniej przestrzeni i detali niż rachityczny bas z podstawek.

Ja wolę mieć płytszy bas ale za to przestrzeń, detal, lepsze stereo i wokale :) Pogon za basem za wszelka cenę jest dla mnie niezrozumiały no chyba ze ktos słucha umpa umpa

monitory jak maja stac na podstawkach to zaieraja tyle sam przetrzeni jak podlogowki

W tej samej cenie mozna kupic o wiele lepsze monitory z lepszym całosciowo brzmieniem. Mój przykład. Miałem podłogowe mission, zamieniłem na podstawkowe Dali ikon 1. Basu moze nie ma ale poprawa dzwieku we WSZYSTKICH innych aspektach znaczna. Kto co lubi badziewny dzwiek z podłogowych lub za taka samą cenę lepszy z monitorów

W tej samej cenie mozna kupic o wiele lepsze monitory z lepszym całosciowo brzmieniem. Mój przykład. Miałem podłogowe mission, zamieniłem na podstawkowe Dali ikon 1. Basu moze nie ma ale poprawa dzwieku we WSZYSTKICH innych aspektach znaczna. Kto co lubi badziewny dzwiek z podłogowych lub za taka samą cenę lepszy z monitorów

badziewne podlogowki do dobrych monitorow ne wiem czy w ogole temat zaklada takie porownanie.

wolnostojace oliwa ktore wyszukalem to raczej nie kwestia badziewnych kolumn i z zatkanym basreflexem powinny byc szybkie oraz przestrzenne na takich jak ww przetworniki z dobra zwrtoka a i wykonanie 1wsza klasa wyglada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.