Skocz do zawartości
IGNORED

czeka nas wyzysk bez umiaru

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Taak. Ludzie są antysystemowi - bo w ogóle nie rozumieją tego systemu. Nikt ich w szkole nie nauczył. Ale to system winien - nie oni.

W ZUS nie płaci się składek na siebie ani ich nie oszczędza - te składki są na utrzymanie wcześniejszych pokoleń, które was urodziły i zapewniły wam taką a nie inną infrastrukturę do życia. Narzekasz na wysokość zus-owskiej emerytury ? Odkładaj na wyższą u prywatnego ubezpieczyciela.

Nie stać cię ? Zarabiaj więcej.

Nie umiesz zarabiać więcej ? To siedź cicho i ciesz się że masz darmowego lekarza ...

Przeczysz sobie.

To prawda, ze placac skladki emerytalne placisz na dzisiejszych jej odbiorcow bo wycofujesz sie z biezacej konsumpcji na ich dzisiejsza konsumpcje. Ale ta prawda jest uniwersalna czyli nie ma znaczenia czy skladki placisz ZUSowi czy komukolwiek innemu, w ekonomi nie ma oszczedzania kasy na przyszlosc w zadnej formie poza odkladaniem trwalych produktow materialnych z ktorych znow moga cie okrasc.

To co skladasz do banku jako oszczednosci bank natychmiast pozycza innym na biezaca konsumpcje. Jak zle pozycza to tez mozesz swa kase straci calkiem szybko. I wielu by stracilo gdyby rzady nie zmuszaly innych podatnikow do placenia za cudze bledy i chciwosc. Jesli w jednej firmie placisz wiecej niz w drugiej jako skladke to znaczy, ze bierze wiecej za usluge, czasami inwestuje inaczej ale to nie znaczy, ze lepiej bo zarobek firmy/wlasciciela od tego nie zalezy tylko od tego ile sobie potraca za usluge.

pozdrawiam,

PS a skad wiesz, ze sam nie jestes wariatem? To, ze sam wierzysz w swe zdrowie psychiczne jest tylko wiara.

Wiara to prymitywna forma poznania. Poznanie opiera się na weryfikacji faktów i stojących za nim poglądów. Wiara żadnej weryfikacji nie wymaga a nawet ją odrzuca. Dlatego wiara jest nieweryfikowalna i do poznania używają jej ci których nazywam "wariaci".

Wszystkie głupie poglądy głoszone przez oburzonych nie mają pokrycia w faktach - ale nie muszą mieć bo są wyrywane z kontekstu i przedstawiane w poglądach pasujących intencjonalności "wierzących".

Przy próbie weryfikacji ich poprzez poznanie - okazuje się że jest to tylko strzępek wyrwanych z kontekstu nonsensów.

Każdemu głosicielowi bzdur polecam weryfikację faktów na których te bzdury się opierają. Np w internecie - dostęp do informacji jest teraz pełny.

Czy to pomoże ? Nie. Bo wiara to prymitywna forma poznania. Więc zamiast wykonać solidny wysiłek umysłowy i się dokształcić - "wierzący" wyszuka w sieci kolejne bzdury potwierdzające jego światopogląd.

Teoretycznie na głupotę powinno się stosować zapobiegawczo edukację. Ta nie skutkuje - bo niektórzy nie przykładają się na lekcjach , ba - nawet uważają że szkoła to niepotrzebna bzdura.

Więc ja na głupotę i żerujący na niej populizm nie widzę lekarstwa.

Chyba że bezlitośnie głupotę tępić ...

Ja tam uważam że wariatów trzeba zamykać w szpitalach i leczyć - a nie pozwalać im się publicznie wypowiadać o "systemie legalnego niewolnictwa" ...

Bardzo mnie niepokja te postawy tyrana. wielu ma ten problem także niewolnictwo ekonomiczne jest na razie jedyna gwarancja pokoju oraz nie rozprzestrzeniania sie kolejnej tyranii.

Bo jak to w pewnym kawale było ..... czy tyrania czy demokracja obywatel tak czy siak będzie je...y

chwilowy brak działalności w audio.

Bardzo mnie niepokja te postawy tyrana. wielu ma ten problem także niewolnictwo ekonomiczne jest na razie jedyna gwarancja pokoju

Zdefiniuj wolność ekonomiczną (przeciwieństwo "niewolnictwa ekonomicznego"). Twoim zdaniem, bo rozumiem ze w takiej wolności mógłbyś działać (czuć się jak ryba w wodzie).

Myślisz że jest na świecie/w teorii system idealny, no prawie idealny dla Polaka ? Ci co wyjeżdżają na zachód prędzej czy później też zaczynają narzekać tylko starają się o tym głośno nie mówić. Znam takich.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zapytam o głupotę n/t katastrofy.

Jest na ten temat cały długi wątek. Przykładowo "badanie" puszek po npojach, parówek i wiele innych idiotyzmów sugerowanych przez zespół Pana Antoniego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

>Napisano 26.08.2015 - 14:27Użytkownik Lech36 dnia 26.08.2015 - 10:53 napisałDo gospodarki Pana B. bym nie mieszał. Do rządzenia też>

Ale w ubezpieczeniach się sprawdza: "strzeżonego pan B. strzeże" Wszystkim znane ;)

A może ktoś z Kolegów/żanek ma już chytry plan na nowe PZU ;P

Fakltycznie Pan B..alcerowicz je..ął ludzi już dwa razy przez 25 lat. Drugi raz z Panem B...uzkiem i kumplami z Gdańska oszwabił Polaków na przekręcie o nazwie fundusze emerytalne, w których jego kumple kasowali prowizje za przelewanie pieniędzy ubezpieczonych z kont w państwowym ZUS na konta w prywatnych folwarkach.

W ubezpieczeniach więc panowie B... też się sprawdzają... A w polityce mają tego rysia-misia S...wetru :-)

To już ich problem. W takim układzie robisz ze swoimi pieniędzmi co chcesz, jak je stracisz umierasz pod mostem. Na tej zasadzie działa cała natura.

Gdyby działała, to byś tu nie szmoncił.

Gdyby działała, to byś tu nie szmoncił.

Błysnąłeś, aż w koło pociemniało. Pochylić to ja się mogę nad człowiekiem uczciwym którego dotknął los, nad debilem który najpierw traci pieniądze i dyma wszystko co się rusza, a potem wyciąga rękę bo zbieniał litował się nie będę. Tak działa cała natura. Ty sam może dla takich założyć ochronkę i wspierać ich do woli. To wyłącznie Twój problem.

Co do mojej skromnej osoby i Twojego personalnego przytyku: gówno o mnie wiesz, więc łaskawie odpier**l się ode mnie dziadu. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.