Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Nad c356bee ?

Jakub_59318

Rekomendowane odpowiedzi

STOP CHIŃSZCZYŹNIE !!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do NADa świetnie pasuje Definitive Technology, jeśli szukasz bardzo przestrzennego obszernego dźwięku z basem nieprzymulającym średnicy

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-bp-6-bp6-kolumny-podlogowe-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Do NADa świetnie pasuje Definitive Technology, jeśli szukasz bardzo przestrzennego obszernego dźwięku z basem nieprzymulającym średnicy

Ukryta Zawartość

Pytanie, czy ten model dobrze się spisuje z 356?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie, czy ten model dobrze się spisuje z 356?

Ukryta Zawartość

Spasowały by. Choć w takim pomieszczeniu i budżecie podłogówki lepiej się sprawdzą.

Ukryta Zawartość

Jeden z naszych pracowników ma je spięte z C356 w domu na stałe. Wystarczyło wyrzucić firmowe zworki z tyłu i dobrać dobrze kabel i gra to jak piekło

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Z tą bierną membraną są jak podłogówki....

Nie ujmując nic tym kolumnom, także lubię tą markę, to membrana bierna nie ma tu żadnego znaczenia czy kolumna jest podstawkowa czy podłogowa.

Pozdrawaim

Pylony Diamond faktycznie silna pozycja. Mi się podobały jeszcze Boston Acoustics serii M. Polk Audio a7 też niezłe, ale z NADem ich nie słyszałem. Mogłyby grać zbyt łagodne.

Seria M od Bostona była zestawiana z wysokimi klockami Marantza podczas ostatniego AudioShow.

Pan Ken rzekomo na nich słucha i bardzo starannie je ustawiał.

Polk A7 to zdecydowanie większa kolumna.

Tak sonie dywagujemy a nie wiem czy autor wątku bierze jeszcze udział w temacie?

Wcześniej w jednym z wpisów podziękowałem za informacje

Seria M od Bostona była zestawiana z wysokimi klockami Marantza podczas ostatniego AudioShow.

Pan Ken rzekomo na nich słucha i bardzo starannie je ustawiał.

Polk A7 to zdecydowanie większa kolumna.

Tak sonie dywagujemy a nie wiem czy autor wątku bierze jeszcze udział w temacie?

Mimo tego, że wcześniej podziękowałem za waszą pomoc to nadal śledzę wątek :-).

Po przeprowadzce dokonałem dokładnego pomiaru pokoju i wyszło, że ma 22m2 i 3m 40cm wysokości.

Kolumny muszę ustawić na dłuższej ścianie (mieszkam z partnerką, wiadomo o chodzi ;-) ) co daje mi 2,5m odległości do głowy słuchacza od kolumny, od tylniej ściany za kolumną 30-40 cm. Pokój prawie zagracony.

Obecnie wyłoniłem kolumny, którymi jestem zainteresowany:

- canton chrono 508.2

- polk audio rti a5

- dali ikon 6 mk2

- pylon audio diamond 25

- tannoy xt6f

- dali zensor 7

Z kolumn słuchałem dali ikon 6 mk2, wszystko super poza tym, że trochę brakowało mi w nich życia.

Dla przypomnienia posiadam nad c356bee, transport cambridge audio cxc i dac hegel hd11.

mam CXC czyli transport Cd, nie CXN . Cxc puszczam do hd11 :-)

Wybacz , 6:44 to jeszcze ledwo na jedno oko widziałem ;)

Co nie zmienia faktu że sens wchodzenia we wzmacniacze NAD jest tylko jeżeli będziemy używać je jako końcówki ( czyli sterując DAC z regulacją głośności ) albo pod modyfikację . Tu zyskamy najlepszą jakość brzmienia i funkcjonalność .

Tego nie przeskoczą najlepsze na świecie kolumny .

Od ponad roku sam używam C356BEE z modem a zastąpił Denona PMA2020AE , ten zastąpił Krella S300i a Krell Xindaka A600P itd ...

Obecnie wyłoniłem kolumny, którymi jestem zainteresowany:

- canton chrono 508.2

- polk audio rti a5

- dali ikon 6 mk2

- pylon audio diamond 25

- tannoy xt6f

- dali zensor 7

Z kolumn słuchałem dali ikon 6 mk2, wszystko super poza tym, że trochę brakowało mi w nich życia.

Dla przypomnienia posiadam nad c356bee,

Wszystkie inaczej brzmiace. Ikony 6tki wyeliminowane ale sluchaj dalej

Jak żywiołowe granie to Diamondy albo Polki, z tym że Polki mają podbity przełom średnicy i góry oraz są bardzo łagodne. Te Tannoye odrzuć, chyba że nie lubisz dźwięku gitary basowej.

Ja jednak polecam je odsłuchać.

Lista niemal kompletna aby dobrać i uzyskać pożądany dla siebie dźwięk.

Dlatego uważam że absolutnie nie należy ich "odpuszczać"

Pozdrawiam

Na tych Tannoyach nie słychać ataku strun gitary basowej tylko jej wybrzmiewanie. W dodatku są to kolumny do spokojnej muzyki. Grają w taki sposób, że imitują koncert. Jak już to xt8f, bo xt6f to nieporozumienie, ale co kto lubi...

Jutro będę miał okazje posłuchać C356 z Kefami Q700 i Sonusami Principia 7 i może też 5, jak również innymi głośnikami. Ciekaw jestem tych SF, bo o nich wszędzie cisza, albo źle szukam ;)

Miałem dzisiaj możliwość posłuchania tego Nada z Sonus faber Principia 7. I nie polecam tego zestawienia. Ogólny przekaz gładki i żywy, rześki, a czegoś brakuje. Scena średnia, nie ma niskiego zejścia na basie... bas niby taki tłuściutki i sprawny ale nie sięga nisko. Może z innym, lepszym, wydajniejszym wzmacniaczem... ale nie z tym.

I dziwna sprawa ze średnicą, tak jakby była jakaś "dziura" w przetwarzaniu średnich tonów. Czegoś brakuje, choć trudno mi zdefiniować do końca czego. Miły i czarujący przekaz ale niepełny, niekompletny. Podejrzewam, że potrzebny jest lepszy wzmak i zabawa z ustawieniem.

Po godzinie pan włączył mi Definitive Technology Monitor 65 i od razu banan na gębie - jedyne zastrzeżenie jakie mam, to ich wygląd. Wróciłem z nimi do domu. Ale to jest wątek o podłogowych....

Sonus Faber Principia miało zastąpić najtańszą serie Toy. Uważam że Toye miały dusze a Principia już mniej. Trzeba je odpowiednio skonfigurować w całym systemie.

Pozdrawiam.

Fakt, Toy Tower gra inaczej, niż Principia. Mniejsza jest skala jego dźwięku ale brzmi kompletnie na średnicy i jakoś bardziej otwarcie. W mniejszych czy średnich pomieszczeniach wystarczy spokojnie. To stosunkowo małe kolumny. Czytałem, że ktoś z forum łączył je z tym Nadem.

Ale Principia 7, hm... zgodzę się, trzeba je odpowiednio skonfigurować w systemie. Podejrzewam, że dobrze dobrana amplifikacja wyciągnie z nich wszystko co dobre. Ale nie C356. To oczywiście moje subiektywne spostrzeżenie.

Wszystkie sonusy mają to do siebie że oczekują od wzmacniacza dużo. Musi to być elektronika dobrana starannie pod indywidualne gusta. Nad do principia to i tak nie najgorsze połączenie ale kolumny potrafią zagrać lepiej to prawda

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.