Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser Orpheus

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

To ile ten najnowszy następca HE/HEV będzie kosztował? czy dalej sobie będziemy tu pisać że ta firma nie ma nic w zamian zamiast starych ukradzionych słuchawek na pokaz?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 miesiące później...
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Kurde to jeszcze niech do tego dodadzą trochę zer z tyłu, inteligentny dom z takowym samochodem i będzie gitara.

Ja chciałbym tylko posłuchać dobrze zagranej muzyki na czymś czego bym się nie bał dotknąć bo zaraz jego odsprzedawalna wartość zmaleje na łeb na szyję.

No i widzę cena podawana na Audio Schow z 50'000$ wzrosła do 55'000$

Prognozuję że na wiosnę w tym tempie będzie 80'000$ jak nic :)

Ajajaj, inteligentnego CNC zwijacza do kabla nie widać :(

Ja słuchałem starego i... Staxy`y pozamiatały całą resztę :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja słuchałem starego i... Staxy`y pozamiatały całą resztę :)

w/g mnie tylko 009 były porównywalne z Orfeuszem. Ale jednak Orfeusz był lepszy, byc moze to zasługa/wina amplifikacji a nie samych słuchawek.

pozdrawiam

w/g mnie tylko 009 były porównywalne z Orfeuszem. Ale jednak Orfeusz był lepszy, byc moze to zasługa/wina amplifikacji a nie samych słuchawek.

pozdrawiam

Widac ze nie sluchales K-1000 piec razy tanszych i lepszych,ale trzeba posluchac.

pozdrawiam

Orfeusz był za miękki, bardzo fajnie buduje scenę, ale brakło tam powietrza, pewnie lata także zrobiły swoje..., 91 rok.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 2 tygodnie później...

Widac ze nie sluchales K-1000 piec razy tanszych i lepszych,ale trzeba posluchac.

Mirek , nie pier... juz prosze . Słuchałem K 1000 z Carry SEI 300 ( a nawet dwoma) ,jak i z innymi wzmakami i jaj nie urywa . Orfeusz z dobrą amplifikacją wręcz przeciwnie.

Wierz w co chcesz ,ale nie wprowadzaj innych w błąd, prosze.

Mirek , nie pier... juz prosze . Słuchałem K 1000 z Carry SEI 300 ( a nawet dwoma) ,jak i z innymi wzmakami i jaj nie urywa . Orfeusz z dobrą amplifikacją wręcz przeciwnie.

Wierz w co chcesz ,ale nie wprowadzaj innych w błąd, prosze.

Orfeusze swietne sluchawki,najlepsze na swiecie, ale biorac po uwage jakosc-cena to ich najgorszy przelicznik,K-1000 bija je na leb z dobrym wzmacniaczem (jakos-cena)

i inne sluchawki rowniez,bo jak wiesz ceny innych profesjonalnych sluchawek poszly pod niebiosa, tylko nie ich jakosc grania!

Najlepszy nasz recenzent od sluchawek Piotr Ryka ma identyczne zdanie jak ja ze K-1000 sa najlepszymi sluchawkami,moze masz inny sluch i preferencje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz Mirek, trzymajac sie Twojej logiki, to najlepszymi sluchawkami na swiecie powinny byc Kossy Porta Pro za 200PLN bo maja zdecydowanie najlepszy stosunek jakosci do ceny z tych tutaj wymienionych.

Wiesz Mirek, trzymajac sie Twojej logiki, to najlepszymi sluchawkami na swiecie powinny byc Kossy Porta Pro za 200PLN bo maja zdecydowanie najlepszy stosunek jakosci do ceny z tych tutaj wymienionych.

Mowimy o profesjonalnych sluchawkach w tym przedziale powiedzmy od 1000eur w gore,tak ze bez przesady.

Orfeusz to nie sa przeciez profesjonalne sluchawki (nie uswiadczysz ich w zadnym studio, tych Twoich K1000 tez pewnie niekoniecznie), wiec nie bardzo wiadomo do jakiej grupy 'profesjonalnych' sluchawek sie odnosisz w tym watku.

Zadne z nich nie są obecnie produkowane,tak że to są słuchawki dla profesjonalnych konserwatorów zabytków po naszemu vintage ;)

Bo dla słuchawek nagrania powinny być realizowane w technice sztucznej głowy (Binarual)

Niestety od ponad 45 lat ta technika się nie przyjęła z racji niekompatybilności w stronę odsłuchu z głośników.

Przy obecnych nośnikach choćby CD można by takie nagrania zacząć wypuszczać na jednym nośniku z zrealizowanymi w jednym czasie nagrywania dwoma technikami nagrania. No ale jakoś nikt na to nie wpadł, proste rozwiązania są najtrudniejsze :)

Efekt marketingowy po tylu latach byłby bardzo dobry! Masa osób słucha w drodze do pracy, w pracy na słuchawkach ale już w domu na głośnikach.

Oczywiście nagrania najlepiej jak by były w technice Decca tree (na głośniki) i Binarual (na słuchawki).

Przy jednej i drugiej technice bardzo istotny jest typ zastosowanych mikrofonów żeby to było genialnie zrobione, myślę że da radę nawet w naszym kraju :)

Obie ww pary jak i wszystkie inne budują dla mnie scenę z tylu głowy . Podobno to brak odsłuchania na słuchawkach . Znajomy do którego należały mówił ze po dłuższym obcowaniu uczysz sie słuchawek i budowania sceny i to co teraz buduje sie z tylu pozniej jest z przodu . Nie wiem czy to kwestia odsłuchania czy używek , ale chciałbym tego doświadczyć ;)

Taka już natura naszego mózgu, że aby szybciej reagować na zmieniające się otoczenie, uczy się pewnych stereotypów. To może wydawać się nieprawdopodobne,ale widzimy często nie rzeczywisty obraz, tylko jego stereotyp , takie funkcjonalne cliche,które powstaje w mózgu wcześniej a teraz jest na szybko do sytuacji dopasowane.Stad szybsza choć nie zawsze prawdziwa ocena. Może jednak czasem uratować życie. Taka pozostałość po pierwotnych przodkach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.