Skocz do zawartości
IGNORED

Riverside "Love, Fear and The Love Machine" - fantastycznie !

zoller

Rekomendowane odpowiedzi

Ta płyta może czarować brzmieniem, nastrojem, produkcją, ale kompozycyjnie to kruchutko jest.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Co znaczy kompozycyjnie? Bo według mnie kompozycyjnie jest bardzo dobrze.

Chicka nie skomentuję bo jeśli na Steve Hoffman forum płytą zachwycają się przede wszystkim Amerykanie i Anglicy to chyba "nic" jest słowem przekoloryzowanym... Na discogs 15 ocen - średnia 4.73/5 Dlaczego tak często Polacy wypowiadają się o swoich artystach w taki sposób? Nic oznacza średnią 0/5? Dobrze zrozumiałem?

Co znaczy kompozycyjnie? Bo według mnie kompozycyjnie jest bardzo dobrze.

Spróbuj zagrać te piosenki tylko na akustycznej gitarce, lub fortepianie, nic nie zostanie.

Aby dobrze funkcjonowały i sprawiały dobre wrażenie muszą być solidnie zinstrumentalizowane, z dobrą produkcją, wtedy jakoś dają radę.

Według mnie 3 gwiazdki na 5.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Prosta kompozycja nie oznacza złej kompozycji. Prosta kompozycja oznacza prostą kompozycję. Jeśli kruchość kompozycji oznacza prostotę kompozycji to można się zgodzić. Natomiast według mnie prostota kompozycji nie oznacza złej kompozycji. Depresyjna trójca The Cure jest kompozycyjnie świetna w swej prostocie. Albo Motorhead - canto refren canto refren nie oznacza kruchości kompozycji ale jej moc. I co z tego, że zagrasz to w dwie minuty na fortepianie i nic nie zostanie. Czasami prostota kompozycji oznacza jej siłę a nie słabość. Nie jest to Bach, naturalnie.

Spróbuj zagrać te piosenki tylko na akustycznej gitarce, lub fortepianie, nic nie zostanie.

Aby dobrze funkcjonowały i sprawiały dobre wrażenie muszą być solidnie zinstrumentalizowane, z dobrą produkcją, wtedy jakoś dają radę.

Według mnie 3 gwiazdki na 5.

Chyba nie do końca się zgodzę. Poza tym w przypadku o solidnej instrumentacji też nie ma mowy. Tego rodzaju muzykę odbieramy jako produkcję skończoną i nie szukamy głębiej. Doskonały odsetek muzyki rockowej jest kompozycyjnie banalny, ale produkcyjnie już nie. Z resztą kontekst tej muzyki jest bardzo mocno zakorzeniony w latach osiemdziesiątych więc jak ta płyta powinna brzmieć. Chyba właśnie tak jak brzmi...

Nie myśl - słuchaj.

Słucham tej płyty od dwóch dni i to zdecydowanie płyta dla mnie. Fantastyczne granie, inaczej niż do tej pory, dobra realizacja i pewna dojrzałość. Jak na razie i na tę chwilę płyta na bezludną wyspę. Polecam uwadze :)

To i ja posłucham, skoro...

A to nie dzisiaj była premiera ?

- już była premiera...

Czy ktoś coś komuś pidpierdolił, czy ja już - na osobną półkę, zoller?:(

Polecam ciekawy wywiad z Dudą (nie prezydentem).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 2 tygodnie później...

..jarex...wywiad świetny , dzięki , bo nie miałem okazji....a tak na marginesie to powiem Ci , że coraz częściej wyciągam stare płytki i słucham sobie i sprawia mi to ogromną przyjemność....oczywiście nie zaniedbuję nowości....ale nostalgia powraca...może tak musi być...???? pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.