Skocz do zawartości
IGNORED

kabel głośnikowy do lampy i hornów

2A3_fan

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę skończ podkreślać że jesteś moim sąsiadem ot po prostu wynajmujesz mieszkanie w pobliżu a ja tu mieszkam czwarte pokolenie.

Ano jestem twoim sąsiadem z kamienicy prawie obok. Płacę za swoje zarobione. Nie dostałem spadku. :D

Więcej spokoju i dystansu polecam;-)

Witku,

jakby Ci ktoś co chwilę wciskał takie świństwa, nie odpowiedziałbyś? Tu chodzi o mocne pomówienia.

Niestety Rafaell nie ma na tyle w sobie odwagi, by przyznać się do błędu...

Fakt. Zakończmy to.

Ps.

Domy budowano na przełomie lat 20/30-tych ubiegłego wieku, więc coś z tymi pokoleniami nie ten teges...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Podłączyłem ten 16GA, kabel jest bardzo dobry, rozdzielczy, raczej po ciemniejszej i cieplejszej stronie, ładnie buduje plany, dużo słychać w tle i bardzo dobrze oddaje atmosferę nagrania, pogłosy/ Dzwięk jest bardzo realistyczny o pięknej barwie, spójny. Jest to spokojnie poziom neotecha 1952, jesli chodzi o spojnosc brzmienia i barwę dużo od nie go lepszy, to co widzę na pierwszy rzut oka to neotech ma lepszą dynamikę w skali makro, szybkość dzwieku, moze to byc jednak wrazenie zwiazane z tym , że 16GA jest kablem ciemniejszym. Poprzełączam sobie te kable trochę żeby coś jeszcze napisać w ciągu weekendu. Kabel polecam, jest bardzo dobry. Odsluchów dokonuje na systemie I-ym glenair i reszta [w mieszkaniu 'kawalerskim', skromnym ze słabymi warunkami odsluchowymi, typowymi]. Postaram się porównać z Lectraline w wolnej chwili.

ps.

produkcja najnizszej linii Black Cat

to

tak jak na tym forum, napływ jeleni z pieniedzmi. Zauwaz, ze kiedys byly dyskusje typu jak to gra, dlaczego tak gra i jak jest zrobione. Teraz ile kosztuje i powtarzanie marketingu, czyli papki słownej, która dystrybutor danej marki karmi jelenia z kasą. Później masz bezsensowne wrzutki znawców domoroslych, ktorzy sami sie w internecie tymi znawcami nazwali bo wydali x na sprzet. Ludzie sie bogacą i sprzedaje sie bez wiekszych zawirowan wyzsza polka cenowa i absurdalna polka, dotyczy to tez Polski, znam takich 'audiofilow od 3 -5 lat' wielu, nie sa w stanie o wlasnych siłach preampu do kina domowego ustawic, ale o kablach rozprawiaja , ze ho ho.

Ostatni akapit to clou. Od strzału można naliczyć,tylko w tym miejscu,paru takich guru. Kino domowe to "skomplikowana"maszyneria,niech im będzie:) Oni nie są w stanie ustawić prawidłowego overhangu,co w ubiegłym stuleciu uniemożliwiałoby im słychanie muzyk w ogóle,ba wielu z nich nie zna nawet tego pojęcia.

Ostatni akapit to clou. Od strzału można naliczyć,tylko w tym miejscu,paru takich guru. Kino domowe to "skomplikowana"maszyneria,niech im będzie:) Oni nie są w stanie ustawić prawidłowego overhangu,co w ubiegłym stuleciu uniemożliwiałoby im słychanie muzyk w ogóle,ba wielu z nich nie zna nawet tego pojęcia.

A Ja mam taką prośbę Pawle bo ja tu ostatnio uchodzę za spam ale czy Ty mógłbyś zrobić postronnym taki wykład ABC co z czym dla czego tak a nie inaczej?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell chcesz dogonic Sly w ilosci postow?:))wszedzie Ciebie pelno.

Ostatnio mam dużo wolnego czasu, przepraszam ograniczę się ale mam prośbę; napisz Ty coś więcej sensownego na temat sprzętu, chętnie poczytam, na prawdę :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

A Ja mam taką prośbę Pawle bo ja tu ostatnio uchodzę za spam ale czy Ty mógłbyś zrobić postronnym taki wykład ABC co z czym dla czego tak a nie inaczej?

Rafciu easy,Ciebie nie miałem na myśli.

Ciekawe czy byl uzywany

moj byl używany zp ewnościa, moze nawet i 30 lat używany w jakims studio, uznalem go wiec za wygrzanego, nawet nie myslalem o wlozeniu do piekarnika, nie nastawiam, ze dojdzie do jakichs jeszcze zmian, jest dobry

ps. teraz na dol w biwire dalem 11 GA, ten mialem NOS wiec niech sie wygrzewa, wlaczylem hip hop [chyba to przyspieszy proces cable cookingu?], 11ga gra wolniej, spokojniej, nie jest to wydaje sie kabel klasy 16 GA, ale poczekajmy az sie troche wygrzeje i znowu pojdzie jako samodzielny kabel

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Proszę skończ podkreślać że jesteś moim sąsiadem ot po prostu wynajmujesz mieszkanie w pobliżu a ja tu mieszkam czwarte pokolenie.

Może ja się podzielę z ogółem próbką tego czwartego pokolenia. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

" Jak to mówią w dupie byłeś gówno widziałeś a musiałeś jak ten pajac zabrylować. Socjotechnika na poziomie szczyla z klasy podstawowej polegająca na zwróceniu uwagę na innych i odwróceniu od siebie.

Ale kolego nikt na ciebie nie zwraca w ogóle uwagi nie musisz tego robić!

Jak bedziesz miał wiekszosć życia za sobą a na dodatek zajmował się będziesz techniką to moze coś docenisz że ktoś się pewną wiedzą dzielił "

Bardzo tu pasuje coś z polskiego serialu : przy takiej sztuce trudno zachować kulturę :)))

Domy budowano na przełomie lat 20/30-tych ubiegłego wieku, więc coś z tymi pokoleniami nie ten teges...

Ja tam nikomu pod kołdrę nie zamierzam zaglądać;-)

Może ja się podzielę z ogółem próbką tego czwartego pokolenia. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

" Jak to mówią w dupie byłeś gówno widziałeś a musiałeś jak ten pajac zabrylować. Socjotechnika na poziomie szczyla z klasy podstawowej polegająca na zwróceniu uwagę na innych i odwróceniu od siebie.

Ale kolego nikt na ciebie nie zwraca w ogóle uwagi nie musisz tego robić!

Jak bedziesz miał wiekszosć życia za sobą a na dodatek zajmował się będziesz techniką to moze coś docenisz że ktoś się pewną wiedzą dzielił "

Bardzo tu pasuje coś z polskiego serialu : przy takiej sztuce trudno zachować kulturę :)))

A wiesz co to jest , to jest jedno z wielu urządzeń które wykonałem dla dużej firmy produkującej elektronikę na Śląsku i nie muszę nic brylować.

Tu dla przykładu obsługuję 1,5KW laser firmy Bystronic (wiem kurde nic nie umiem)

kolejne budowane urządzenie świadczące o mojej niekompetencji w sprawie techniki.

Tak od niechcenia naprawiałem Linię SMD

Opamiętaj się maluczki człowieczku nim w ogóle podejdziesz do klawiatury!

Ceny sprzętu, a zwłaszcza kabli odpłynęły w kosmos - wiele firm typu Tara, Siltech ma ceny 10-cio krotnie wyższe niż 10-15 lat temu.... Ciekawe dlaczego??

Czy aby Kolega nie przesadził? 10 krotnie? Tak się składa, że cały system mam okablowany w Siltechu. Załączam kolekcję.

Avondale gramofonowy Signature Series w 2002 roku 0,75 m zakupiłem za 3700 zł, obecnie Avondale II 9460 zł.

Forbs Lake Signature Series 0,75 m XLR w 2002 r. 5600 zł, obecnie odpowiednik to Princess 9 455 zł. Mam Princess 1,5 metra za 16 000 zł.

Ruby Hill 1 metr 3600 zł., obecnie Ruby Hill II 5671 zł.

FTM 4 Gold G3 4200zł w 1999 r. za 0,5 metra, obecny odpowiednik Queen 20 334 zł. za 1 metr.

Jak widać do 10- cio krotności daleko i jeszcze w miarę odpowiedniki z przed 13 lat można kupić za rozsądne pieniądze. Siltech poszerzył ofertę o nowe produkty i targetam stali się głównie szejkowie i milionerzy z Azji, stąd ceny na topowe ich wyroby są już poza naszą galaktyką.

Odlot cenowy nie jest charakterystyczny dla obecnych czasów. Już w 2001 roku odlot miał Purist Audio Design i żądał za 1 metr sygnałowego Dominusa RS 28986 zł., a za 3metry głośnikowego Dominusa RS 77 000 zł. Słyszałem zwykłego głośnikowego Dominusa i dźwięk był zbyt miękki i lekko nadęty, to chyba ta miedziana i aluminiowa domieszka to powodowała. Pozostałe to złoto, srebro i platyna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak się składa, że cały system mam okablowany w Siltechu.

Gratuluję wyboru.

Świetne kable.

Nie masz żadnej miedzi w torze audio?

Możesz napisać na jakich kolumnach , wzmacniaczu i źródle słuchasz?

Czy aby Kolega nie przesadził? 10 krotnie? Tak się składa, że cały system mam okablowany w Siltechu.

Gratuluję wyboru. Może nieprecyzyjnie napisałem, kiedyś seria FTM to był szczyt cennika, teraźniejszy szczyt jest 10-krotnie droższy, tak samo u Tary. Oczywiście te nowe kable są pewnie znacznie lepsze, ale z cenami przesadzili...

Też 15 lat temu miałem system okablowany Siltechami;-) Teraz są dla mnie zbyt drogie.

pozdr!

Gratuluję wyboru.

Świetne kable.

Nie masz żadnej miedzi w torze audio?

Możesz napisać na jakich kolumnach , wzmacniaczu i źródle słuchasz?

Lub

Żródła to: Linn Ikemi

Linn Sondek LP 12 z zasilaczem prądowym Lingo, przedwzmacniaczem phono Linto, ramieniem Linn Ekos, wkładką moving coil Linn Akiva

Przedwzmacniacz: McIntosh C41

Końcówka mocy: Pass Aleph 4

Kolumny : Dali Grand Diva

Filtr sieciowy: Audio Power Industries

Sprzęt to już vintage kupiony nowy w końcu lat 90 i początku 2000. Wówczas kosztował niezłą kasę.

Pokój w miarę zaadaptowany akustycznie. 7 dyfuzorów Schroedera 2D 120x120 cm , zrobione osobiście ze sklejki liściastej 9 milimetrowej, 1 dyfuzor typu Sky Line 160x 110 cm też zrobiony własnoręczne. W produkcji 4 Schroedery 1 D na sufit.

Na dowód zamieszczam zdjęcia. Jakość ich mi wybaczycie, robione telefonem.

Ukryta Zawartość

post-18481-0-13900600-1442742518_thumb.jpgpost-18481-0-13900600-1442742518_thumb.jpgpost-18481-0-96306700-1442742832_thumb.jpgpost-18481-0-79006300-1442742995_thumb.jpgpost-18481-0-81132300-1442743173_thumb.jpgpost-18481-0-08451600-1442743347_thumb.jpgpost-18481-0-76999800-1442743481_thumb.jpgpost-18481-0-63056800-1442743605_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pokój w miarę zaadaptowany akustycznie. 7 dyfuzorów Schroedera 2D 120x120 cm , zrobione osobiście ze sklejki liściastej 9 milimetrowej, 1 dyfuzor typu Sky Line 160x 110 cm też zrobiony własnoręczne. W produkcji 4 Schroedery 1 D na sufit.

Jeśli jest to pokój tylko do słuchania to akustyczne elementy bomba, gratuluję dwóch prawych raczek, warto sobie coś samemu dłubnąć.

Sky Line jest liczony na jaki zakres częstotliwości i, jaką ma głębokość?

Mam pytanie w temacie. Jaki kabelek głośnikowy z Waszego doświadczenia może nadawać się do zestawu Meixing Mingda MC3008A i kolumny Spendora S9. W tej chwili używam HMS Capriccio Bi-Wire. Cena do 4k za używany.

Spendor S9 i horny, to jak zmatowiona szarość i żarówiasty czerwony. Nie od rzeczy tytuł jest lampa i horn, gdy tymczasem w przypadku tej kolumny powinno być: kabel głośnikowy do tranzystora i trudnej kolumny. Kup Krella 500i (ktoś ogłaszał się teraz z ofertą) i pytanie o głośnikowca będziesz miał nieaktualne.

Linn Sondek LP 12 z zasilaczem prądowym Lingo, przedwzmacniaczem phono Linto, ramieniem Linn Ekos, wkładką moving coil Linn Akiva

Przesiadłeś się ostatnio z płyt CD na winylowe ?

Na zdjęciach widać płyty CD ale nie zauważyłem żadnych płyt winylowych stąd moje pytanie.

Rozumiem ,że nie masz żadnych kabli miedzianych w torze audio tylko srebro?

Ja też mam Pass-y.

Jesteś zadowolony z Twojej końcówki ?

P.S.

Proszę moderację o przeniesienie tej dyskusji do utworzonego przeze mnie wątku :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt to już vintage kupiony nowy w końcu lat 90 i początku 2000. Wówczas kosztował niezłą kasę.

Szczerze gratuluje, z pewnoscia ma tam kolega swoje audiofilskie piekne momenty z ulubiona muza.

Konto w trakcie usuwania

A co kolega glodny to zly?:)

Koledze chochli warto zlozyc gratulacje , skoro zdecydowal sie nam zaufac i pokazac swoj sprzet, rzadko sie to zdarza.

Za chwile zakonczy sie offtop, a kultury nigdy nie za wiele.

Konto w trakcie usuwania

Świetne te wystające rozpraszacze,a pod nimi rezonujące wnęki tworzone przez półki dla płyt. Rzeczywiście, pogratulować.

I to jest cała wartość audiofilstwa oraz zejścia z tematu.

Na szczęście cokolwiek można porawić kabelkami...

Spendor S9 i horny, to jak zmatowiona szarość i żarówiasty czerwony. Nie od rzeczy tytuł jest lampa i horn, gdy tymczasem w przypadku tej kolumny powinno być: kabel głośnikowy do tranzystora i trudnej kolumny. Kup Krella 500i (ktoś ogłaszał się teraz z ofertą) i pytanie o głośnikowca będziesz miał nieaktualne.

A czemu nie na temat. Interesują mnie doświadczenia. A Krell mnie nie interesuje!

Popatrzył bym jak wyglądasz taki ocipiały to może być ciekawe nowe doznanie.

Popatrzył bym jak wyglądasz taki ocipiały to może być ciekawe nowe doznanie.

A kiedy zbierzesz się w sobie i napiszesz "przepraszam, pomyliłem się" ?

Dalej brak odwagi cywilnej I konsultacje na pw trwają? :D

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Przesiadłeś się ostatnio z płyt CD na winylowe ?

Na zdjęciach widać płyty CD ale nie zauważyłem żadnych płyt winylowych stąd moje pytanie.

Rozumiem ,że nie masz żadnych kabli miedzianych w torze audio tylko srebro?

Ja też mam Pass-y.

Jesteś zadowolony z Twojej końcówki ?

Płyty winylowe są w innym pomieszczeniu. Nie chciałem ich umieścić gdyż działały zbyt wytłumiająco a ja preferuję rozpraszanie dźwięku, zajmowały też dużo miejsca, poza tym w pomieszczeniu jest też dużo obrazów o dużym formacie jako estetyczna przeciwwaga tym jeszcze nie pomalowanym koszmarnym dyfuzorom . Nie jestem teraz u siebie więc wkleję bardzo nieudane zdjęcie z telefonu jakie mam w tej chwili.

Ukryta Zawartość

Z kabli miedzianych wycofałem się gdyż z Passem Alephem 4 grały dźwiękiem zbyt nasyconym barwą, soczyście, było aż nadto barwnie, dźwięk był pogrubiony i powiększony. Obecnie lubuję się w dźwięku chłodnym, nawet trochę beznamiętnym(w stylu starych M.Levinsonów trochę) więc staram się tak pokierować akustyką, kablami, materiałami stolików by to uzyskać, a czy mi to wychodzi to już inna historia.

Świetne te wystające rozpraszacze,a pod nimi rezonujące wnęki tworzone przez półki dla płyt. Rzeczywiście, pogratulować.

Mam pełną świadomość, że nie jest to audiofilska półka, a czy takowe są? Cała ściana za siedziskiem będzie w Sky line, obecne rozwiązanie jest tymczasowe, płyty i obrazy obok zostaną przeniesione do innego pomieszczenia. Siedzisko jest metr od dyfuzora, nie nad głowa jak jello sugeruje.

Szczerze gratuluje, z pewnoscia ma tam kolega swoje audiofilskie piekne momenty z ulubiona muza

Płyt jak widzicie u mnie dostatek. Słucham głównie symfoniki dawnej a obecnie dużo współczesnej, opery współczesnej i dawnej, free jazzu, rocka nagranego do 1977. Preferuję jednak operę i koncerty na żywo. Chyba już jednak za dużo tego ekshibicjonizmu audiofilskiego na ten watek. Starczy, i tak za dużo "pokazałem" :)

Ukryta Zawartość

Opamiętaj się maluczki człowieczku nim w ogóle podejdziesz do klawiatury!

To, co pokazujesz to jakieś pierdołki, nie mówiąc już o beznadziejnym mierniku i "obróbce obrazu" ala wiocha.pl.

Nie dziwię się, że kręcisz te swoje druciki w kuchni i uprawiasz mitomanię na forum promując się w każdym temacie.

Ośmieszyłeś się z tymi 5% odzysku w czajniku, a Józkowi to do pięt nie dorastasz panie rafałku fantasto.

A teraz leć do moderacji, to ci wychodzi najlepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.