Skocz do zawartości
IGNORED

Windows 7, 8.1 czy 10?

morhol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

...jednak podróżujesz w kapsule czasu, przyznaj się ;-)

Ja do neta i operacji bankowych mam Linuksa, a że w gry nie gram i nic nie projektuję w autocad'zie to mi Windows zbyteczny.

...i szczerze powiedziawszy, nawet za darmo bym żadnego nie wziął.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Sprawa jest niebagatelna, bo chodzi nawet o 6 gigabajtów danych, które nasz komputer (o ile pracuje pod kontrolą systemu Windows 7 albo 8/8.1) ściągnie i zapisze w ukrytym folderze. Ściągnie nawet wtedy, gdy nie wyraziliśmy żadnego zainteresowania instalacją najnowszego systemu Windows 10! Czemu? Na wszelki wypadek." - http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Microsoft-wymusza-sciagniecie-Windows-10,wid,17844198,wiadomosc.html

...a nie pisałem ?

To jest wszystko chore: dlaczego software może robić wszystko bez naszej wiedzy, wbrew naszej woli, na naszych komputerach? Aby zrozumieć jak poważna to jest patologia wyobraźmy sobie przez chwilę, że w podobny sposób zachowują się inne kupowane przez nas towary. Np. kupujemy plecak, który ma prawo przesyłać każdego dnia informacje, co w nim nosimy. Albo pójdźmy jeszcze dalej: kupujemy samochód, a producent ma prawo wymieniac w nim wyposażenie, niekoniecznie na lepsze.

Nie wiem czy wiecie, że Microsoft ma patent na śledzenie kamerą, kto siedzi przed telewizorem tak, aby można było dopasowac reklamę do wieku, płci i innych cech odbiorców. Albo z innej beczki: w Stanach był taki przypadek, że gość dostał niechcianą ofertę pieluch i innych art. dla niemowląt. Zrobił z tego aferę i okazało się, że nieletnia córka jest w ciąży, szukała info po internecie. Tato oczywiście o niczym nie wiedział.

Naruszenie prywatności jest przerażające, a przyszło to do nas ze Stanów, gdzie prawa do prywatności nie są chronione, a obywateli traktuje sie jak stado baranów.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Wiem, że wiele to nie pomoże ale kamerę laptopie mam zaklejoną plastrem z opatrunkiem, a kamerę od konsoli odwróconą w stronę ściany. Na W10 nie planuję się przesiadać.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.