Skocz do zawartości
IGNORED

SONY KD55X8509C czy Panasonic TX-55AX630

fxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po długim śledzeniu tematu OLED .. itp stwierdzięłm że kupowanie TV powyżej 5-6k mija się z celem.

Oled się wypali a LCD jednak zejdzie do lamusa.

Stwierdziłem zatem że ograniczę kwotę do 4-6k za 55" UHD.

Wybrałem na początek dwa chwalone TV, Sony ma nowszą technologię ale nie wiem czy warto dopłacać zwłaszcza że Androida pewnie nie użyję (do sieci mam kompa) Może ewentualnie jakie youtube ale jakość tam jest zatrważająco niska wię tak naprawdę filmy i TV.

Co sądzicie o tych modelach SONY KD55X8509C czy Panasonic TX-55AX630, a może coś innego?

Ten Panasonic to model z ubiegłego roku więc nie wiem czy uda Ci się go znaleźć zapakowanego (tzn. nie z wystawy). Sony to model tegoroczny ale jest o 2000 zł droższy ( Panas ok. 4000 zł, Sony jakieś 6000). Odnośnie jakości obrazu to Sony świeci jaśniej i ma bardziej nasycone kolory. Panasonic będzie miał obraz bardziej stłumiony i matowy. Poza tym Sony jest lepiej wykonany i wg. mnie ma fajniejszy dizajn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A nawet można dostać go za 5K zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

patrzac po specyfikacji sony to 8509 to nie to samo co 8505 ale sa bardzo podobne i cena 5 tys za niego jest calkiem dobra

X8505 różni się od X8509 odświeżaniem (800hz vs. 1000hz) oraz kolorem podstawy. Jeżeli jest o 1000 zł tańszy to nic tylko brać :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.