Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale Diamond 10.6 vs Wharfedale Diamond 10.7

slavax

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

obecnie jestem na etapie poszukiwań zestawu stereo do pomieszczenia ok 30m2, głównie do słuchania muzyki jazz, hip hop i elektronika. Sprzęt będzie napędzany wzmacniaczem typu Denon pma-560. Jestem już prawie zdecydowany na zakup Wharfedale Diamond 10.6, ale dla pewności proszę forumowiczów o obiektywną ocenę . Mam dylemat pomiędzy wspomnianymi kolumnami czy dopłacić i zakupić Wharfedale Diamond 10.7. Jaka jest pomiędzy nimi róznica

Witaj,

Zasadniczą roznicą na pierwszy rzut oka jest dodatkowy głośnik. Kolumna jest także o 6 cm wyższa. Co to dla Ciebie znaczy?

Otóż w modelu 10.6 jeden z przetworników pracuje jako głośnik niskotonowy a drugi jako średnio niskotonowy. Jest to kolumna 2.5 drożna. Z kolei w modelu 10.7 rozgraniczono to. Oba przetworniki 16.5 cm pracują jako niskotonowe, a jest jeden który robi jako czysto średnio tonowy. 10.7 będzie miał więcej basu oraz jest dostosowany do większych pomieszczeń. Do Twojej kubatury raczej 10.7

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.