Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o kolumnach Harberth A.Super HL-5

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu interesują mnie kolumny Harberth Acoustics Super HL-5.

Prosiłbym o opinię tych, którzy je posiadają i tych, którzy mieli okazję słyszeć te kolumny.

W jakim zestawieniu się najlepiej czują ? Czy do 18m to dobry pomysł ?

Czy ewentualne zestawienie z McIntoshem MC 252 to dobry pomysł ?

gutekbull,

słuchłem mniejszy model: HL Compact 7 jeżeli super 5-ki brzmią bardzo podobnie to proponowałbym jednak wyższe modele audio note AN-E ...

Harbeth grał sympatycznie ale audio note, kóre słuchałem (niestety nie pamiętam, który level, w każdym razie AN-E podrasowany) to zupełnie inny poziom odniesienia. Natomiast brzmieniowo nie jest odległy od Harbetha. Może inaczej jeśli podoba ci siębrzmienie H. to opwinno ci się podobać równierz brzmienie AN z tym, że wymieniane wyżej AN repezentują skok jakościowy jak może Dyna 1.8 mk II do Dyny 72, czy raczej Dyny 82.

powyżej 10 000zł a o ile więcej to zależy który level. Z tym że w AN jest to tak pomyślane , że w miarę dopływu gotówki możesz daną linię upgreade`ować w górę. Model kóry ja słuchałem kosztował chyba 12 000zł? Trochę strzelam.

Miałem propozycję nabycia wiosną podstawowego modelu AN-E za ok 8000zł (tyle kosztowały super 5-ki). Widziałem też ogłoszenie chyba w ostatnim HiFi iMuzyka, ktoś z Wrocka sprzedaje AN-E/Spe? chyba , za jak podaje 50% ceny. Na pewno warto się zastanowić, jeśłi myśłuisz o HArbeth`cie, ale oczywiści koniecznie wcześniej posłuchaj. Nie znam wogóle Mac`a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.