Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPIZATOR - DSD Euforia DAC ... Golden Gate dla ubogich ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

DSD powoli wkracza pod strzechy - Lampizator wprowadził do sprzedaży kolejny przetwornik DAC.

Lampizator Eufonia jest przetwornikiem DSD i według opisów producenta ma zapoczątkować ostateczną śmierć formatu CD. :)

Urządzenie nie będzie posiadało wejść AES/EBU, Coax ani Toslink - jedynym wejściem do podłączeniem sygnału będzie wejście USB.

Cena : 1800 Euro !

Więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AMBER%20BLACK-filtered.jpg

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że będzie to Amber DAC minus część PCM:

AMBER%20PLUS-filtered.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czyli jakieś 6000zł. Ciekawe jak będzie grać, ale jest to na pewno bardzo uczciwa propozycja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ciekawe jak zaawansowana euforia będzie po wpięciu do systemu-czekam na opinię.

Czy cena uczciwa?..........powiedzmy znośna.

Obudowa std,kondy jupitery,trzy lampki na płytkach z chin,trafa i dławiki ogonowski..........także szału nie ma,a gdzie reszta systemu?....tzn za ile?

Zakładamy,ze przeciętny nabywca w naszym kraju pracuje na urządzenie 2 miesiace...........czyli za długo jak dla mnie.

Autor watku zasugerował,ze to dac dla ubogich.........w to szczerze wątpię.

Zakładamy,ze przeciętny nabywca w naszym kraju pracuje na urządzenie 2 miesiace

2 miesiace jesli nie ma sie zadnych wydatkow, wowczas by sie zgadzalo, w rzeczywistosci to sa predzej polroczne oszczednosci przecietnego Polaka ;'))

Ciekawe jak zaawansowana euforia będzie po wpięciu do systemu-czekam na opinię.

A po co czekać i zdawać się na czyjeś osądy ?

Tutaj już możesz pozwolić sobie na wypożyczenie i zaopiniowanie we własnym systemie.

Gość damboo

(Konto usunięte)

BoDeX,

Ewidentnie z twoich wpisów wynika, że ten daczek ci się podoba.

Może zamiast go zachwalać kolegom wydaj swoje własne pieniądze i po prostu go kup?

Potem opiszesz czy spełnił twoje oczekiwania i czy producent napisał prawdę o tym daczku.

do zakładki hi-fi

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nie ma żadnych powodów by twierdzić, że dźwięk nie jest klasy HI-End. Ta technologia to gwarantuje. Tymi wyrobami ŁF skutecznie prezentuje walory DSD ostatecznie odsyłając do muzeum CD. Czekamy jeszcze na ofertę dla DIYdowców.

BoDeX,

Ewidentnie z twoich wpisów wynika, że ten daczek ci się podoba.

Może zamiast go zachwalać kolegom wydaj swoje własne pieniądze i po prostu go kup?

Potem opiszesz czy spełnił twoje oczekiwania i czy producent napisał prawdę o tym daczku.

Na forum jest sporo osób, które kupiły przetworniki Fikusa. Sam kupiłem najwyższy model - Golden Gate. Patrząc na to jak jest zbudowany (ten sam 'silnik cyfrowy' i trochę skromniejszy stopień analogowy), nie mam wątpliwości, że to będzie znakomicie grać.

muzeum

Nie bądź aż tak krytyczny wobec siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ciekawa propozycja. Z checia porownalbym do dobrego CD playera. Rozumiem, ze niezbedny bylby komputer?

Co do zdjecia wyzej, moze chociaz te kolumny troche do przodu i telewizor za jakis koc, taka mala rada

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

niezbedny bylby komputer?

Mnie ciekawi zestawienie z ich własnym komputerem.

Nie bądź aż tak krytyczny wobec siebie.

Pudło. Masz nie aktualne zdjęcie.

Tu masz wmiare aktualny opis z o mnie:

LUBIĘ SŁUCHAĆ MUZY BEZ OGRANICZEŃ. SPRZĘT: 2.1 / 2.0 / 5.1 CHANNEL.

SONY HAP Z1ES; DVP-NS900V-MOD; DVP-NS9100ES; STR-DA7100ES; SANSUI AU-X911-MOD, KOLUMNY B&W703 MOD 5.1 SSX70ED, SSCNX70ED, SSX30ED-MOD; SUB VELODYNE SPL1000ULTRA; PLAZMA PANASONIC TX-P50UT50E, BLU-RAY DMP-BDT500 + SERWER NSA320 3TB RAID1; SŁUCHAWKI SENNHEISER HD600 + BRAVO V2 na Telefunken ECC82 + Cardas Neutral; OKABLOWANIE AQ BEDROCK, AQ K2 i IC DIY SILVER TEFLON; Około 1 tyś płyt SACD, DVD, BD, CD i pliki w tym wielokanałowe.

Mnie ciekawi zestawienie z ich własnym komputerem.

Pewnie byloby najlepsze, tylko jednak koszt idzie w gore

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Przewody doprowadzajace napiecie sieciowe nie moga byc tylko lutowane, urzadzenie nie spelnie wymagan CE.

Ale pomijajac to, uwazam ze to moze bardzo dobrze grac w tych pieniadzach

a przepraszam ta płytka za wejściem USB to sobie tak "dynda" radośnie ??

Elektronicy nigdy nie byli mocni w rozwiązaniach mechanicznych, ale może to jest jakiś rodzaj rezonatora, kto to wie?

Te zaklejone dziury w dnie obudowy matami głuszącymi STP to też nowatorskie rozwiązanie taki Variovent rodem z kolumn ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

urzadzenie nie spelnie wymagan CE

To teraz pytanie,co z tym fantem ma zrobić potencjalny klient,na przykład ja?

Skoro nie spełnia,dlaczego posiada taki certyfikat,jeśli posiada,to ktoś chyba za to odpowiada?

Na stronie producenta widnieje jak byk:

Certyfikat CE.

To teraz pytanie,co z tym fantem ma zrobić potencjalny klient,na przykład ja?

Skoro nie spełnia,dlaczego posiada taki certyfikat,jeśli posiada,to ktoś chyba za to odpowiada?

Przyznam szczerze ze dla mnie ten wymog ze przewody musza byc mocowane mechanicznie to troche glupawy wymog, ale tutaj nie ma dyskusji sa na to normy i trzeba sie stosowac i kropka.

>stefek

To nie twoja sprawa. Nie masz uprawnień by to oceniać i zbyt często zasadniczo się mylisz. CE nie wpływa na jakość grania ani bezpieczeństwo. To tylko znaczek.

Oznakowanie CE jest tak naprawdę tylko deklaracją producenta?

Nikt tego nie weryfikuje?

To nie twoja sprawa

Bzdury opowiadasz,jestem potencjalnym klientem,więc mnie to interesuje.

zbyt często zasadniczo się mylisz

Proszę o konkretne przykłady.

Przy okazji nie zapomnij podać przykłady rzeczy,o które wcześniej byłeś proszony,ale nie znalazłeś informacji na ich temat.

Bzdury opowiadasz,jestem potencjalnym klientem,więc mnie to interesuje.

Proszę o konkretne przykłady.

Przy okazji nie zapomnij podać przykłady rzeczy,o które wcześniej byłeś proszony,ale nie znalazłeś informacji na ich temat.

Konsekwencje prawne

Istnieją mechanizmy sprawdzające, czy oznakowanie CE jest umieszczane na produktach poprawnie. Kontrola znaku CE jest obowiązkiem władz publicznych w Państwach Członkowskich, we współpracy z Komisją Europejską.

Jeśli podejrzewa się nadużycia oznakowania CE, lub jeśli bezpieczeństwo produktu jest kwestionowane, obywatele mogą skontaktować się z krajowymi organami nadzoru rynkowego. Procedury, środki i sankcje stosowane wobec przestępstwa fałszowania CE mogą się różnić, w zależności od krajowego prawa administracyjnego i karnego danego Państwa Członkowskiego.

W zależności od wagi przestępstwa, podmioty gospodarcze mogą podlegać karze grzywny, a w niektórych okolicznościach możliwe jest zasądzenie kary więzienia.

Jednakże, jeśli produkt nie jest uznany za stwarzający bezpośrednie zagrożenie dla bezpieczeństwa, producent może otrzymać drugą szansę zapewnienia, że jego produkt jest zgodny z obowiązującym prawodawstwem, zanim zostanie on zobowiązany do usunięcia produktu z rynku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli jest CE tzn znaczek namalowany wg wymogow odpowiednie odstepy i proporcje, a urzadzenie nie spelnia CE to weryfikacja jest dosc prosta zajmuje sie tym w Polsce UOKIK.

Jeśli podejrzewa się nadużycia oznakowania CE

No właśnie o to mi chodzi,bo niektórzy twierdzą,że nie spełnia norm CE.

Jeśli to prawda,jakie mogą być dla mnie konsekwencje,jeśli zakupię produkt tych norm nie spełniających,

mam się sądzić z producentem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.