Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPIZATOR - DSD Euforia DAC ... Golden Gate dla ubogich ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damboo

(Konto usunięte)

Rochu, a Ty to co, w ramach porannej gimnastyki w tutu i baletkach tańczysz „Jezioro łabędzie” by nabrać tej lekkości?

Może będzie lepiej dla cienie, gdy nie będziesz robił użytku ze swojego dowcipu.

Bliźni mogą się na nim nie poznać.

Kurcze, przydźwięk spowodowany kurzem po paru dniach użytkowania? Toż to Pan Fikus go musiał zajeździć na dziale testowym - chyba go parę lat testował. Innymi słowy grzybobranie miał Pan Fikus :)

Barbarzyńca. Zarośnięta gęba galernika i małe czoło troglodyty, tyle mówi awatar, ale może masz anielską naturę? :)

Nie mogłem się powstrzymać, musiałem.

Mój AVATAR przedstawia Platona...............błądzisz synu,błądzisz-proszę,idż na spacer ochłonąć.

"Potrójny filtr Sokratesa

W starożytnej Grecji Sokrates był szeroko znany ze swojej mądrości. Pewnego razu ten wielki filozof spotkał swojego znajomego, który biegł właśnie do niego by mu coś powiedzieć:

- Sokratesie czy ty wiesz, co właśnie usłyszałem o jednym z twoich studentów?

- Zaczekaj chwilę - przerwał mu Sokrates - zanim mi to powiesz chciałbym, byś przeszedł pewien test. Nazywa się testem "Potrójnego filtru"

- Potrójny filtr?

- Dokładnie - kontynuował Sokrates - Zanim powiesz coś o moim studencie, spróbujmy przefiltrować to, co chcesz mi powiedzieć. 1-Pierwszy filtr to prawda. Czy upewniłeś się, że to co słyszałeś o moim studencie jest w 100% prawdziwe?

- No nie, właściwie to tylko to słyszałem...

- Dobrze, czyli właściwie nie wiesz czy to jest prawda czy fałsz...Przejdźmy do filtru drugiego, filtr dobroci. Czy to, co chcesz mi powiedzieć jest czymś dobrym?

- Raczej nie, właściwie to coś przeciwnego

- Czyli chcesz mi powiedzieć o nim coś złego, nie wiedząc nawet czy to jest prawda.

Mężczyzna potrząsnął ramionami z zawstydzeniem a Sokrates kontynuował:

- Nadal możesz pomyślnie zdać ten test, bo mamy trzeci filtr: użyteczności. Czy to co chcesz mi powiedzieć o moim studencie jest dla mnie użyteczne?

- Nie specjalnie.

- Zatem - podsumował Sokrates - jeżeli chcesz mi powiedzieć coś, o czym nie wiesz czy jest prawdziwe, ani dobre ani też użyteczne dla mnie... To po co mi to w ogóle mówić?

Mężczyzna poczuł porażkę i był zawstydzony.

To jest powód, dla którego Sokrates był uważany za najwybitniejszego filozofa i darzony takim wielkim szacunkiem.

To również wyjaśnia, dlaczego nigdy się nie dowiedział, że Platon posuwał jego żonę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Klasa i wyczucie smaku, godne obrońcy klasy i wyczucia smaku, a także jakości wykonania produktów Lampoizator...

Podsumujmy jak wygląda polemika z Tobą: najpierw pojawiasz się w wątku i "obnażasz" małostkowość i polaczkowatość "hejterów", którzy mają czelność nie piać peanów na cześć wyżej wymienionej marki. Oczywiście pytania w stylu: jakość wykonania, posiadania jakichkolwiek atestów, relacji cena/jakość to w Twoim odczuciu hejt. Później pojawia się "merytoryczna" dyskusja w wyniku której dowiedzieć się można między innymi, że przypadłości takie jak pojawienie się 300V na obudowie to w zasadzie nic takiego, a zwracanie uwagi na to, to znów hejt. Ty natomiast z dumą lajkujszesz wpisy Artona na ten temat, gdzie robi z siebie błazna pokazując, że jego wiedza na temat elektryki sprowadza się do poziomu 6 latka (bo już takie dziecko wie, że nie wkłada się palców do gniazdka).

Wasza dwójka Twierdzi, że nie zaizolowane przewody z napięciem 300V mogą sobie dotykać obudowy, bo ta jest przecież uziemiona... To w ogóle po co urządzeniach AGD stosowana jest izolacja na przewodach skoro i tak są uziemione!? BTW mogłem wkleić również zdjęcia innego odtwarzacza z Fikus modem, z takim samym podejściem do tematu, ale z wtyczką zasilania IEC C7, czyli pozbawionej uziemienia. Raczej Ty, jak i Arton, a zapewne i sam Fikus nie zdajecie sobie sprawy z tego, że są różne klasy ochronności urządzeń elektrycznych (np. II klasa ochronności, czyli taka w której stworzone jest większość odtwarzaczy CD), nie posiada w ogóle przewodu uziemienia...

Już boję się jaka byłaby merytoryczna odpowiedź kolegi Artona - bo oczywiście przyznać rację, że jest to po prostu fuszerka, jest czymś do czego żaden z Was się nie "poniży".

No i klasycznie dla tego forum wszystko sprowadza się do tego, że Nosferatur był w przeszłości posiadaczem CD modyfikowanego przez Fiksua i dziś będzie bronił "honoru" marki, niczym Don Kichot dziewictwa Dulcynei.

P.S. Na prawdę nie rozpoznałeś podobizny Platona w awatarze jednego ze swoich adwersarzy? Czyli nie dość, że osłuchany, to jeszcze oczytany.

-----------------

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

To również wyjaśnia, dlaczego nigdy się nie dowiedział, że Platon posuwał jego żonę."

Posówał żonę Sokratesa? „Nie siedzę” w tym od dawna, ale jakoś zostało mi w pamięci, że raczej garnął się ku mężczyznom….?!

• Moderatorzy

W pierwszych kontaktach z adwersarzami…: pierwszy blablał, dobrze, że nie gęgał, czy nie kwakwał, drugi skompresował swoją jakże rozwiniętą wypowiedź do surowego FLAC-a, ruchlał. A Ty co, straszysz dzieci nóżką dodatnią kondensatora? Jakiej finezji słownej chcesz ode mnie, jak ma wyglądać dyskusja z Wami bez rzeźni?

A z tym Platonem to jak Ci się wydaje?

Powinienem odczuwać jakąś trwogę przed piktogramem, czy coś takiego?

Pogadamy jak wytrzeźwiejesz.

-----------------

Ciekawe zjawisko, broniący tego cuda uważają, że te "usterki" to w zasadzie nic takiego nie mając jednocześnie wiedzy, która pozwoliła by im na prawidłową ocenę danego urządzenia. Człowiek normalny, widząc zdjęcia produktów Lampizator i mając taki w domu, zaraz zaczął by się zastanawiać, czy oby jego inne komponenty przeżyją granie z Lampim?

Bo to jest jak rosyjska ruletka - po co żyć, jak się człowiek będzie ciągle bał o własne życie! Co to za życie!

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Ciekawe zjawisko, broniący tego cuda uważają, że te "usterki" to w zasadzie nic takiego nie mając jednocześnie wiedzy, która pozwoliła by im na prawidłową ocenę danego urządzenia. Człowiek normalny, widząc zdjęcia produktów Lampizator i mając taki w domu, zaraz zaczął by się zastanawiać, czy oby jego inne komponenty przeżyją granie z Lampim?

Bo to jest jak rosyjska ruletka - po co żyć, jak się człowiek będzie ciągle bał o własne życie! Co to za życie!

Myślę, że temat ten można spokojnie zamknąć lub pozostawić jedynie dla czystej rozrywki pokroju: "ciekawe co dzisiaj nowego wymyślą". Uważam, że powyższy wpis jest tego najlepszym przykładem. W życiu bym czegoś takiego nie wymyślił, nie doceniałem możliwości ludzkiej fantazji :) Proszę odebrać to jako komplement :).

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Ciekawe zjawisko, broniący tego cuda uważają, że te "usterki" to w zasadzie nic takiego nie mając jednocześnie wiedzy, która pozwoliła by im na prawidłową ocenę danego urządzenia.

Oj, zdecydowanie tak. Nie to co światło dzisiejszego poranka Jego Jaskrawość Wszystkoobczajny Świeżowylęgły Mistrz Dziewięćdziesięciowpisowy.

Użytkownik adamgdansk dnia 29.09.2015 - 14:15 napisał

Ukryta Zawartość

Patrze sobie na to foto tylnej ścianki DACa za 90tys złotych i zastabnawiam się czy te nierówności i krzywe montaże to kwestia obiektywu/zdjęcia czy też rzeczywiście w DAC za 90tys np. gniazdko sieciowe jest krzywo zamontowane? ;)

Oj czepiasz się,wszystko jest ok. u Fikusa montaż powinien ,a nawet musi być taki fikuśny)

Hmm. Chinskie DAC za 3-4 tys złotych potrafia być perfekcyjnie złozone (vide Gustard X20 czy L.K.S Audio MH-DA003

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Może Lampi powinien przerzucić montaż do Azji - będzie lepiej zmontowane i zapewne tańsze ;)))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój AVATAR przedstawia Platona...............błądzisz synu,błądzisz-proszę,idż na spacer ochłonąć.

ja mam figurkę z Grecji która tak wygląda i ma napisane Hipokrates :( oszukali mnie !!!

Stary a może Platon, Hipokrates i Sokrates byli bliźniakami. Jeśli jednojajowymi to gdzie czwarty do brydża?

ja mam figurkę z Grecji która tak wygląda i ma napisane Hipokrates :( oszukali mnie !!!

Stary a może Platon, Hipokrates i Sokrates byli bliźniakami. Jeśli jednojajowymi to gdzie czwarty do brydża?

Platon troglodyta chm.. :)

lepiej posłuchajcie nowego dac'a Amare Musica DSD, to także firma nie do końca ukierunkowana na nasz Polski rodzimy rynek, ale myśle, że jak komuś z was zagra, to Panowie z AM nie będą robili problemu z rabatem nie gorszym niż mr. Fikus no i tu macie pewność że nic się nie skaszani od kurzu czy coś... dla mnie takie coś jak przydźwięk od kurzu w nowym urządzeniu to absurd, pomijam już nonszalancki montaż...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.