Jump to content
IGNORED

Thiel w HiFi Clubie

Papamek

Recommended Posts

Wczoraj odwiedziłem HFC. Thiele już są . Do obejrzenia i posłuchania modele CS-1.6, CS-2.4 i CS-7.2.

Słuchałem CS-2.4 zestawionych z McIntoshem (odtwarzacz MVP-851, pre C-41, monobloki MC-501), połączonych kablami Transparent Audio.

Pierwsze wrażenia po około godzinnym słuchaniu bardzo dobre. Bardzo przejrzyste brzmienie, z czytelną i trójwymiarową sceną, z pełnią powietrza i wybrzmień, wybitną mikro- i makrodynamiką, do tego muzykalne. Piękna kontrola i zróżnicowanie basu, otwarta średnica. Bez jakichkolwiek wyostrzeń.

Do odsłuchu dołączył również arek67 i on jednak miał kilka zastrzeżeń dotyczących zbytniej przejrzystości brzmienia. Liczę, że sam napisze coś więcej na ten temat.

Mnie podobało się bardzo i pomimo fragmentami głośnego odsłuchu nie czułem się zmęczony. System wart polecenia. Sądzę, że jeszcze lepiej zrobiłoby mu lepsze źródło (w końcu słuchałem na DVD...) i wysoki preamp lampowy. C-41 to jednak podstawowe pre McIntosha. Sądzę, że wtedy brzmienie byłoby jeszcze płynniejsze.

No i czekam na AudioShow, żeby posłuchać topowych zestawień McIntosh - Thiel - TransparentAudio :)

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak. Trzeba coś zrobić żeby zamienić przejrzystość na detaliczność. Może gładkie źródło albo pre-amp lampowy.

Thiele są szybkie i przejrzyste do tego dynamiczne i przestrzenne. Ale w dłuższej perspektywie zmęczyłby mnie w tej konfiguracji.

Dopracowany zestaw może być dużą atrakcją na tegorocznym AS.

Pzdr.

Hidden Content

Ho, ho, ho.... monobloki mc-501... tiaaa.... do Thiela bez kilkuset Watt nie podchodź :-)

Pzdr.

PS No i co z tego że 1.6 grały z Orchiestrą ?! Thiel lubi zjeść

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.