Skocz do zawartości
IGNORED

Thiel w HiFi Clubie

Papamek

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odwiedziłem HFC. Thiele już są . Do obejrzenia i posłuchania modele CS-1.6, CS-2.4 i CS-7.2.

Słuchałem CS-2.4 zestawionych z McIntoshem (odtwarzacz MVP-851, pre C-41, monobloki MC-501), połączonych kablami Transparent Audio.

Pierwsze wrażenia po około godzinnym słuchaniu bardzo dobre. Bardzo przejrzyste brzmienie, z czytelną i trójwymiarową sceną, z pełnią powietrza i wybrzmień, wybitną mikro- i makrodynamiką, do tego muzykalne. Piękna kontrola i zróżnicowanie basu, otwarta średnica. Bez jakichkolwiek wyostrzeń.

Do odsłuchu dołączył również arek67 i on jednak miał kilka zastrzeżeń dotyczących zbytniej przejrzystości brzmienia. Liczę, że sam napisze coś więcej na ten temat.

Mnie podobało się bardzo i pomimo fragmentami głośnego odsłuchu nie czułem się zmęczony. System wart polecenia. Sądzę, że jeszcze lepiej zrobiłoby mu lepsze źródło (w końcu słuchałem na DVD...) i wysoki preamp lampowy. C-41 to jednak podstawowe pre McIntosha. Sądzę, że wtedy brzmienie byłoby jeszcze płynniejsze.

No i czekam na AudioShow, żeby posłuchać topowych zestawień McIntosh - Thiel - TransparentAudio :)

https://www.audiostereo.pl/topic/12267-thiel-w-hifi-clubie/

Tak. Trzeba coś zrobić żeby zamienić przejrzystość na detaliczność. Może gładkie źródło albo pre-amp lampowy.

Thiele są szybkie i przejrzyste do tego dynamiczne i przestrzenne. Ale w dłuższej perspektywie zmęczyłby mnie w tej konfiguracji.

Dopracowany zestaw może być dużą atrakcją na tegorocznym AS.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/12267-thiel-w-hifi-clubie/#findComment-195014

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.