Skocz do zawartości
IGNORED

Świat muzułmański- próba analizy.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego, ja jestem niereligijny i niewierzący w te wszystkie brednie. Wierzę w dobro i zło, a także w energię, którą jednak każdy człowiek posiada. A największa energia, to Słońce - za dużo też jej nie może być, bo człowiek głupieje i staje się agresywny - wystarczy spojrzeć na Latynosów i Afrykę.

Parker's Mood

a czego sie spodziewales??Przeciez to zidiocialy katolicki motloch.

Musiałbyś widzieć reakcję Anglików gdy koleś streamował zabijanie jak jakąś rpg , odliczali ,,punkty,,.
Nie przypisywałbym takiej reakcji tylko jednym.

Katolicki motłoch - i tak właśnie chcesz zmienić świat?! Gratuluję.
3 minuty temu, Chicago napisał:

starczy spojrzeć na Latynosów i Afrykę.

nie slonce ale ..bieda.

Teraz, TomekL3 napisał:

Katolicki motłoch - i tak właśnie chcesz zmienić świat?! Gratuluję.

kazdy motloch jest jakis..tu jest katolicki.

2 minuty temu, muls napisał:

nie slonce ale ..bieda.

Niekonieczne, ale też w jakimś sensie! Nadmiar słońca pobudza agresję - ale najgorszy jest brak świadomości - to jest fakt!

Parker's Mood

Singapur leży w zasadzie na równiku, upały są cały czas, a biedy jakoś mało.

Może dlatego, że katolików i muzułmanów jest tam łącznie tylko ok. 33%.

Ale prawo jest tam tak rygorystyczne, że za byle co jest 'łamanie kołem'. To na pewno też w jakimś stopniu skutecznie odstrasza cały element. Ale to fakt, ludzie muszą być zajęci, muszą pracować i muszą się zmęczyć - wtedy po pracy odpoczywają, żeby mieć siły do kolejnej pracy na drugi dzień. Muszą oczywiście się bogacić i mieć możliwości bogacenia się - socjalizm, ani opowieści o tym jak dobrze będzie w socjalizmie, tego nie zapewniają. Dlatego nikt jeszcze nic mądrzejszego nie wymyślił niż kapitalizm. To wynika z konstrukcji myślowej człowieka - każdy ciągnie w swoją stronę. Mnie przeraża poziom i wielkość biedy na świecie, i to, że garstka ludzi zgromadziła majątek ponad połowy populacji ludzkiej. Niesamowite jest to, że dla jednego dylematem jest, czy wydać milion dolców na krasnala do ogródka, czy może dwa? A dla drugiego zdobycie garnak wody i kanapki ze smalcem jest w sferze marzeń - i to jest qrwa złe! Ale cóż - taka jest konstrukcja. Jak ten, co nie ma co jeść i pić, nagle ma możliwość wydania na krasnala za bańkę, to praktycznie staje się z automatu, jak ten, co ma te możliwości od urodzenia. I tak w kółko od wieków. Marx i Engels w tym niestety nie pomogli. Lenin też nie pomógł, a przecież obiecywał ludowi to i tamto. I tak w kółko. Maduro też obiecuje - i bije przy okazji polskich dziennikarzy.

Parker's Mood

• Moderatorzy

Przy okazji czytania artykułów o wydarzeniach w NZ najbardziej zapamiętałem 1 komentarz: " ..... nie ma się co podniecać  bo to tylko taki incydent....."

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Przy okazji czytania artykułów o wydarzeniach w NZ najbardziej zapamiętałem 1 komentarz: " ..... nie ma się co podniecać  bo to tylko taki incydent....."
W sumie racja.

https://www.telegraph.co.uk/news/2016/03/25/west-europe-is-safer-now-than-in-the-1970s-and-safer-than-almost/

d297e589360a695168d3412700c1591c.jpg
  • Moderatorzy

Zamach w Utrechcie. Mężczyzna zaczyna strzelać w tramwaju. Zabija 3 osoby. W trakcie strzelaniny wzywa imię Allaha. Posiada powiązania z ISIS i jest narodowości tureckiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dopiero co wróciłem z Azji (Singapur i Indonezja).Tak więc obserwacja w kwestii czystości.Singapur to większość chińska ( ponad 70 %) i rygorystyczne wręcz restrykcyjne rządy.Miasto-państwo sterylnie czyste.Nawet w dzielnicy hinduskiej czysto,na ulicach śmietniki.Indonezja to kraj muzułmański ( ponad 80 %) i brud może trochę mniejszy jak w Indiach ale jednak.Czyli bałagan i brud to sprawy kulturowe ale jak pokazuje przykład Singapuru do porządku można jednak zmusić.

12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

.Singapur to większość chińska ( ponad 70 %) i rygorystyczne wręcz restrykcyjne rządy.

Brytyjska dominacja zostawiła swój ślad też.

Nie przeceniałbym wpływu Brytyjczyków .W Indiach,Pakistanie czy Bangladeszu też byli i co?Nie ma brudniejszego kraju jak Indie ( byłem dwukrotnie,na północy i południu).Singapur obecny to miasto zdominowane przez Chińczyków.Choć wymyślone przez Brytyjczyków.

ale koleji maja brytyjska i jedzie sie te 1500 km.Ale fakt takiego brudu jak w Indiach nie spotkalem nigdzie chyba ze niektorych rejonach Chin.Natomiast pierwsze co powiedzieli w Indiach mi hindusi przed wyjazdem do Singapuru.Zadnych papierkow na ulicy.Ale juz w Kuala Lumpur  bylo tak jak w Indiach.

Natomiast wracając do tematu.W Indonezji widać ekspansję islamu.To kraj w większości muzułmański,oficjalnie laicki.Ale rząd w sposób ukryty dyskryminuje buddystów,hinduistów i chrześcijan.Na masową skalę buduje się meczety za pieniądze Arabii Saudyjskiej.Praktycznie hinduistów i buddystów już nie ma (oprócz Bali).Zostały jedynie świątynie.

W dniu 19.03.2019 o 07:38, stench napisał:

Zamach w Utrechcie. Mężczyzna zaczyna strzelać w tramwaju. Zabija 3 osoby. W trakcie strzelaniny wzywa imię Allaha. Posiada powiązania z ISIS i jest narodowości tureckiej.

Jako moderatorzy Bocznicy pracujecie z @misiomorem w firmie utrzymywanej m.in przez arabskie  firmy, które się tutaj reklamują.

Wiecie o tym? 

Nie przeszkadza Wam, nienawidzących tych ludzi, że wpuszczacie tutaj islamistów i zapewne terrorystów? Hipokryzja czy ignorancja?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
W dniu 21.03.2019 o 05:29, slawek.xm napisał:

A filozofii chrześcijańskiej cel cel nigdy nie uświęca środków

dlatego byłbym ostrożny w przy takich ocenach

To ma dotyczyć tylko owiec.

13 godzin temu, toptwenty napisał:

Jako moderatorzy Bocznicy pracujecie z @misiomorem w firmie utrzymywanej m.in przez arabskie  firmy, które się tutaj reklamują.

Wiecie o tym? 

Nie przeszkadza Wam, nienawidzących tych ludzi, że wpuszczacie tutaj islamistów i zapewne terrorystów? Hipokryzja czy ignorancja?

Ukryta Zawartość

Jesteś kłamcą, w cytowanej wypowiedzi potrójnym kłamcą. Po pierwsze nie pracuję z misiomorem w jednej firmie, po drugie nie pracuję w AS. Ostatni akapit jeśli stosujesz wobec mnie to też kłamstwo.

Przydzielam punkty karne za atak na moderację.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

W Niemczech udaremniono zamach terrorystyczny planowany przez muzułmanów. Do tej pory aresztowano 11 osób:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, stench napisał:

To ma dotyczyć tylko owiec.

Wartości chrzescijańskie sa dla wszystkich takie same

baranów owiec mułów osłów wilków capów i koziczek i lisków

czarnych białych rudych piegowatych  młodych i starych

Nie dla wszystkich.Zasada " nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" nie dotyczy wszystkich.Np. niewierzących.

Mylisz skutek z przyczyną.Wartości typu nie kradnij,nie zabijaj ,nie kłam dotyczą rzeczywiście wszystkich ale powstały niezależnie od religii.Zresztą w religiach jak się temu przyjrzeć to dotyczą one jedynie swoich,współwyznawców.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie dla wszystkich.Zasada " nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" nie dotyczy wszystkich.Np. niewierzących.

wymiana zdań dotyczyła Rydzyka , muls uważa ,że Bóg go lubi bo nie skąpi mu kasy

ja napisałem ,że taka ocena jest nie do końca właściwa bo w chrześcijaństwie cel nie uświęca środków, a stench napisał ,że dotyczy to tylko owiec czyli wiernych a nie samych księzy

jak widzisz nasza dyskusja dotyczyła wierzących

mam nadzieję ,że nie będe musiał tłumaczyć drugi raz:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.