Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podstawki pod KEF ls50?

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze robi przysłowiowy pan Zdzisiu z firmy ......... meble na wymiar. I to jest czysty fakt. Oni wszyscy tj.stolarze, kamieniarze i ślusarze lubią takich wariatów jak my. Ja się nigdy nie zawiodłem . Pamiętam pewien kamieniarz więcej o tłumieniu drgań wiedział niż ja , wymyślił mi gumowe gniazdo kolców, a stolarz sam piasek, w formie swojej żony od tortów, wypalał.Warto poszukać wokoło siebie.

Trudno mi znaleźć coś ciekawego, wszystko takie niestabilne i groźne dla głośników mi się zdaje. Gdzie szukać bezpiecznych standów?

Ja tu brałem, pod wymiar, ze stali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Trudno mi znaleźć coś ciekawego, wszystko takie niestabilne i groźne dla głośników mi się zdaje. Gdzie szukać bezpiecznych standów?

Czesc firma Rogoz robi przyzwoite standy ale ceny z kosmosu.Natomiast maja podane wymiary wiec mysle ze jakas zlota raczka to ogarnie bez problemu.Gorna czesc podstawy zrobisz pod wymiar monitora,zasypujac je beda nie do ruszenia.30 kg to jest juz cos.Pozdrawiam

Moje Ls50 stoją na delikatnych wizualnie stendach z podstawą o wym 21x24 cm. Dociążone ważą około 13-15 kg sztuka. Jeżeli istnieje u Ciebie możliwość ich przewrócenia ( np dzieci ) to żaden stend tu nie pomoże. W końcu nie będziesz przytwierdzał na stałe głośnika do stendu a on sam ( głośnik ) waży niewiele więc zawsze istnieje zagrożenie.

Poszukaj coś z możliwością regulacji, wizualnie pasującego do całości.

Śmiejesz się z nas ? ;)

A gdzie tam. Słyszałem w sklepie z Naim uniti kiedyś. Bardzo dobrze grały. Mam pokój 30 m2 i nie bardzo ma to sens u mnie, ale podobała mi się ich detaliczność i swoboda. Bas też był spory i niezły.

????

Jeśli chcesz granitowe, to zamów u kamieniarza od nagrobków. Jeśli mają być stalowe, to u kowala od bram i balustrad. Będzie i taniej, i lepiej.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

• 2 miesiące później...

Sam własnie szukam standy do ls50. Ja oryginalnych nóżek gumowych jeszcze nie przykleiłem. Zastanawiam się czy nie lepiej kupić takiej samej średnicy kółeczka na rzep. Po 4szt na głośnik i 4 na podstawkę standa i zawsze to pewniej postoi nawet jeśli ktoś niechcący puknie standa. Co sądzicie koledzy?

Tez stałem przed dylematem.

Ostatecznie wybrałem Vap, jakość super, mozna zasypać balastem.

Vap ma dodatkowo 4 gumowe podkładki, na których stawiasz kolumnę. Nie ma opcji, aby sie przesunęła, dodatkowo chronią dół przed zarysowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.