Skocz do zawartości
IGNORED

Koncept Utopia

Gość Paweł Skurzewski

Rekomendowane odpowiedzi

BTW. Dobrze słyszałem, że styropian.

Jaki styropian? Gdzie ty widzisz styropian? No tak, zapomniałem na chwilę, że ty nie widziałeś nigdy dyfuzora binarnego... :-)

Jesteś żałosny. To jest gęsta gąbka firmy Auralex... :-) Czas żebyś już się stąd wyniósł.

Nie masz pojęcia o audio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No właśnie nie wiem. To trochę taki wyścig z wyobrażeniami. Żeby Avalon miał szanse to musiałby być Tesseract, a tego nie ma nigdzie w Europie. Jeśli MBL to X-treme. W Berlinie do posłuchania. Z jednej strony życie uczy, że zawsze może być lepiej. Z drugiej strony lata w audio pokazują, że na tym najwyższym poziomie, to już nigdy nie jest lepiej, a tylko inaczej. Przypomina mi się film z Brucem Lee. Ma na sobie żółty kombinezon i walczy w takiej jakby wieży czy wielopietrowym domu. Czym wyżej tym gorszy i trudniejszy przeciwnik. Na przedostatnim piętrze walczy z dużo większym murzynem. Ciężka walka ale wygrywa. I wchodzi na najwyższe piętro oczekując tam tak dobrego fightera, że ma obawy czy da mu radę. W końcu ten przeciwnik musiał też pokonać murzyna, a on sam ledwie dał radę owemu Afrykańczykowi. I gdy już tam wchodzi to okazuje się, że tam nikogo nie ma, bo to on jest tym super fighterem... :-)

Avalon,MBL?co musiałoby ulec progresowi,żeby zastąpić Utopie?

np.

Von Schweikert VR-11SE mkII

Mało popularne w naszym rejonie świata ale dość często widziane w systemach Cost No Object. W innym wątku już o nich pisaliśmy.

02e07479fe162a8fc32897d33320373d.jpg

Specyfikacja robi wrażenie...

10Hz to 100kHz, +/- 6dB; 20Hz to 50kHz, +/- 3dB

No właśnie nie wiem. To trochę taki wyścig z wyobrażeniami. Żeby Avalon miał szanse to musiałby być Tesseract, a tego nie ma nigdzie w Europie. Jeśli MBL to X-treme.

Na moje, ryzykowna odmiana wymuszająca częściową lub co bardziej prawdopodobne, całkowitą wymianę elektroniki.

Zestawianie 101 czy Extreme z inną elektroniką, wydaje się jeszcze bardziej krzywdzące. Przykładem są wszystkie prezentacje modelu 101 Mk II z minionych AS - mniejsza lub większa klapa. Jedynym wyjątkiem było imho, AS 2009 z firmową, ale nie najwyższą z oferty ( źródło dzielone Noble) elektroniką i ustawicznie wypełnioną salą.

MBL To nie tylko osobliwe brzmienie, ale też sprawa niskiej impedancji w firmowym Pre.

DAC 1611F jest dla Ciebie - jak oceniam- dyskusyjny, choć wielu twierdzi, że jeśli chcesz mieć cyfrowy gramofon, to tylko DAC 1611F.

Transport 1621A z TOP czołówki, więc bez obaw. Pozostaje sprawa DACa.

To tak w dużym uproszczeniu.

Czy zatem zmiana jest warta grzechu - Może B Lepiej?

hmm, jak wiesz, "lepiej" ma wiele twarzy. Byłbym ostrożny i powiedział, że raczej "inaczej", choć w paru aspektach to " inaczej" może spowodować, że trudno będzie ci wrócić do emisji kierunkowej.W tych cholernych cebulach cosik jest :)

Jeśli MBL to X-treme

Fragment jednej z recenzji;

"A może jednak jakieś wady? Chyba tylko taka, że z MBL-em człowiek staje się aspołeczny. Żyje tylko muzyką, a jego świat zawęża się do fotela odsłuchowego."

Ku uciesze wielu, może mniej byś pisał :)))

Mieszanie pre z jednej firmy i wzmacniaczy z innej bywa ryzykowne ale możliwe. Systemu na MBL nie chciałbym zmieniać. Ale kolumny X-Treme mogą być ciekawą opcją.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

51993cfa226f48a2062497e92914bb64.jpg

Nawet sam nie wiesz co masz :P

Mam agencję detyktywistczną ..możesz mi wysłać CV?

Dobrze płacę , będzie cię stać na lepszy sprzęt .

Mam też gabinet psychiatryczny ....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Na moje, ryzykowna odmiana wymuszająca częściową lub co bardziej prawdopodobne, całkowitą wymianę elektroniki.

Zestawianie 101 czy Extreme z inną elektroniką, wydaje się jeszcze bardziej krzywdzące. Przykładem są wszystkie prezentacje modelu 101 Mk II z minionych AS - mniejsza lub większa klapa. Jedynym wyjątkiem było imho, AS 2009 z firmową, ale nie najwyższą z oferty ( źródło dzielone Noble) elektroniką i ustawicznie wypełnioną salą.

MBL To nie tylko osobliwe brzmienie, ale też sprawa niskiej impedancji w firmowym Pre.

DAC 1611F jest dla Ciebie - jak oceniam- dyskusyjny, choć wielu twierdzi, że jeśli chcesz mieć cyfrowy gramofon, to tylko DAC 1611F.

Transport 1621A z TOP czołówki, więc bez obaw. Pozostaje sprawa DACa.

To tak w dużym uproszczeniu.

Czy zatem zmiana jest warta grzechu - Może B Lepiej?

hmm, jak wiesz, "lepiej" ma wiele twarzy. Byłbym ostrożny i powiedział, że raczej "inaczej", choć w paru aspektach to " inaczej" może spowodować, że trudno będzie ci wrócić do emisji kierunkowej.W tych cholernych cebulach cosik jest :)

Fragment jednej z recenzji;

"A może jednak jakieś wady? Chyba tylko taka, że z MBL-em człowiek staje się aspołeczny. Żyje tylko muzyką, a jego świat zawęża się do fotela odsłuchowego."

Ku uciesze wielu, może mniej byś pisał :)))

Będzie lepiej...ale nie za pomocą większych głośników ...

Rezerwy zapału do poszukiwań :-)

Sly Ty musisz coś szukać w konstrukcjach z nowymi technologiami w głośnikach choćby te Twoje TAD-y a nie zmieniać jedną paździerzową budę na inną.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

TADy są ze sklejkowego sandwicha, plus gęsty MDF plus konstrukcja wręgowa.

;))))

Sly gonisz za czymś czego nie ma ....ciesz się tym co masz , bo lepiej już nie będzie .,.

Idź z żoną na spacer nad Maltę albo na Stare Miasto macie tam pięknie w Poznaniu ;))

Inne pre już mnie nie interesuje, zapewne na wiele lat. Dobrałem pre najlepsze do Amplifonów jakie mogłem dobrać z tego do czego miałem dostęp.

;))))

Sly gonisz za czymś czego nie ma ....ciesz się tym co masz , bo lepiej już nie będzie .,.

Idź z żoną na spacer nad Maltę albo na Stare Miasto macie tam pięknie w Poznaniu ;))

I tak może być, że lepiej już nie będzie.

Panie partick, prosimy uprzejmie o zamknięcie drzwi, z której strony zapewne się pan domyśla.

Kolejny naganiacz ;)

o to to to ! :)

ja jak owieczka będę pędził.. za tymi co nie słyszeli a wiedzą najlepiej.

----------------------------------------------------

Skoro Kamil obsługuje "sprzętowo" Sylwestra, to w czym problem, że wystawia ze swojego konta kolumny na AM?

Często dystrybutor u którego chcemy kupić nową zabawkę bierze w rozliczeniu stary sprzęt i nie ma w tym nic złego.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Skoro Kamil obsługuje "sprzętowo" Sylwestra, to w czym problem, że wystawia ze swojego konta kolumny na AM?

Często dystrybutor u którego chcemy kupić nową zabawkę bierze w rozliczeniu stary sprzęt i nie ma w tym nic złego.

Kto to jest Kamil ???.

Hmmmm a Ty jesteś J. Kuźniar ?

Nie, Justyna.

Pochanke Justyna ;)

P.S.

Co Wy tak Panowie na tego Patricka wsiedliście.

Facet ma już taką smutną minę na zdjęciu ,że aż przykro mi się zrobiło.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie, Justyna.

Pochanke Justyna ;)

:))))

Ania Wyszkoni ;)

Nie, Justyna.

Pochanke Justyna ;)

P.S.

Co Wy tak Panowie na tego Patricka wsiedliście.

Facet ma już taką smutną minę na zdjęciu ,że aż przykro mi się zrobiło.

Teraz jest jazda na prawdę ...i uczciwość i solidarność ...to ja jak Frasyniuk napiszę ...

Bo to kawał ch*ja jest ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.