Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

I tak już od dwóch tysięcy lat...

Kiedyś musi być przełom, niektórzy by chcieli.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

honor to takie cos co go nie ma.Dlatego tak o nim wszyjscy piszom numerek

to ,że czegoś nie znasz nie znaczy, że tego nie ma

chociaż faktycznie prościej twierdzić, że honor nie istnieje niż miecz poczucie swojej nikczemności

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

piknie bartus.W sam raz na ..baner.Jak cie czytam to widac ze honoru masz tyle ze z za niego juz nic nie widac.Jak cala ta banda z placu.Chiba ze wy macie taki specjalny...katolicki.

Bartus honor istnieje, ale czlowiek HONOROWY nie nosi tego honoru na patyku.

takze samo jak boga.wyjdz na plac z patykiem i napisz sobie na plotnie...MAMA.Albo TATA.A moze KOT.

A nawet mozesz sobie pokrzykiwac.Patrz przy tym na twarze przechodniow.

muls

Nauczasz honoru, jakie to honorowe z Twojej strony.

Ojczyzna Ci tego nie zapomni.

Zajrzyj tylko do wikipedii, abyś nie pisał o czymś, o czym nie masz pojęcia.

Jak cie czytam to widac ze honoru masz tyle ze z za niego juz nic nie widac

ale przecież ty jestes tak katolicki i tak polski jak sam piszesz

przed większymi karku zginać

a na równych i mniejszych pluć

A nawet mozesz sobie pokrzykiwac.Patrz przy tym na twarze przechodniow.

jak ktoś robi coś czego się nie musi wstydzić to nie musi patrzeć się na twarze przechodniów

na twarze nawyk patrzenia ma ten co zazwyczaj robi rzeczy za jakie wstydzić się musi

widać często to robisz skoro mi każesz spróbować

Edytowane przez bartek79

aaa bartus zawodzisz jak malec.Miało byc o honorze na patykach a ty ze murzynow bija i to jeszce za mnom.trochu honoru a jak brak to do budy...

muls

Nauczasz honoru, jakie to honorowe z Twojej strony.

Ojczyzna Ci tego nie zapomni.

Zajrzyj tylko do wikipedii, abyś nie pisał o czymś, o czym nie masz pojęcia.

ja numerek robiem wszytko odwrotnie niz ty i to mnie wystarcza.

przeczytalem i nigdzie nie pisze ze honor bierze sie z.... patyka.

Jak czytam bartusia to odnoszę wrażenie że gotowy zestaw poglądów kupił za guziki na wyprzedaży. Wytłoczone tandetną gipsową matrycą. Ale lakierek na tym błyszczący, patryjotyczny, wraża mucha nie siada!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Budzi we mnie refleksję taka oto sprawa, że jeśli jakiś dureń gada o zamordowanych, zdradzonych, zamachu, zdradzie, o dobijaniu rannych itp. w odniesieniu do strasznej katastrofy komunikacyjnej, to znajdą się tacy, którzy uważają to co mówi za normalne.

Jeśli natomiast, ktoś woła o zdrowy rozsądek w odniesieniu do tej tragedii, to przez tych samych jest upominany o umiar i godne zachowanie.

To tak jak złodziej, który krzyczy "łapać złodzieja!"

Jak czytam bartusia to odnoszę wrażenie że gotowy zestaw poglądów kupił za guziki na wyprzedaży. Wytłoczone tandetną gipsową matrycą. Ale lakierek na tym błyszczący, patryjotyczny, wraża mucha nie siada!

oj Jaruś Jaruś

Tymochowicz kiedyś powiedział ,że wyborcy to debile, potem kampanię Palikotowi ułozył i tacy jak ty na niego zagłosowali

Więc mój zestaw poglądów ma tę zaletę, że jest własny a nie wdrukowany

aaa bartus zawodzisz jak malec

to komplement raczej, dzieci rzadziej są w życiu świnią

bartus nie pocieszaj sie, w koncu...dorosniesz.

a jak dorosniesz i spotkasz madrego goscia np takiego Ks Tischnera ktory Wierzy i ma Honor to popros go zeby poniosl kji z flagom Bog Honor Ojczyzna.

Edytowane przez muls

Budzi we mnie refleksję taka oto sprawa, że jeśli jakiś dureń gada o zamordowanych, zdradzonych, zamachu, zdradzie, o dobijaniu rannych itp. w odniesieniu do strasznej katastrofy komunikacyjnej, to znajdą się tacy, którzy uważają to co mówi za normalne.

Jeśli natomiast, ktoś woła o zdrowy rozsądek w odniesieniu do tej tragedii, to przez tych samych jest upominany o umiar i godne zachowanie.

To tak jak złodziej, który krzyczy "łapać złodzieja!"

To, czy w rzeczywistości była to katastrofa komunikacyjna czy innego typu zdarzenie, to dopiero musimy ustalić.

Nie czyni tego państwo, swoją mocą, wiedzą, mozliwościami ośrodków badawczych, za to za pomocą ośrodków propagandowych wmawia społeczeństwu, fikcję, która nie miała miejsca, jak bajki o pijanym Generale, podającym wysokość kapitanowi Protasiukowi, czy inne zmyślenia.

Nawet nie wiemy skąd minister spraw zagranicznych wiedział w nawet nie minutę po katastrofie, jaka była przyczyna, oraz, .że wszyscy zginęli?

Skąd osoba reprezentująca majestat Rzeczypospolitej, miała takie informacje, przecież to nie jest osoba, która może mówić na poziomie gapia.

Te i inne pytania się mnożą, jest ich coraz więcej i będzie ich niebawem tyle że przekroczą masę krytyczną, powodując wybuch.

a jak dorosniesz i spotkasz madrego goscia np takiego Ks Tischnera ktory Wierzy i ma Honor to popros go zeby poniosl kji z flagom Bog Honor Ojczyzna

mieszasz, o honorze pisaliśmy, Boga i Ojczyznę zostaw w spokoju

człowiek uczciwy swoich poglądów się nie wstydzi i spojrzeń innych także

przykro ,że tego nie rozumiesz ale w gruncie rzeczy to twój problem a nie mój

Czczenie pamięci zmarłych przerobiono na oszczanie pamięci o zmarłych.

Zeszmacono wielowiekowe obyczje obchodów żałobnych.

Mamy taniec na grobach zmarłych na cześć jednego żyjącego kacyka.

Wykrzywione nienawiścią mordy przesmradzające się Krakowskim Przedmieściem w jedną i drugą stronę, bezrozumny bełkot bacy dla zebranego posłusznie stada baranów.

PiS "uczcił" pamięć o zmarłych wyrzucając ich z grobów na śmietnik, na kompost pod nową hodowlę nienawiści, pod uprawę czczenia pamięci jednego zmarłego.

Bezprzykładne niszczenie polskich zwyczajów oddawania pamięci zmarłym stało się normą dla ludzi bez sumienia, bez godności, bez honoru i bez rozumu. Stało się normą PiSu, normą tłuszczy.

Czczenie pamięci zmarłych przerobiono na oszczanie pamięci o zmarłych.

Zeszmacono wielowiekowe obyczje obchodów żałobnych.

Mamy taniec na grobach zmarłych na cześć jednego żyjącego kacyka.

Wykrzywione nienawiścią mordy przesmradzające się Krakowskim Przedmieściem w jedną i drugą stronę, bezrozumny bełkot bacy dla zebranego posłusznie stada baranów.

PiS "uczcił" pamięć o zmarłych wyrzucając ich z grobów na śmietnik, na kompost pod nową hodowlę nienawiści, pod uprawę czczenia pamięci jednego zmarłego.

Bezprzykładne niszczenie polskich zwyczajów oddawania pamięci zmarłym stało się normą dla ludzi bez sumienia, bez godności, bez honoru i bez rozumu. Stało się normą PiSu, normą tłuszczy.

Popieram każde słowo!

Filut

To nie jest konkurs krasomówczy.

Moderacja, czy Filut nie powinien odpocząć?

Jątrzy, dzieli, wprowadza wrogość, przecież o to chodzi naszemu sąsiadowi, wpisuje się w rolę sovieckiego prowokatora.

Filut

To nie jest konkurs krasomówczy.

Moderacja, czy Filut nie powinien odpocząć?

Jątrzy, dzieli, wprowadza wrogość, przecież o to chodzi naszemu sąsiadowi, wpisuje się w rolę sovieckiego prowokatora.

Będziesz sie kiedyś wstydził tego, co tutaj wypisujesz - Ty i Twoja szajka Prawdziwych Polaczków.

No i bartuś tą swoją matrycę odpustowego patriotyzmu do każdego przykłada i nikt mu nie pasuje. Ale na to, że to nie z ludźmi tylko z jego tandetnym wzorcem jest coś nie tak nie wpadnie. Za trudne.

Jestem Europejczykiem.

Blachy przerabiam na odpustowe pamiątki. Błaszczak bierze hurtem (oczywiście incognito) i sprzedaje naiwnym moherom jako cegiełki wyborcze Prezesa. Kasą dzieli się z Brudzińskim który wszystko wywęszył i grozłi że jak nie dostanie działki to zabierze mu buty (zabieranie butów słabszym kolegom to stary nawyk jeszcze ze szkoły).

Jestem Europejczykiem.

mieszasz, o honorze pisaliśmy, Boga i Ojczyznę zostaw w spokoju człowiek uczciwy swoich poglądów się nie wstydzi i spojrzeń innych także przykro ,że tego nie rozumiesz ale w gruncie rzeczy to twój problem a nie mój
bartus jesli jeszcze nie nauczyles sie czytac..to ja ..poczekam. a takie komunalki, to tak gdzies do pierwszej klasy licealnej...i ci przejdzie.

mam to do siebie ze TEN problem mam za soba a ty sie jeszcze zmagasz.Mysle ze biorac pod uwage inne wontki z rozumu został tylko ...honor.U was na kiju.

Edytowane przez muls

Ale chyba wyrasta jakaś opozycja w partii, i do tego figlarna.

Nie myślałem ze niemal popłaczę się ze śmiechu przy oglądaniu marszu pis-u.

Podczas jednego z kluczowych momentów ktoś tam zaintonował piosenkę, znaną przed ćwierćwieczem z tzw "mszy za ojczyznę", o tym że, uwaga :

"brata zabija brat "

I chwyciło. Normalnie prowokacja na maksa.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.